Friday, August 17, 2012

Σημειώσεις 23 – 17/8/2012

Ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, σε δηλώσεις στην επιχρυσωμένη μονή Παναγίας του Κύκκου, και φορώντας τα χρυσά του ρούχα και το χρυσό του στέμμα ανέφερε ότι η οικονομική κρίση είναι ευλογία Θεού, «γιατί αποτελεί ηχηρό χαστούκι, μια παιδαγωγική τιμωρία από τον ίδιο τον Θεό για να ξυπνήσει τον λαό. Επειδή για 38 χρόνια όχι μόνο δεν μετανόησε ο λαός, αλλά βυθίστηκε στην αμαρτία και την ανομία και αρνήθηκε την θεϊκή παρουσία, ο Θεός μεταποίησε την ηθική και πνευματική κρίση σε οικονομική κρίση».

Ο κύριος Νικηφόρος, διοικητής και διαχειριστής ενός θεσμού συσσωρευμένου πλούτου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δεν κάνει τυχαίες δηλώσεις. Ουσιαστικά με δήθεν θεολογικό λόγο συμπεριφέρεται ως αυτό που είναι – εκπρόσωπος του κεφαλαίου που φορτώνει τα σπασμένα του στους εργαζόμενους. Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική της εντατικοποίησης της συντονισμένης προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την επερχόμενη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.

Φυσικά ήβρεν τζιαι κάμνει ο παπάς...
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

2 comments:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα said...

Εννοείς ο εκπρόσωπος της πιο πλούσιας εκκλησιαστικής δομής μετά το Βατικανό (τζιαι μιλούμεν για τον Τζιύκκον, μόνον του)

bestman said...

Να θυμηθουμε και ποια κομματα βρεθηκαν στο πλευρο του, συμμαχοντας για πρωτη φορα (και τελευταια;) φορα στην ιστορια τους;ο δεξιος - συντηρητικος Δημοκρατικος Συναγερμος και το μαρξιστικο - κομμουνιστικο - αριστερο ΑΚΕΛ. Για να μη ξεχνιομαστε...