Wednesday, December 23, 2009

Για την φασιστική τζιαι την αντιφασιστική πορεία στις 27/12/2009

Το νεο-φασιστικό κόμμα ΕΛΑΜ σκοπεύκει να παρελάσει μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας σε μιαν ρατσιστική πορεία ενάντια στους μετανάστες. Η κοινωνία όμως αντιδρά.

ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΣΥ τζιαι ΠΕΟ εφκάλαν ανακοινώσεις καταδίκης της εκδήλωσης (με την ΝΕΔΗΣΥ να καλεί τα μέλη της να μεν παν).

Η Πλατφόρμα Εκπαιδευτικών θα συμμετέχει στην προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία.

"Η Πλατφόρμα των εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος παρατηρεί με ανησυχία τα φαινόμενα έξαρσης φασιστικών και ρατσιστικών δραστηριοτήτων. Συχνά παρατηρείται κακομεταχείρηση μεταναστών και άσκηση βίας ενάντια εναντίον τους. Τελευταία παρατηρήθηκαν και επιθέσεις εναντίον νεαρών Κυπρίων που συχνάζουν στην παλιά Λευκωσία. Οι φασιστικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις επηρεάζουν αρνητικά και τις δικοινοτικές σχέσεις στον ευαίσθητο χώρο της παλιάς πόλης όπου συναντιόνται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται ιδιαίτερα αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την οποία καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού και την επανένωση της χώρας. Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να συμμετάσχουμε στην πορεία που θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου, ώρα 15.30 με χώρο συγκέντρωσης την Πλατεία Ελευθερίας. Η δημιουργία κλίματος ξενοφοβίας και η καλλιέργεια ρατσιστικών νοοτροπιών δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία."

Ήρτεν η ώρα οι φασίστες να λάβουν απάντηση όι μόνον στην δημόσια σφαίρα τζιαι τους τοίχους, αλλά τζιαι στον δρόμο. Το ΕΛΑΜ δεν θα παρελάσει ανενόχλητο μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας. Συγκέντρωση 15.30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

3 comments:

Anonymous said...

Ανακοίνωση εκδωσε και το ΑΚΕΛ. Τα φασιστικά στοιχεία πρέπει να απομονωθούν και να μπουν εκεί που ανήκουν, στο περιθώριο. Να μην επιτρέψουμε να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.

gregoris said...

όι μονον ανακοινώσεις όμως. εννά κατεβούν οι εδονίτες οξά εννά μας αφήσουν μόνους μας στον δρόμο απέναντι στους φασίστες;

Anonymous said...

Ανακοίνωση εφκαλε τζαι ο ΔΗΣΥ. Πουν το ΔΗΚΟ τζαι η ΕΔΕΚ αραγες σου? Γρηγορη εν ξέρω αν θαρτουν οι εδονίτες οργανωμενα, εν το νομίζω, σαν άτομα όμως εν ναρτουν. Τούτοι δουλειά θ΄λει πιο καλο συντονισμό. Το να φκαίνει μια ανακοίνωση που διάφορες ομάδες, πάντα με καλή πρόθεση, τζαι να λαλεί καλούμε τα κόμματα, τις συντεχνίες κλπ νάρτουν, καλώς η κακώς σε τούντη φάση τουλάχιστον, εν εν εύκολο ναρτουν οργανωμένα. Τους λόγους καταλάβεις τους νομίζω