Thursday, August 23, 2012

Οι μεχρι τωρα τρυπες του σκανδαλου των τραπεζων:

...
Τζαι επειδη συνεχιζω να υποψιαζομαι οτι οι θεαματικες αντιπαραθεσεις εχουν σαν υποστρωμα την συγκαλυψη των σκανδαλων των τραπεζων, να καμουμεν μιαν καταγραφη για τα μεχρι τωρα δεδομενα: τι εμαθαμεν εστω τζαι στα περιθωρια των διαρροων των ΜΜΕ τους τελευταιους 2 μηνες για τον τραπεζιτικο τομεα, που εκαταντησεν τοξικος οντως:
--Αρχικα ειπαν μας, ηταν να εβρουν τα χρηματα για ανακεφαλαιοποιηση. Υστερα, αμα εκοντεψεν η 30η Ιουνιου που ηταν η καθορισμενη ημερομηνια που την Ε.Ε. για την ανακοινωση των αναγκων ανακεφαλαιοποιησης, η Λαικη [με τον Σαρρη] ειπεν μας οτι θελει 1.8 δις, τζαι η Τραπεζα Κυπρου μισο δισ.
--Στην πρωτη αποπειρα να φανει που εχαθηκαν τοσα λεφτα το περιοδικο in business εισιεν μια αναφορα στα δανεια που εδινουνταν στο Δ.Σ. της Λαικης μεχρι το 2011. Την περιοδο 2009-11 ειχαν δοθει σχεδον 1 δισ σε δανεια σε ατομα στο Δ.Σ. της Λαικης. Ζητουν μας, δηλαδη, να πληρωσουμε σχεδον το διπλασιο ποσο των εσωτερικων τους δανειων. Υστερα το ζητημα των δανειων [τζαι ποιοι τα επιαναν, με ιντα υποθηκες, εξασφαλισεις κλπ] εχαθηκεν παλε που την επικαιροτητα.
Τα ΜΜΕ ειχαν να κρυψουν διαφορα προφανως.
--Υστερα μεσα στο Ιουλη, μετα που αρκεψεν να φωναζει μια ομαδα εμπλεκομενων πολιτων, ανακαλυψαμεν ακομα μια τρυπα 1.4 δισ σε καταθεσεις που ειχαν μετατραπει σε αξιογραφα με διαδικασιες ππασα ππασα. Μερος τζηνου το ποσου εν τζαι που ταμεια συνταξεων. Ο κ. Σαρρης εν ηξερεν για τουτες τες διαδικασιες;
-- Τον Αυγουστο το θεμα των δανειων επανηλθε παλε παρα τις προσπαθειες λογοκρισιας: αρκεψαν να διαρρεουν φημες για δανεια που εδινουνταν δεξια τζαι αριστερα σε προυχοντες κλπ τα οποια εν εξυπηρετουνται. Ωσπου εφτασαμεν στο κερασακι στην τουρτα: στην αποκαλυψη οτι ο Σαρρης που εδιοριστηκεν να επιβλεψει ενα νοικοτζυρεμα στην τραπεζα ουσιαστικα ηταν εμπλεκομενος ηδη - αφου εσυμμετειχε σε Δ.Σ. εταιρειας που εισιεν δανειο, υπηρχεν "συγκρουση συμφεροντων" τζαι ενδεχομενως εισιεν ντε φακτο συμφεροντα να καλυψει συγκεκριμενα επισφαλη δανεια.

Εν εχω προθεση να εστιαζω στες τραπεζες. Απλα εν τοσο κραυγαλεο το θεμα, τζαι τοσο αστεια η προσπαθεια λογοκρισιας, που εν θεμα αρχης να δημοσιοποιουνται ουλλα.

Γιατι πρεπει να ξερουμεν, τζαι γιατι πρεπει να μπει ενα οριο τζαι ενας ελεγχος στες τραπεζες.
τζαι στες χρηματοδοτησεις τους στα ΜΜΕ. Διοτι εκτος που εβυθισαν την οικονομια στην κριση, υπονομευκουν τζαι την δημοκρατια.

Οσο για το πως θα αντιμετωπισουμεν την κριση - θα τα δουμεν καθ'οδον.
Υπαρχουν, ειπαμεν, τζαι η συναινετικη τακτικη [την οποια επροσπαθησαν να υπονομευσουν οι συνδεσμοι των εργοδοτων τζαι οι εκπροσωποι της στην επιτροπη οικονομικων τον Ιουλιο]
τζαι η ταξικη-κοινωνικη οπου η αντιπαραθεση θα εν τζαι εσωτερικη - τζαι με αξονα τα δικαιωματα των μισθωτων-εργαζομενων αλλα τζαι τα δικαιωματα των πολιτων σαν μερος του Δημοσιου το οποιον καποιοι θελουν να μετατρεψουν σε θυμα των τραπεζων.
Το μετωπο της "αρπακτης" τζαι το μετωπο της κοινωνικης λογικης.
Τζαι δαμαι τζαι στην Ευρωπη.
Τζαι οϊ μονον.

Μπαινουμεν σε μια ενδιαφερουσα εποχη.
Ας μεν βουρουμεν.
Να καταγραφουμεν οπως παμεν..:)

ολόκληρο το κείμενο δαμέ
http://sirmastocomputer.blogspot.com/2012/08/blog-post_7128.html

2 comments:

the Idiot Mouflon said...

Άκουσα ότι τα μισα της Κύπρου εν απλήρωτα χρέη που "αριστοτέχνη" developer.

Anonymous said...

Αριστοτεχνης, αρφοτεχνος Τομμη Α' και Προεδρος ΔΣ Της BoC