Wednesday, December 31, 2008

Η Γάζα χρειάζεται την φωνή μας. Συγκέντρωση το Σάββατο (3/1/09) 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Δεν υποστηρίζουμε την Χαμάζ. Τόσο η ιδεολογία της όσο και οι πρακτικές της μας βρίσκουν αντίθετους. Όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε απαθείς την σφαγή που για πολλοστή φορά εκτιλύσσεται μπροστά στα μάτια μας. Δεν τίθεται θέμα ίσων αποστάσεων, ούτε θέμα καταδίκης της βίας γενικά και αόριστα. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Εμπρός για την διεθνή και μαζική καταδίκη του Ισραηλινού εγκλήματος. Εμπρός για μια νέα ιντιφάντα.

6 comments:

gregoris said...
This comment has been removed by the author.
gregoris said...

πέραν που το ΑΚΕΛ, κάμνουν κάλεσμα για την διαδήλωση μια σειρά που οργανώσεις βόρεια τζιαι νότια της πράσινης γραμμής

Σταματήστε την επίθεση στη Γαζα
Να ανοίξει γραμμή βοήθειας Λάρνακα - Γάζα

Διαδήλωση το Σάββατο 3 Γενάρη, ώρα 11:00 πμ
Συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Καταγγέλλουμε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, στη χειρότερη μέχρι σήμερα επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, στην πλειοψηφία τους αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Μετά την αποτυχημένη εισβολή του στον Λίβανο πριν από δύο χρόνια και την ταπεινωτική ήττα του από τις δυνάμεις της Αντίστασης, το Ισραήλ προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς -αυτή τη φορά εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησής του της Χαμάς- και να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι ο χωροφύλακας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Όμως οι σφαγές και οι θηριωδίες των σιωνιστών δεν πρόκειται να σταματήσουν την Αντίσταση ούτε στην Γάζα, ούτε στη Δυτική Όχθη, ούτε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αντίθετα, δυναμώνουν τις φωνές για μια τρίτη Ιντιφάντα ενάντια στο Ισραήλ, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που χάνει τον πόλεμο στο Ιράκ, ενάντια στα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα -όπως του δικτάτορα Μουμπάρακ στην Αίγυπτο- που συναινούν σ' αυτά τα εγκλήματα και διατηρούν το εμπάργκο και τον αποκλεισμό της Γάζας.

Οι σφαγές και το ματοκύλισμα στη Γάζα από τους πυραύλους του Ισραηλινού στρατού κατοχής είναι ένα έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με την στήριξη των ΗΠΑ του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και των 27 της Ε.Ε, που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστίνιων και συμμετέχουν στον αποκλεισμό της Γάζας που κοστίζει τις ζωές σε χιλιάδες Παλαιστινίους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Καλούμε τη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας του Δημήτρη Χριστόφια να ακυρώσει αυτές τις συμφωνίες που υπόγραψε ο προκάτοχος του και να πάρει άμεσες και πρακτικές πρωτοβουλίες προς τους «ευρωπαίους εταίρους της» αλλά και ανεξάρτητα από αυτούς για καταδίκη του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και υποστήριξη του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων.

- Να σταματήσει αμέσως η επίθεση στη Γάζα
- Λευτεριά στην Παλαιστίνη
- Όχι σχέσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζει τη επίθεση στη Γάζα
- Να ανοίξει γραμμή βοήθειας Λάρνακα – Γάζα και να σταλεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια
- Να παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο - Κύπρος
Ένωση Παλαιστινίων Κύπρου
Κόμμα Νέα Κύπρος YKP
Εργατική Δημοκρατία
Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό
Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής φιλίας
Πολιτιστικό κέντρο Baraka
Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών
Πρωτοβουλία Κυπρίων Φοιτητών ΑΝ.Α.ΤΡΟΠΗ
Cypriot Youth Platform (KGP)
Hands Across the Divide (HAD)

Sceptic Anonymous said...

Εν να έρτω... Κάτι άκουσα και για διαμαρτυρία για πόψε έξω που την πρεσβεία του Ισραήλ, αληθεύει;

gregoris said...

νομίζω πόψε εννάν παν οι οικολόγοι μόνοι τους ενδεχομένως με κάποιους παλαιστίνιους

Sceptic Anonymous said...

Σχόλια για την διαδήλωση; Πώς σου φάνηκε; Νομίζω είχαμε ικανοποιητικό όγκο για την μέρα που έγινε.

gregoris said...

ναι ήταν πολλύς κόσμος. όμως 30 άτομα της περιφρούρησης του ΑΚΕΛ εμποδίσαν κάποιους που το να διαδηλώσουν. συγκεκριμένα επιτεθήκαν σε 20 αντιεξουσιαστές τζιαι εσπάσαν πανώ τζιαι σημαίες κτλ. γράφω κάτι τωρά με αφορμή τούτον το συμβάν.