Tuesday, December 11, 2012

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) καλεί «όλα τα άτομα με αναπηρίες που επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για τον απαράδεχτο περιορισμό των ήδη ελάχιστων που ως υποκατάστατα των χρόνιων ελλειμμάτων δημόσιων ενταξιακών πολιτικών παραχωρούνται στα άτομα με αναπηρίες, να πάρουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας». Η σχετική πρόσκληση της ΚΥΣΟΑ απευθύνεται προς όλα τα άτομα με αναπηρίες, τις οικογένειες και τις οργανώσεις τους, καθώς και τους πολίτες που συμμερίζονται την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρίες ως των πιο αποκλεισμένων από τους αποκλεισμένους της Κυπριακής κοινωνίας, να πάρουν μαζικά μέρος στη σημαντικότερη, ίσως πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων του κινήματος των ατόμων με αναπηρίες της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της ΚΥΣΟΑ αναφέρεται ότι το πακέτο μέτρων που κατέθεσε η κυπριακή Κυβέρνηση αμέσως μετά τη συνομολόγηση μνημονίου με στόχο την κατεπείγουσα μείωση των δημοσίων δαπανών, καθιστά ορατή για τη χώρα μας την πιθανότητα να καταγράψει μια ακόμη πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτοπορία. "Οι μειώσεις της τάξης του 9% στο επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας και στην ειδική χορηγία για τυφλούς, οι περικοπές ύψους 60% και 50% της οικονομικής βοήθειας για την απόκτηση αυτοκινήτου και της επιχορήγησης διακοπών για άτομα με αναπηρίες αντίστοιχα και οι περικοπές σε παροχές στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο πακέτο μέτρων συνθέτουν μια μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πολιτική σύλληψη – επιλογή κατεπείγουσας διαχείρισης συνθηκών δημοσιονομικής κρίσης. Καμιά Κυβέρνηση 
ευρωπαϊκής χώρας από αυτές που υπέγραψαν μνημόνιο δανειοδότησης με τη λεγόμενη τρόικα δεν διανοήθηκε καν να συμπεριλάβει από το πρώτο κιόλας στάδιο περικοπών τις κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρίες", προστίθεται.


Ακόμα και μόλις πρόσφατα, αναφέρεται, η ίδια η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαβεβαίωνε τα άτομα με αναπηρίες και τις Οργανώσεις τους ότι η πλήρης προστασία των στοχευμένων βοηθημάτων και εξειδικευμένων παροχών σε αυτούς αποτελεί «κόκκινη γραμμή» της Κυβέρνησης Χριστόφια στις «μνημονιακές» διαπραγματεύσεις.


http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/12/blog-post_6062.html

No comments: