Tuesday, May 20, 2014

Καρεκλίτσες;

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την εκπομπή «BIZ»-«ΕΜΕΙΣ» τη Δευτέρα 19/5 ,με καλεσμένους την κ. Χόπλαρου του ΔΗΣΥ και τον κ. Πολυκάρπου του ΑΚΕΛ. Οι παρατηρήσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι πολλές. Από αυτές όμως ένα-δυο πολύ σημαντικά σημεία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εκπομπής, γιατί δεν υπάρχει ΤΚ υποψήφιος στα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων για τις επικείμενες ευρωεκλογές, η κ. Χόπλαρου απάντησε ότι, οι ΤΚ δεν θα προσέλθουν στις κάλπες και επομένως δεν έχουν το εκλογικό ενδιαφέρον του ΔΗΣΥ. Πριν δηλώσει όμως αυτό, τόνισε ότι δεν είναι δική της δουλειά η απουσία ΤΚ υποψηφίου από το εν λόγω ψηφοδέλτιο. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι, ο λόγος που δεν θα έρθουν οι ΤΚ να ψηφίσουν είναι, επειδή δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Πράγματι αυτή είναι η θέση των ΤΚ κομμάτων και των ΤΚ αρχών. Αυτή όμως η αντίληψη της κ. Χόπλαρου αφήνει εκτεθειμένους τους ΤΚ υποψηφίους, αλλά περισσότερο τους ΤΚ ψηφοφόρους. Οι τελευταίοι, αν προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, δεν θα έρθουν για να αναγνωρίσουν καμιά Δημοκρατία , αλλά θα έρθουν για να χρησιμοποιήσουν τις εκλογές ως ένα εργαλείο πάλης για την επανένωση του νησιού και για τη δημιουργία κλίματος συμφιλίωσης και ενότητας. Οι δηλώσεις της κ. Χόπλαρου στηρίζουν επίσης τις απόψεις εθνικιστικών κύκλων της ΤΚ πλευράς, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ΕΚ υποψήφιοι της ΔΡΑΣυ-EYLEM είναι εγκάθετοι της «ελληνοκυπριακής διοίκησης». Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι χαρακτηριστικός των κομματικών ηγεσιών και του ξύλινου διπλωματικού λόγου των ηγεσιών των δύο κοινοτήτων. 

Ο κ. Πολυκάρπου με τη σειρά του αποκάλυψε και επίσημα ότι, ο λόγος που δεν υπάρχει ΤΚ υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ είναι επειδή προηγήθηκε συνεννόηση με τα ΤΚ κόμματα, τα οποία με τη σειρά τους απείλησαν ότι αν γίνει αυτό θα επηρεαστούν οι δικοινοτικές συνομιλίες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την εξήγηση αυτή ως σοβαρή. Αντίθετα βλέπουμε ότι εκεί που τα κόμματα της Αριστεράς δυσκολεύονται να συνεργαστούν παράγοντας θετικά αποτελέσματα για την επαναπροσέγγιση, συνεργάζονται πιο εύκολα σε ζητήματα που έχουν αρνητικό πρόσημο.

Κωστής Αχνιώτης σχόλιο στη σελίδα 
ΔΡΑΣυ-EYLEM

.............................

ανακοινωνεται οτι ο πιο εμπαθης [τζαι γενικως ημιμαθης] δημοσιογραφος του πολιτη,
θα διοριστει επικεφαλης του δημοσιο-οικονομικου συμβουλιου..
δηλαδη η εφημεριδα της φοροδιαφυγης [διοτι για τουτο καμνει τζαι ο παρουτης τον καφκα με τον χριστοδουλο που εδιορισεν ο κληριδης τους] γινεται πκιον γραφειο προωθησης ρουσφετιου..
διοτι ιντα προσοντα εσιει το παιδιν εκτος που την υπηρεσια του στην εφημεριδα του παπαδοπουλου που εστηριξεν το αναστασιαδη;
το πιο αστειον εν οτι εσιηζετουν [οπως τζαι το αλλο το νουμερο, ο δρουσιωτης, για τα λεφτα των φορολογουμενων που τρων οι δημοσιοι υπαλληλοι κλπ, ενω τωρα, οπως τζαι ο δρουσιωτης, θα τρωει τα λεφτα των φορολογουμενων χωρις προβλημα..

αν η περιπτωση του δικηγορικου γραφειο του αναστασιαδη εν διαπλοκη,
τουτον εν ξεκαθαρα θεμα ρουσφθκιου...
εν κακο να δινονται τα λεφτα του δημοσιου στους φτωχους, τους μαθητες κλπ,αλλα σε οσους πουλουν υπηρεσιες της δεξια
εν ενταξει..:)

Ε οποτε με ετσι νουμερα στο τσιρκο, 
ιντα που καρτερας τζαι εσυ;..
ιδεολογια;..

σχόλιο του π. στο μπλογκ άνεφ ορίων

No comments: