Thursday, July 19, 2012

Σημειώσεις 21 – 19/7/2012


Αυτές τις μέρες η μπόχα του συστήματος δεν υποφέρεται με τίποτα. Οι εθνόπληκτοι βόρεια και νότια του συρματοπλέγματος μας θυμίζουν το θράσος τους.

Στον βορρά ο τουρκικός στρατός και οι τουρκοκυπριακές ένοπλες δυνάμεις παρελαύνουν υπό τα χειροκροτήματα της τ/κ εθνοπρεπούς δεξιάς και των γκρίζων λύκων γιορτάζοντας την διχοτόμηση.
Στον νότο σύσσωμη η ενωτική παράταξη, και στην ακροδεξιά και στην νεοναζιστική της εκδοχή, παρελαύνει στα 2 οδοφράγματα της Λευκωσίας θυμίζοντας μας τον λόγο που δημιουργήθηκαν και δικαιολογώντας την συντήρηση τους. Όχι δεν πρόκειται για αντικατοχικές εκδηλώσεις. Η μόνη ουσιαστική αντικατοχική εκδήλωση είναι αυτή
Εκδηλώσεις των θαυμαστών και των συνεχιστών του έργου της χούντας και της ΕΟΚΑ Β δεν είναι αντικατοχικές – μόνο αναπαραστάσεις του πραξικοπήματος μπορούν να είναι.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους – η ακροδεξιά δεν είναι περιθώριο, ούτε γραφική. Είναι συνδεδεμένη με το βαθύ κράτος, την εκκλησία και τα ΜΜΕ, αποτελεί εργαλείο λογοκρισίας και καταστολής και βάζει το πλαίσιο σε κεντρικά ζητήματα: στο κυπριακό, στο μεταναστευτικό, στην παιδεία κλπ. Χωρίς αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαν διάφοροι διαπλεκόμενοι δικηγόροι και πολιτικάντηδες να “αγωνίζονται” και να κατσιαρίζουν για δεκαετίες και με το αζημίωτο...υπέρ “βωμών και εστιών”.

Και επί της ουσίας και για να μην ξεχνιόμαστε
39 κατασκευαστές πλυντηρίων προτείνουν... Κύπρο

2 comments:

Anonymous said...

like

μμ

glykosymoritis said...

Συντροφι...εισαι ωραιος!:-)