Tuesday, March 13, 2012

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο Η Κύπρος στον αστερισμό του Ισραήλ και o ρόλος της Αριστεράς

Το σκηνικό στη Μέση Ανατολή αλλάζει ραγδαία και με τρόπο εν πολλοίς απρόβλεπτο και χαοτικό. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής αλλά και των μεγάλων δυνάμεων εισήλθαν σε μια επικίνδυνη ρευστότητα  με αλλοπρόσαλλες διαπλοκές. 
Η Κύπρος μπαίνει σ αυτό το παιγνίδι μ’ ένα περίεργο τρόπο, σε μια σιωπηρή συμμαχία Αριστεράς- δεξιάς, και με την πλειοψηφία των πολιτικών ηγεσιών να επενδύεται στη συγκάλυψη της τραπεζικής απληστίας, στην επιβολή της λιτότητας στους εργαζόμενους, στο διαμοιρασμό «ενισχυτικών επιδοτήσεων» στις επιχειρήσεις, στο μποϋκοτάζ κάθε βήματος αντιμετώπισης της διχοτόμησης, σε μια ύποπτη ρεμούλα σχετικά με την αδειοδότηση   γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κυπριακή βουλή κατάντησε ένα πανηγύρι μικροπωλητών σε μια καιροσκοπική συνεργασία μπλοκαρίσματος της κυβέρνησης έναντι οποιουδήποτε κόστους. 
Η συγκέντρωση-συζήτηση της ΕΡΑΣ επιχειρεί να προσφέρει στον προβληματισμό για τη νέα κατάσταση. Πόσο μέλλον υπάρχει στην προσέγγιση με το Ισραήλ; Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αντίθεση Τουρκίας – Ισραήλ; Πώς επηρεάζεται το Κυπριακό;
15 Μαρτίου 2012 ώρα 18.30
Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστημιούπολη,
κτίριο ΧΩΔ02, αίθουσα Β204
 
Όσοι ενδιαφέρεστε προωθήστε και διαδώστε το μήνυμα. Η κοινωνία χρειάζεται να οργανώσει τις αντιστάσεις της. Η αίθουσα ευρίσκεται στη νέα πανεπιστημιούπολη της Αγλαντζιάς. Είναι πίσω από το κεντρικό κτίριο(« Λεβέντη») και έχει άνετο χώρο για στάθμευση.

http://erascy.blogspot.com/2012/03/o.html

No comments: