Friday, April 20, 2012

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

κείμενο από την αριστερά που αρνείται να ξεφτιλίζεται καθεστωτικά

αναδημοσίευση από

http://disdaimona.blogspot.com/2012/04/blog-post_1255.html

Στη Χαραυγή νύχτωσε

Έτσι ακριβώς, μια εφημερίδα, που είχαμε να διαβάσουμε σχεδόν από την εφηβεία μας, ξαναμπαίνει δυναμικά στον κύκλο των ενδιαφερόντων μας, σχετικά με την κατάντια του κυπριακού τύπου.

Θα σας έχουμε τακτικά υπόψιν, όπως συνηθίζουμε για τις λοιπές εφημερίδες του αστικού τύπου.

Λυπούμαστε που δεν σας τύχαμε πιο φιλελεύθεροι, να τα φορτώνουμε όλα στον μη "εκσυγχρονισμό" σας λόγω  υποτιθέμενων "κομμουνιστικών" εμμονών, δίνοντας έτσι  το επιθυμητό άλλοθι και σε εσάς και στους εχθρούς σας. Δεν είμαστε εδώ για να ικανοποιούμε ανεκπλήρωτες πολιτικές φαντασιώσεις..

Η εφημερίδα, έχει περάσει μάλλον το όριο "έπαψα να εκπροσωπώ οτιδήποτε προοδευτικό" και μπήκε στο στάδιο της καθαρής αστικής ανοησίας.

Όσο για τα πρωτοσέλιδα της επαναπροσέγγισης...τα μακρυά κοντά εγίναν...τόσο κοντά όσο και το "επανενωτικό" Ισραήλ. Το οποίο όλοι αίφνης αγάπησαν. Από τον Αρχιεπίσκοπο, την άκρα δεξιά, την κεντρώα δεξιά, το κέντρο και την αριστερά. Γεωπολιτικές μαγγανείες με οσμή φυσικού αερίου. Ποιός είναι ο κοινός παρονομαστής αυτής της "συμπάθειας" που εκτείνεται από το ένα πολιτικό άκρο στο άλλο; Εξηγήσεις για την πορεία της λύσης  ΔΔΟ οφείλουν πλέον ΟΛΟΙ! Γιατί το ζήτημα Ισραήλ δεν αφορά μόνο τον Παλαιστινιακό λαό, αφορά πρωτίστως τον κυπριακό λαό και την πορεία λύσης του προβλήματός του.

Ποιός είναι ο "επανενωτικός"; Αυτός που επιχαίρει ασυζητητί αυτή την συνεργασία ή αυτός που την κρίνει και την καταδικάζει; από την άκρα δεξιά μέχρι την αριστερά...απορία προς όλους τους πιθανούς καθαρούς επανενωτικούς. Κόνναρα εν θα τρώμεν!

Έτσι ακριβώς, μετά την απάντηση του Χρ. Μ όπως την διαβάσατε και την απολαύσατε φαντάζομαι, ξεχωρίζουν οριστικά τρία επείγοντα ζητήματα για τον τόπο.

1.Οι τράπεζες, οι μίζες, η βουλευτική διαφθορά και η κρίση.

2. Η επίσημη έναρξη της περιόδου προς την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου επί διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια και η  πιθανή αλλαγή "ατζέντας" στο ΑΚΕΛ για την "εσωτερική και εξωτερική πολιτική" καθώς και για τους λεγόμενους "ιστορικούς στόχους" του κόμματος. Θα ψάχνουμε και "θέμα" για τις προεδρικές τώρα...το κυπριακό σάννα εν παίζει...

3. Ο σαφής πολιτικός κίνδυνος εξαφάνισης της κομμουνιστικής παράδοσης από το πολιτικό προσκήνιο.

 Η οριστική , συνειδητή  και εσκεμμένη υποκατάστασή της,  από ένα ιστορικό παραλειπόμενο της αριστεράς ως ΑΚΕΛ που ουδεμία σχέση θα έχει  πλέον ΙΣΤΟΡΙΚΑ με οτιδήποτε αφορά τον μαρξισμό - λενινισμό στη βάση του οποίου δημιουργήθηκε κάποτε, ούτε τραβηγμένο από τα γεωπολιτικά μαλλιά του! Από τα  "επανενωτικά" Ισραηλινά μαλλιά του, ένι ξέρω!

 Ο ταυτόχρονος ξεπεσμός κάθε αριστερής - κομμουνιστικής  ταυτότητας από πιθανούς εραστές της "αριστερής" θεωρητικής και ιστορικής κληρονομιάς. Με λίγα λόγια, η αριστερά ως το απόλυτο τίποτε της γενικής φιλοαριστερής αστικής απροσδιοριστίας για να μην πω, της φιλοαριστερής  αστικής  πολιτικής μαλακίας και παρεξηγηθώ.

Ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο, ούτε για το παράλλο δεν θα συναινέσουμε στην αδιαφάνεια τζαι στο "σιώπα να περάσουμε..."

Το "σιώπα να περάσουμε..." θα μας το επιβάλουν έτσι κι αλλιώς, αύριο μεθαύριο, οι φασίστες.
Αναγκαία και Αναίμακτα!!

Μ. Χρ από την ανάποδη.

3 comments:

Anonymous said...

http://arkoudaswrites.blogspot.com/2012/04/occupy-buffer-zone.html

το layout της σελίδας τζιαι οι συνδέσμοι που έσχει ο ιδιοκτήτης της κάτι μου θυμίζουν. Το ερώτημα είναι, αφού κάτι μου θυμίζουν, πώς θα εκόλλαν τούτο, με κάποια σχόλια, πιο παλιά? M.P.D, ή, σύμπτωση. Όμως, μπορεί τζιαι να μήν έχει σημασία, πιά.


καλικάτζαρος

Anonymous said...

*M.P.D = multiple personality desorder, ηλεκτρονική ορολογία όπου στην γλώσσα των blogs, υποδηλώννει διπλό χρήστη. Όπως τζιαι να 'σχει όμως, είτε διπλός είτε μονός, υπήρχαν κάποια καλά σημεία στο κείμενο. Δές το, αν δεν το είδες.

gregoris said...

εν ξέρω τι σου θυμίζουν καλικάντζιαρε τζιαι τι νομίζεις. είδα το. ο αρκούδας εν σύντροφος.