Tuesday, December 29, 2009

Αυτο-αποκαλούμενο ιντυμήντια Κύπρου: η ολοκλήρωση μιας πορείας

Τζιαμέ που λαλείς ότι τούτοι οι τύποι εφτάσαν στον πάτο, έρκουνται την επόμενη μέρα με ακόμα πιο αισχρό κείμενο. Όι πως έσιει νόημα να ασχοληθεί κανένας μαζί τους, αλλά μιας τζιαι αναζητούν αγωνιωδώς σημασία θα κάμω μιαν τζιαι μοναδική εξαίρεση σήμερα, όι για τζίνους αλλά για διάφορους άλλους που διερωτούνται πώς γίνεται μια ιστοσελίδα που ονομάζεται ιντυμήντια να εκφέρει ακροδεξιό πολιτικό λόγο τζιαι απροκάλυπτη ρουφκιανιά.

Ο Ευδόκας τζιαι ο Αντάρτης είχαν την δει πριν μιαν δεκαετία γκουρού μιας εναλλακτικής κοινότητας που εκαρτερούσαν να εμφανιστεί τζιαι να τους αναγνωρίσει. Η εγωκεντρική στάση τους τζιαι οι θολές τους πολιτικές θέσεις απόκλεισεν τους που τες κινηματικές διαδικασίες των τελευταίων χρόνων τζιαι σήμερα που για πρώτη φορά μπορεί να γίνει λόγος για εναλλακτική κοινότητα, έννεν καθόλου παράξενο που τοποθετούνται εχθρικά απέναντι της.

Ουσιαστικά πρόκειται για την κατάληξη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας, ένα σκηνικό σε επανάληψη που επέχτηκε τζιαι με τους “Μαρξιστές” ενωτικούς 3 δεκαετίες πριν. Δήθεν εναντίωση στην εξουσία τζιαι τον ιμπεριαλισμό, αλλά άκριτη αποδοχή του εξουσιαστικού τζιαι μικρο-ιμπεριαλιστικού εθνικιστικού προτάγματος. Δήθεν επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκυπρίους αλλά άρνηση αναγνώρισης της κοινότητας τους ως πολιτική οντότητα με λόγο τζιαι άποψη για το μέλλον της χώρας, προσέγγιση δηλαδή με ανύπαρκτους τζιαι αόρατους Τουρκοκύπριους. Δήθεν υποστηρικτές της ειρήνης τζιαι ταυτόχρονα θιασώτες της Εθνικής Φρουράς τζιαι της στρατιωτικής θητείας. Δήθεν εναντίωση στην κατοχή, αλλά στην πράξη εχθροί της επανένωσης τζιαι υποστηρικτές του παράγωγου της κατοχής, δηλαδή του στάτους κβο της διαίρεσης. Δήθεν εναντίωση στον καπιταλισμό τζιαι την Εκκλησία αλλά στην πράξη φερέφωνα του πολιτικού λόγου που εκφέρει ο Αρχιεπίσκοπος. Δήθεν ανατρεπτικοί, αλλά στην ουσία απλήρωτοι ρουφκιάνοι του κράτους ονοματίζοντας τζιαι συκοφαντώντας μέλη του ριζοσπαστικού χώρου.

Με την στάση τους τους τελευταίους 3-4 μήνες ουσιαστικά ετοποθετηθήκαν ξεκάθαρα τζιαι ανοιχτά στο στρατόπεδο της ακροδεξιάς. Ο λόγος τους βρωμεί ΕΟΚΑ Β. Θα έπρεπεν να αντρέπουνται να συνεχίζουν το ψάρεμα σε θολά νερά. Ας παν τζιαμέ που τους σηκώνει το κλίμα. Στες εθνικιστικές συσπειρώσεις, στην ΚΥΠ, στο Αιγαίον να τα πίνουν με τον ομοϊδεάτη τους Φτωχόπουλο. Τζιαι κανεί πκιον να μας το παίζουν ριζοσπάστες. Λλίην τσίππα.

No comments: