Friday, January 13, 2017

Πάτος: η ολοκλήρωση μιας αριστερο-εθνικής πορείας

σελίδα Αγκάρα στο facebook 13/1/2017

"Εν συνεχεία με το προηγούμενο σχόλιο, ο Εντογάν συνεχίζει να εκστομίζει απειλές για παραμονή Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο για πάντα. Στο μεταξύ αντί να ακούμε τι σημαίνουν αυτές οι απειλές από στελέχη της Αριστεράς, το μόνο που ακούμε είναι στην καλύτερη περίπτωση να σιωπήσουμε και να κάνουμε υπομονή, στην χειρότερη να χλευάζουν τα ερωτήματα. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι ήδη συμβιβασμένοι με την κατάσταση είναι κάτι που έχουν όλοι ξεπεράσει. Η εστίαση σε κατηγορίες προς Ελλάδα μεριά αφήνουν πίσω το τι κάνει η Τουρκία όπως επίσης και το πιο σημαντικό, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εδώ αστικής τάξης.
Πράγματι οι ευθύνες είναι βαριές και ιστορικές, αν νομίζουν κάποιοι πως με το να συναγελάζονται στις Αμερικανικές πρεσβείες ή και να κάνουν πλάτες στα συμφέροντα θα καταφέρουν να κρατήσουν ενότητα στο κόμμα τους και θα κρατήσουν (ή κτίσουν) πολιτικές καριέρες, μάλλον δεν βλέπουν πέρα απ' την μύτη τους. Τα περί ειρήνης και δημοκρατίας ούτε επικοινωνιακά δεν μπορούν να σταθούν εκτός του κύκλου των Ιεχωβάδων. Το κυνήγι μαγισσών, εντός και εκτός, είναι πολύ απλά κοντόφθαλμη μικροπολιτική που ενδέχεται να γυρίσει μπούμεραγκ."

13/1/2017
Σήμερα είναι η μέρα που η ιστοσελίδα Αγκάρρα έκανε το τελευταίο βήμα της εθνοκεντρικής πορείας στην οποία βαδίζει εδώ και πολλούς μήνες. Όχι επειδή συμμετέχει πλέον ενεργά και στρατευμένα στο παιχνίδι της ελληνο-τουρκικής όξυνσης που επιχειρείται από τις κυβερνήσεις των «δυο μητέρων πατρίδων» μέσα από δηλώσεις και ερμηνείες δηλώσεων που δυναμιτίζουν το κλίμα και υπονομεύουν την προοπτική ειρήνευσης. Αλλά επειδή εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε την κυπριακή αριστερά ότι εξυπηρετεί τουρκικά και άλλα ξένα/αμερικάνικα συμφέροντα. Αυτό ξεπερνά πλέον τα όρια της άλλης αριστερής θέσης. Αυτό είναι ο πάτος του Φτωχόπουλου, του Καραμπελιά και του Ενδομήδεια Κύπρου. Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία αχαπαροσύνης. Ο καθένας όπου ετάχθει και με τις ευθύνες του πολιτικού του λόγου.

No comments: