Wednesday, January 18, 2012

Σημειώσεις 9 – 18/1/2012


Τα πρόσωπα της ημέρας εν αναμφίβολα η Πραξούλα Αντωνιάδου τζιαι ο Γιώργος Γεωργίου της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που εσταθήκαν στον πούντο τους στην δημόσια σφαίρα. Μάλλον φιλελεύθεροι παρά αριστεροί...αλλά δεν εκωλώσαν μπροστά στην συμπεριφορά μιας σεξιστικής τζιαι εθνικιστικής κοινοβουλευτικής συναπαρτζιάς τζιαι μπροστά στον αυταρχισμό της ΟΕΒ αντίστοιχα. Να τα καταγράφουμεν τούτα, να τα θωρούν τζιαι οι αγαπητοί ΑΚΕΛικοί αν μη τι άλλον για να έχουμεν εικόνα άμαν μιλούμεν για αντίσταση...

Η Υπουργός Εμπορίου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι προϋπόθεση για να παραστεί σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, είναι η δημόσια απολογία από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Λευτέρη Χριστοφόρου για τη συμπεριφορά βουλευτών έναντι της, σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο εκπρόσωπος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (Μέρα Μεσημέρι, ΡΙΚ) απάντησε στην απαίτηση της ΟΕΒ για ιδιωτικοποίηση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ως αντίδραση στην απεργία ότι άλλο η ιδιωτικοποίηση και άλλο η απαγόρευση των απεργιών και ότι υπάρχουν και ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες στο εξωτερικό που χρεοκόπησαν. Και πιο ουσιαστικά απάντησε στην θέση της ΟΕΒ που έκανε λόγο για μερίδα εργαζομένων που κρατά όμηρο το κράτος και την κοινωνία με περίπου τα εξής:

Η ΟΕΒ είναι προφανώς μια πολύ σοβαρή οργάνωση που δουλεύει με πρόγραμμα και πολύ συστηματικά για τους σκοπούς της. Η μεθοδολογία είναι εξής: αναγνωρίζει τον στόχο όπου συγκεντρώνει τα πυρά της και αφού τον εξουδετερώσει τότε προχωρά στον επόμενο. Πρώτα επιτέθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους. Όταν αποκόπηκαν οι μισθοί τους αμέσως προχώρησε στον ιδιωτικό τομέα. Και έχουμε τώρα έξι κλάδους εργαζομένων στους οποίους η ΟΕΒ ζητά αποκοπές μισθών. Και βλέπουμε και τις άλλες συντεχνίες που βρίσκονται σε αντιπαράθεση μαζί της.


ΥΓ. Η ΟΕΒ, σύμφωνα με τον Πολίτη, ζητά επίσης με επιστολή της σήμερα στην Υπουργό Εργασίας, 15% μείωση στον κατώτατο μισθό, να κατεβεί δηλαδή στα 726.75, άρα 677.33 ευρώ το μήνα καθαρά...

28 comments:

νεος said...

Φαντάζομαι πρέπει να επιδειχτεί η ίδια αντίσταση και στο Κυπριακό έτσι;

Να αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις για να περάσει το δικό της κατοχικής Τουρκίας και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της. Ή δαμαί αλλάζει;

Ο ρεαλισμός τζιαι η τέχνη του εφικτού Γρηγόρη, προς αποφυγή των χειρότερων, εν μπορεί ναν αλά καρτ.

Όπου μας καπνίσει αντίσταση, τζι όπου μας βολεύκει υποχώρηση.

Όσο αφορά τες μεθοδεύσεις της ΟΕΒ για διάφορα, μεταξύ των οποίων τζιαι κτύπημα κατά της νομιμότητας των απεργιών, σήμερα άκουσα ότι ο ΔΗΣΥ θα κάμει ότι μπορεί λαλεί για να το περάσει που τη βουλή, αν δεν επιληφθεί της υπόθεσης η κυβέρνηση...

Θελημένα είτε άθελα τους, οι απεργοί ελεγκτές, λειτουργούν στη πράξη προβοκατόρικα δηλαδή. Ενάντια στο υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τούτα θωρώ εγώ.

Όσον αφορά την Πραξούλλα, συμφωνώ με τον Κουλία! Να μεν πατήσει στη βουλή!!!!

gregoris said...

νέε τζιαι στο κυπριακό η στάση μου ναι είναι η αντίσταση.
αντίσταση στο διχοτομικό στάτους κβο. συνεπέστατη για χρόνια.
αντι-Τουρκικό αγώνα ας κάμουν τζείνοι που κάμνουν...

στο Κυπριακό όπως θα έπρεπεν να ξέρεις εν πολλά πιο σύνθετα τα πράματα που απλά ε/κ (= Κύπρος=δίκαιο, σωστό κλπ) ενάντια στην Τουρκία (βαρβαρότητα, ιμπεριαλισμός, κατοχή κλπ). κυρίως τζιαι ειδικά που το 2003 εν επανενωτικοί ενάντια στους διχοτομικούς...τζιαι βόρεια τζιαι νότια. αλλά δαμέ εν άλλο το θέμα. εν θα συζητήσουμε το κυπριακό.

το αν θωρείς εσύ προβοκάτορες που διασπούν ένα ενωμένο αγωνιζόμενο συνδικαλιστικό κίνημα για να δικαιολογήσεις την υιοθετήση που πλευράς σου περίπου της θέσης της ΟΕΒ (θυμίζω ότι ήσουν ο πρώτος που ετάχτηκε ενάντια στην αποχή των ελεγκτών που υπερωριακή εργασία. πριν καν προχωρήσουν σε απεργία) εν έσιει τζιαι πολλή σημασία.

όσον αφορά τον ρεαλισμό, την στρατηγική τζιαι την τακτική τζείνος ακολουθεί αγαπητέ την στάση. σε κάθε πεδίο...
τζιαι είπεν σου το τζιαι η δυσδαιμόνα. άλλον η τάξη, άλλον το κόμμα, άλλον η κυβέρνηση...

νεος said...

Προσωπικά εν βλέπω τίποτε ταξικό ως προς τες κινητοποιήσεις των ελεγκτών. Τωρά αν βλέπεις εσύ, μάλλον κάποιος που τους θκυο μας τρώει φόλα.

Ούτε τζιαι βλέπω στους ε/κ ούλλα τα δίκαια, εν θα ξαναρκέψουμεν την άλφαβήτα. Αλλά τα μαύρα, η κατοχή εν κατοχή.
Αντίσταση στην κατοχή θα εσήμαινε τζιαι διακοπή κάθε συνεννόησης, αν δεν φύει ο στρατός έννεν;

Τζι όμως, θεωρούμε τούντες απόψεις απορριπτικές. Τζιαι είναι. Γιατί ακριβώς εν πολυσύνθετα τα πράματα.

Όπως τζιαι στις εργασιακές σχέσεις. Τζιαι ειδικότερα το θέμα των ΔΥ, τζιαι πιο ειδικά κάποιων επιλέκτων που κρατούν το κράτος που τον λαιμό.

Τούντην εκβιαστική τακτική των ΔΥ ενάντια στο κράτος-εργοδότη, εν μπορώ προσωπικά να την χωνέψω.

Ειδικά όταν δεν συνοδεύεται που ταυτόχρονη συνειδητοποίηση τζιαι ξεκαθάρισμα του ταξικού αντιπάλου.

Εσύ επρόσεξες να κατευθύνουν την κριτική τους απέναντι σε όσους επροκαλέσαν τούντες έκρυθμες καταστάσεις με τες περικοπές;

Που την στιγμή που χώνουνται πίσω που το δάκτυλό τους τζιαι δεν μιλούν ξεκάθαρα ενάντια στα κόμματα της δεξιάς που όχι μόνο εμεθόδευσαν τα κυβερνητικά μέτρα για μήνες, αλλά επροχωρήσαν τζιαι σε επιπλέον πεστοκόμματα που μόνοι τους, για μένα εν "ύποπτοι" δολιοφθοράς τζιαι προβοκάτσιας.

Τζιαι δεν θωρώ τζιαι τίποτε που να με πείθει για το αντίθετο.

Anef_Oriwn said...

Gregoris, λαλείς: «Η Υπουργός Εμπορίου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι προϋπόθεση για να παραστεί σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, είναι η δημόσια απολογία από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Λευτέρη Χριστοφόρου για τη συμπεριφορά βουλευτών έναντι της, σε προηγούμενη συνεδρίαση». --- Μα τούτη η αντίδραση της κυρίας Υπουργού εν πιο παλιά ρε φίλε. Τώρα την αθθυμήθηκες ΕΣΥ; [Προφανώς για να δώσεις μαθήματα στους ΑΚΕΛικούς!]

Αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου των ελεγκτών κου Γεωργίου: Άλλο η αντίδραση τους «στην απαίτηση της ΟΕΒ για ιδιωτικοποίηση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ως αντίδραση στην απεργία», όπως και η γενικότερη αντίδραση στες δηλώσεις και κινήσεις των ΟΕΒιτών για «15% μείωση στον κατώτατο μισθό», κι άλλο να θεωρούμε ότι μια εκβιαστική απεργία μιας βολεμένης ομάδας [συντεχνίας] 40-50 υψηλά αμειβομένων υπάλληλων θα προστατέψει τα ευρύτερα εργατικά κεκτημένα ή θα ενισχύσει τους ταξικούς αγώνες!!!

gregoris said...

νέε εξαναείπα σου το. εν πρόκειται να μπω σε διάλογο μαζί σου για τούτο το θέμα. όι μόνον εν ακούεις αλλά στο μυαλό σου εν συγχισμένα τα πράματα. ξαναδέ την απάντηση της δυσδαιμόνας στην πρώτη σου τοποθέτηση για το θέμα την οποία περίπου επαναλαμβάνεις δαμέ.

άνεφ,
1. ναι εν παλιά η τοποθέτηση. αλλά η μη υπαναχώρηση της Αντωνιάδου τζιαι η επανάληψη της δήλωσης σήμεραδιά άλλη διάσταση.

2. εμίλησα για την στάση του Γεωργίου σήμερα στη δημόσια σφαίρα απέναντι στον εκπρόσωπο τςη ΟΕΒ. τζιαι συγκεκριμένα τη στάση του απαντώντας στην ΟΕΒ τζιαι την αναφορά του στους άλλους κλάδους των εργαζομένων που απειλούνται οι μισθοί τους, όπως τζιαι την αλήθκεια που είπεν σε σχέση με το τι κάμνει μεθοδικά τζιαι δυστυχώς για τους εργαζόμενους με επιτυχία η ΟΕΒ. δεν εμίλησα για την ίδια την απεργία των ελεγκτών, το στάτους τους, την στρατηγική, την τακτική τους, την σχέση του αγώνα τους τζιαι το αντίκτυπο του στις εργασιακές σχέσεις, στους ευρύτερους συσχετισμούς δυνάμεων, στα κεκτημένα άλλων κλάδων κλπ.
αλλά δεν πρόκειται να το κάμω ούτε μαζί σου που την στιγμή που μιλάς τζιαι εσύ την ίδια γλώσσα με την ΟΕΒ (για βολεμένους τζιαι εκβιαστές)

νεος said...

Σίγα ρε Γρηγόρη που εννά ξαναθκιαβάσω τη συντρόφισσα λες τζιαι εν πατερικό κείμενο, κύριε ελέϊσον πιον.

Σύγχυση για τι εστί ταξικό αγώνας, έννεν στο δικό μου το μυαλό φίλε. Αλλά στο μυαλό των βολεμένων του αεροδρομίου που κρατούν το κράτος που τον λαιμό τζιαι όσους είδαν το ταξικό τους φως μες τες στενά συντεχνιακές τους αντιδράσεις που εν έξω που κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία.

Τζιαι επειδή ακριβώς εν έξω, βρίσκουν πάτημα οι ταξικοί αντίπαλοι να βάλουν θέμα.

Ποτέ δεν υποστήριξα την κατάργηση των απεργιών σε κανένα τομέα. Θεωρώ όπως λογική την αυτοπροστασία των αγώνων που εξτρεμισμούς τζιαι αυθαιρεσίες.

Κάμνω διάκριση φίλε, δεν τα παίρνω ούλλα στην ίδια σακκούλλα. Αν επιμένει η ΟΕΒ σε μείωση του κατώτατου τζιαι τα υπόλοιπα (μαζί με το νέρωμα του δικαιώματος απεργίας) εννά δεις τη στάση μου.

Τζιαι εννά δεις τζιαι την στάση τούτων που ενναν οι πρώτοι που εννά πουλήσουν τες διεκδικήσεις τζιαι τους αγώνες μόλις βολευτούν.

Η αδυναμία σου να δεις τη διαφορά του "αγώνα" μιας δράκας βολεμένων που τον αληθινό αγώνα επιβίωσης, εν πραγματικά καταθλιπτική.

Anef_Oriwn said...

Μα καλά ρε Gregori, ΕΣΥ που όλα τα σφάζεις κι όλα τα μαχαιρώνεις σε σχέση με τα συνδικαλιστικά και τους ταξικούς αγώνες πως και απέφυγες να «μιλήσεις για την ίδια την απεργία των ελεγκτών, το στάτους τους, την στρατηγική, την τακτική τους, την σχέση του αγώνα τους τζιαι το αντίκτυπο του στις εργασιακές σχέσεις, στους ευρύτερους συσχετισμούς δυνάμεων, στα κεκτημένα άλλων κλάδων κλπ.»; Δεν είναι αλληλένδετα το θέμα της προσήλωσης ή/και συνέπειας στην ταξική πάλη [και της αντιπαλότητας τους με την ΟΕΒ] των ελεγκτών ας πούμεν, με το θέμα με όλ’ αυτά που αναφέρεις πιο πάνω;
Παρεμπιπτόντως εν μας βάλλεις τζιαι το «πατερικό κείμενο» της DIS για να το θυμηθούμε ή να το διαβάσουμε κι εμείς;

Τέλος όσο εύκολο είναι να «θωρούμε προβοκάτορες», άλλο τόσο είναι να θεωρούμε ότι κάποιοι άλλοι «μιλούν [...] την ίδια γλώσσα με την ΟΕΒ»

gregoris said...

όι έννεν πατερικό. μάλλον μητερικό μου εφάνηκεν. σαν άλφα βήτα όμως για το ταξικό ζήτημα. για τη συντεχνιακή τζιαι τη συνδικαλιστική πτυχή των αγώνων άσε για πάρακατω. υπάρχουν πιο βασικά ζητήματα.

αλλά μάνα μου ρε το καυμένο το κράτος. κρατούν το που το λαιμό. τζιαι εν το αφήνουν να κόψει μισθούς...τζιαι να προσφέρει πιο φτηνές υπηρεσίες στες αεροπορικές εταιρείες...ζημιώνει τζιαι η οικονομία ΜΑΣ έννεν;

εε μα εν τζιαι υποστηρίζει κανένας την κατάργηση των απεργιών. εν "ρύθμιση" που το λαλεί τζιαι η ΟΕΒ τζιαι ο ΔΗΣΥ ακριβώς για να αποφεύγονται οι "εξτρεμισμοί"..."η αναλγησία μια μερίδας και η ασύμμετρη απειλή που εκτοξεύει κατά του κοινωνικού συνόλου"...εξάλλου ακόμα το ΑΚΕΛ εν εσυνάινεσεν στην "ρύθμιση"...άμαν συναινέσει εε μάλλον τότε θα είναι για το καλό της τάξης μας.

gregoris said...

άνεφ δεν εμίλησα γιατί το θέμα εν σύνθετο τζιαι χρειάζεται ανάλυση. την οποία μπορούμε να κάμουμεν αν υπάρξει μια βάση. όι όμως στον αέρα.

τζιαι εν είπα ότι γενικά μιλάς την γλώσσα της ΟΕΒ αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Disdaimona said...

εν θα εν καλό το δικό μου σχόλιο τζαι θα εν τζαι πολλά σύντομο.

όι, η ΓΣΕΕ εννεν ακριβώς τζείνο που οραματίστηκεν η αριστερά για να καταντήσει η ΠΕΟ.

σκεφτείτε το, γίνεται...εν τζαι ευκαιρία τωρά που η ΠΕΟ προεδρεύει της ΠΣΟ. Προεδρεύει...παει να πει, έσιει τζαι ένα λόγο τζαι μιαν υποχρέωση απέναντι στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα. Εν εν ξεφραγο αμπέλι ο συνδικαλισμός, οτι θεωρία μας καπνίσει να την εγκαινιάζουμεν για καργα αριστερή θεωρία. έσιει τζαι βιβλία αν δεν μας κανούν τα πρακτικά των συνδιασκέψεων του κόμματος.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=ld_YLqHzX7U&feature=player_embedded

να τα δει η πεο τουτα που καμνει διαλογο με τη οεβ ενω ζητουν μειωση του κατωτατου μισθου 15%

Disdaimona said...

τζαι μια υποσημείωση:

το ποιός χτυπά τους ακελικους εν εναν ανοιχτό ζήτημα. μπορεί να εν λλιον δύσκολο, αμα μαθεις μια ζωή να νομίζεις ότι είσαι κάτι περαν που τον εαυτό σου,τζαι ότι ο τίτλος ή η ταπέλλα "ακελικός" μετατρέπει τη σκεψη σου σε συλλογική σκέψη, να αντιληφθείς ότι μπορεί να υπαρχουν ακελικοί που αισθανονται μεγάλη ντροπή που τη στάση αυτή για τα εργατικά ζητήματα. τζαι εν να τονίσω το μεγάλη ντροπή.

το επιχείρημα χτυπατε το ακελ εννε τιμιο επιχείρημα. να σταματήσουμε να παιρνουμε στο λαιμό μας κόσμο, που ντρέπεται με τουτα που θκιαβάζει.

Anonymous said...

Δηλαδή ρε Γρηγόρη εξισώνεις την αντρίκια και ορθότατη θέση αρχών, αλλά και ουσίας, της Πραξούλλας, σε βάρος της πολιτικής και σεξιστικής απαξίωσης που υπέστη, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμισης που προσέφερε στη θέση που κατέχει, με την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων κακομαθημένων ευνοουμένων που παίρνουν €190 000 το χρόνο … σε βάρος της υγείας τους!

Ε, πάω πάσο!

(ΥΓ Η ΟΕΒ έχει δίκιο, όχι επειδή ακλούθησε μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία. Οι μισθοί στο δημόσιο κακώς βρέθηκαν εκεί που ήταν (γιατί ήταν αδύνατο να παραμείνουν εκεί που ήταν), και αυτό αφορά μια ιστορία τουλάχιστον 30 χρόνων.
Επιτέλους πάρθηκαν κάποια, έστω και μικρά μέτρα εξορθολογισμού.
Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα η ΟΕΒ απλώς κάνει το αυτονόητο: σε περιόδους κρίσης, όταν οι πλείστες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, ε, ναι, πρέπει να κοπούν τα έξοδα. Και έξοδα είναι και οι μισθοί.
Εκτός και αν θέλεις να έβρουν όλοι «στρατηγικούς επενδύτες» να αναλάβουν όλες τις ζημιογόνες επιχειρήσεις, και αν δεν γίνει αυτό να κάμουν απεργίες όπως τους πιλότους των Κυπριακών αερογραμμών!!!

Ειλικρινά, πόσοι παλαβοί υπάρχουν σε αυτό τον τόπο;)

gregoris said...

στροβολιώτη δαμέ θωρείς εν μπαίνω σε συζήτηση με τον νέο τζιαι ακόμα τζιαι τον άνεφ για το συγκεκριμένο ζήτημα (επειδή εν υπάρχει κοινή βάση) τζιαι εννά μπω μαζί σου;
να σοβαρευτούμεν λλίον...
τες λουβάνες του Πολίτη .να τες σερβίρεις αλλού κουμπάρε.
Α8-10 ο μισθός για την συντριπτική πλειοψηφία (κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου, τζιαι μετά που 3 χρόνια εκπαίδευση με μισθό 800 ευρώ)
αλλά εν αντρέπεσαι ρε; υποστηρίζεις την συσσώρευση των εκατομυρίων τζιαι των δισεκατομυρίων που την εκμετάλλευση της εργασίας, ακόμα τζιαι την μείωση των μισθών που ζητά η ΟΕΒ, τζιαι μιλάς για απολαβές υπερωριακής εργασίας;

μαζί σου έσιει πολλύν τζιαρό όπως επρόσεξες που εν συζητώ για τα ταξικά ζητημάτα

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα said...

Παιδκιά, θέλω απλώς να εκφράσω άποψη για τούτον που θωρώ να συμβαίνει, ως τρίτη που δεν ενεπλάκην σε τούτην τη διαδικασία. Τζιαι τούτο γίνεται με κάθε καλήν διάθεση τζιαι χωρίς ατζέντες αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι εν έχω το υπόβαθρο το δικό σας στα συγκεκριμμένα θέματα τζιαι ζιω τζιαι στον κόσμο μου.

Θεωρώ ότι τούτη η διαδικασία προκύπτει τόσον λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων όσο τζιαι διαφορετικών προτεραιοτήτων οι οποίες είχαν εκφραστεί τζιαι παλιόττερα αλλά επειδή εν ελυθήκαν έμεινεν η ένταση να υποθάλπει τζιαι να βκαίννει ξανά με νέα μορφή.

Αδιαμφισβήτητα για μέναν, η προσέγγιση αλλά τζιαι ιεράρχηση του Γρηγόρη τζιαι της Δεις εν το ταξικό θέμα, το οποίο θεωρούν αδιαπραγμάτευτον.

Τούτον δεν συμμερίζουνται στον ίδιο βαθμό ο Νέος τζιαι ο Άνευφ.

Ο Στροβολιώτης ξέρουμεν ότι σίουρα εν το συμμερίζεται.

Ο Γρηγόρης τζιαι η Δεις, το θέμαν της επανένωσης εντάσσουν το (περιλαμβανομένων των άλλων διαστάσεων τζιαι περιπλοκών)στο ταξικό - διορθώστε με αν καταλάβω λάθος

Ο Άνευφ τζιαι ο Νέος, θεωρούν ότι εν πιο ψηλά στες προτεραιότητες η επανένωση η οποία εννά συμβάλει τζιαι στα ταξικά - πάλε διορθώστε με αν έχω λάθος.

Γιατί τα λαλώ τούτα ούλλα; Επειδή απλώς θεωρώ ότι η διάσπαση εν βοηθά ούτε τον ταξικόν αγώνα ούτε την επανένωση. Εν θα συμφωνήσουμεν ποττέ ούλλοι σε ούλλα για πολλούς τζιαι διάφορους λόγους που ένναιν της ώρας. Τζιείνον που θεωρώ ότι μπόρει να γίνει εν να έβρουμεν τες κοινές συνισταμένες σε τούτα τα θέματα τζιαι τζιαμέ να επικεντρωθούμεν. Τζιαι έχω την πίστην ότι μπόρουμεν να το κάμουμεν, αντιλαμβανόμενη ότι κάποια θέματα εν θέματα αρχών.

Η σύγκρουση μπορεί να θέσει νέες βάσεις στες ανθρώπινες σχέσεις μόνον άμαν τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν να το πετύχουν τούτο τζιαι φερτούν εποικοδομητικά. Τζιαι νναι, θεωρώ ότι ούλλοι μας τζιαι θέλουμεν τζιαι μπόρουμεν να το κάμουμεν έτσι.

Αυτά, τζιαι απολογούμε για το μακρυνάριν

Anonymous said...

Γρηγόρη μπορείς να συζητάς με όποιον θέλεις.

Αλλά το θεωρώ εξωφρενικό να ταυτίζεσαι με τα παλιόπαιδα που απεργούν, επειδή είναι μίσιημου ...εργατική τάξη.

Α, και κάτι άλλο που έχω γράψει πολλές φορές: *δεν* υπάρχουν ταξικά ζητήματα στον τόπο μας, και δεν υπάρχει και ταξικός αγώνας. Υπάρχει μόνο σύγκρουση συμφερόντων διαφόρων ομάδων βολεμένων(δεν εξισώνω το σύνολο των εργαζομένων, που φυσικά ούτε καν συγκρίνονται με τους κακομαθημένους που απεργούν) με το σύνολο.

Και επίσης υπάρχει σύγκρουση ορθολογισμού με τον παραλογισμό, και σε αυτά τα ζητήματα, δεν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία.

Anef_Oriwn said...

Μά(γ)ισσα,

Καλοδεχούμενη η “ειρηνευτική” σου παρέμβαση, όμως θέλω να διευκρινίσω δύο ζητήματα που αφορούν την πάρτη μου:
1. Πρώτον, προσωπικά δεν θεωρώ ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υψηλά αμειβόμενων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, συνεισφέρουν στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και αποτελούν ταξική σύγκρουση ή ταξικό αγώνα. Και
2. Δεύτερον, η τοποθέτηση σου «Ο Άνευφ τζιαι ο Νέος, θεωρούν ότι εν πιο ψηλά στες προτεραιότητες η επανένωση η οποία εννά συμβάλει τζιαι στα ταξικά - πάλε διορθώστε με αν έχω λάθος», ΔΕΝ ανταποκρίνεται στη δική μου συλλογιστική. Προσωπικά έχω καταλήξει και είμαι πεπεισμένος εδώ και καιρό πλέον ότι αν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες και κινήσεις από την Αριστερά πάνω σε κοινωνικο-ταξική βάση [δηλ. αν δεν υπάρξει δράση πάνω σε ταξικό – το κυπριακό και το ζήτημα της Επανένωσης έχει τις ταξικές του διαστάσεις] δεν θα υπάρξει Επανένωση!!! Γι’ αυτό και δεν πιστεύω ότι θα επιτευχθεί οτιδήποτε την επικείμενη συνάντηση στο Greentree! Συνεπώς, δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ούτε του Νέου, αλλά ούτε και του Λινού και τη δική σου για το κυπριακό.

Τέλος να τονίσω ότι είναι φυσιολογικό μέσα στον γενικότερο χώρο της Αριστεράς όπου [πρέπει να] κυριαρχούν τα στοιχεία του προβληματισμού και της αμφισβήτησης, να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Τούτες πρέπει να γίνονται σεβαστές κι όχι να αφορίζονται ή/και να δαιμονοποιούνται. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να επιδιώκουμε την ενότητα της Αριστεράς. Δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να είμαστε Κομμουνιστές ή να μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν Κομμουνιστές!

*********************
Strovoliotis,

Για το ζήτημα του «ταξικού αγώνα [...] στον τόπο μας» θα σε (ξανα)παραπέμψω στην ανάρτηση μου με αρ. 2/2012 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/01/22012-2012.html

gregoris said...

μάγισσα γεια σου. καταλαβαίνω τζιαι εκτιμώ το πνεύμα της παρέμβασης σου,
αλλά επί της ουσίας νομίζω εν τίθουνται ακριβώς έτσι τα θέματα τζιαι οι τοποθετήσεις δαμέ.
ο άνεφ τζιαι ο (κάπως πιο άτσαλα τζιαι ο νέος) εν τζιαι υποβαθμίζουν το ταξικό έναντι της επανένωσης. ούτως η άλλως εν τίθεται δαμέ σε τούτο το θέμα ζήτημα ιεράρχησης. αφήνω το ως δαμέ για τούτην την ανάρτηση.

στροβολιώτη εσύ είσαι συνεπής στες απόψεις σου. τζιαι ξεκάθαρος. εκτιμώ το τούτον πάνω σου. ως τζιαμέ όμως. σε θέματα οικονομίας είμαστεν σε αντίπαλα στρατόπεδα. πάντα είμασταν.

Zakwer said...

''Εσύ επρόσεξες να κατευθύνουν την κριτική τους απέναντι σε όσους επροκαλέσαν τούντες έκρυθμες καταστάσεις με τες περικοπές;

Που την στιγμή που χώνουνται πίσω που το δάκτυλό τους τζιαι δεν μιλούν ξεκάθαρα ενάντια στα κόμματα της δεξιάς''

Νεε, οι ελεγκτες καταλαβαν πολυ καλυτερα απο σενα σε ποιον πρεπει να επιτεθουν. Οι στα κομματα της δεξιας οπως λαλεις, αλλα στη πηγη, στο κεφαλαιο (ΟΕΒ). Εχουν δεν εχουν ταξικη συνειδηση παντως καταλαβαν καλα οτι δεν ειναι καποιο κομμα που πρεπει, κυριως, να βρουν πισω απ τις περικοπες. Τουτον εν το ζουμι της υποθεσης, τζιαι που τζαμε τζιαι τζει δεν με κοφτει ποσα πιαννουν.

νεος said...

Εν ωραία η συζήτηση, να ξανατοποθετηθώ!

Μάγισσα, το κάθε ζήτημα εν ξεχωριστό σε τούτα τα δεδομένα που έχουμε. Αν χρειαστεί να γίνει αποφασιστικός ταξικός αγώνας, θα γίνει. Είτε σε μισή Κύπρο, είτε σε σωστή.

Η διαφορά είναι πως σε κατεχόμενη Κύπρο, δεν θα οδηγήσει μακριά, ενώ σε ολόκληρη και ελεύθερη ίσως να υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.
Και λέω *ίσως* γιατί και η Ελλάδα που κάνει ταξικό αγώνα (ή όχι;) και είναι ελεύθερη (χμμμ), με τα όσα συμβαίνουν, το μόνο που γίνεται πολιτικά είναι η μετάβαση απ τον κοινοβουλευτισμό στην βασιλευομένη υπό του Παπαδήμου του Α’!

Ζακ!

Οι ελεγκτές ουσιαστικά κτυπούν την ίδια την ΟΕΒ, ενδιαφέρον! Τζιαι η ΟΕΒ θα «επιτρέψει» στο κράτος να τους ικανοποιήσει;

Μα γιατί υπάρχει τούτη η υποκρισία δαμαί; Οι ελεγκτές κάμνουν απεργία όχι για το σύνολο των μέτρων («κυβερνητικών» και κοινοβουλευτικών) αλλά συγκεκριμένα για το πετσόκομμα των υπερωριακών τους απολαβών από τη πλειοψηφία στη Βουλή.

Οκ, για να μεν τους πάρει ο κόσμος με τες τομάτες, κάμνουν τάχα πως εν για όλη την υπόθεση. Αλλά να μεν κρυφκόμαστε πίσω που το δάκτυλό μας: Τους ενόχλησε η στάση της βουλής τζιαι αν θέλεις εξεχύλησε το ποτήρι τους.

Οι ανθρώποι τούτοι, πιάννουν τζιαι δεύτερο μισθό που τες υπερωρίες. Εγώ λέω αξίζουν τον! Τζιαι καλά κάμνουν να τον υπερασπίζουνται αν θέλεις, αλλά να έβρουν στόχο! Τζι ο στόχος εν όσοι τους εβάλαν όλους τους δημόσιους στο στόχαστρο.

Για να πείσουν, έπρεπε πρώτα να κάμνουν τη διάκριση. Οι γιατροί πχ με τα πετσοκόμματα στες προσλήψεις, αναγνωρίσαν ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει τη διάθεση να τους βάλει στόχο.

Οι καθηγητές, με ηγέτη τον Ταλιαδώρο, ερίψαν τα στο υπουργείο!

Το ίδιο τζιαι οι ελεγκτές. Τι κάμνει λοιπόν το υπουργείο τωρά; Προσπαθεί να ικανοποιήσει εργαζόμενους που αντιδρούν σε μέτρα που το ίδιο δεν πρότεινε και δεν θεώρησε ότι χρειάζονται!
Τέλεια!

Εμένα μου δημιουργούνται υποψίες για τον ρόλο της πλειοψηφίας της βουλής που επήρε τούτα τα μέτρα. Κάποιοι εναγωνίως ψάχνουν τρόπους να δημιουργήσουν κοινωνικές αναταραχές. Έχουν τους λόγους τους.

Για να τελειώσω επιτέλους, σε κανένα δε συμφέρει η ελλαδοποίηση της Κύπρου (εκ του αποτελέσματος). Έχουμε συνδικαλιστική δύναμη και ισχύ, μπορούμε ενωμένοι να αποκρούσουμε πολλά.

Αν θέλουν οι ελεγκτές να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τα δικαιώματά τους, ας το κάνουν, αλλά με ειλικρίνεια. Δεν τους έδωσε κανένας δημόσιος ή άλλος εργαζόμενος, το "οκ" να διεκδικούν δήθεν για πάρτυ του την «αντίσταση» για όοοοοολες τες περικοπές.

Μόνο τζιαι μόνο για τούτη τη παραποθκιάν που ξεφουρνίζουν, έπρεπε να έχουν τουλάχιστον τη μομφή σας.

Anef_Oriwn said...

Zakwer,

Απλά μια απορία: Μια εργατική απεργιακή κινητοποίηση δεν πρέπει να στέλνει και μηνύματα στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου;

gregoris said...

νέε
αν χρειαστεί εννα γίνει αποφασιστικός ταξικός αγώνας; προφανώς δηλαδή τωρά εν χρειάζεται.

πριν ήταν "εργατική" απεργία
τωρά
"κυβερνητικών" μέτρων. αα μάλιστα.

εν καλές οι ακροβασίες αλλά πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορείς να πετύχεις με τη ρητορία τζιαι την διαστρέβλωση. τα γραπτά ούτως η άλλως εν τζιαμέ.

υγ. εν γίνεται πάντως να κατηγορείς τζιαι για "συντεχνιακή" επιχειρηματολογία των ελεγκτών τζιαι ταυτόχρονα για ηγεμονική.
εν καταλάβεις ότι εν φτηνά δικηγορίστικη η αναφορά σου;
με προαποφασισμένο το συμπέρασμα τζιαι εναλλαγή στο επιχέιρημα απλά για να ταιρκάσει. περίπου λαλείς μας:
φταιν επειδή ασχολούνται μόνο για την πάρτυ τους.οι παλιοεγωιστές.
τζιαι μετά φταιν γιατί μιλούν τζιαι για τους άλλους. με ποιον δικαίωμα οι ξετσίπωτοι;

άνεφ τζιαι εγώ μιαν απορία.
δηλαδή ο Καζαμίας ας πούμεν εν ο πολιτικός εκπρόσωπος της εργατικής τάξης;

νεος said...

Γρηγόρη, περιμένω να δω τες αντιδράσεις των ΠΕΟ/ΣΕΚ για να κρίνω αν ήρτεν η ώρα. Υπάρχουν συνομιλίες. Υπάρχει τζιαι συντεταγμένος συνδικαλισμός.

Το δεύτερο εν το έπιασα.

Anef_Oriwn said...

Gregoris,

Η εργατική τάξη έχει πολιτικούς εκπροσώπους [ή εκφραστές] μεμονωμένα άτομα; Όμως αφού ε επροκλήθηκες που το ερώτημα μου προς τον Zakwer, γιατί εν το απάντησες; Οξά ήσουν απασχολημένος στην αποδελτοποίηση νέων εγγραφων τηξς Κ.Ε. του ΑΚΕΛ που περιέπεσαν στα χέρια υδραυλικών, θερμαντζήδων, ya βοθροκαθαριστών...
Όλως τυχαίως ήρθε και στα δικά μου χέρια [από ένα οδοκαθαριστή της παλιάς Λευκωσίας που σκουπίζει την περιοχή Φανερωμένης] έναν έγγραφο των “Φάλιων”!!! Προβληματίζομαι όμως [ακόμα] αν θα το δημοσιεύσω!!!

gregoris said...

να το διασκευάσω καλό άνεφ.
ο καζαμίας ως ηγετικό στέλεχος του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού είναι ένας από τους πολιτικούς εκφραστές και εκπροσώπους της εργατικής τάξης;

αλλά με τον οδοκαθαριστή της παλιάς πόλης εδημιουργήθηκε μου η απορία - εν που τζείνους τους ωρομίσθιους που τους εθεωρήσαν νεοεισερχόμενους τζιαι εκόψαν τους 10% που το μισθό τους τζιαι την εισφορά του κράτους-εργοδότη στο ταμείο ευημερίας http://disdaimona.blogspot.com/2011/12/3.html,
οξά εν που τζείνους τους δεξιούς βολεμένους που εν μόνιμοι τζιαι απλά επαγώσαν τους μισθούς τζιαι ΑΤΑ στα τελευταία πακέτα για να εξυγειανθεί η οικονομία μας;

ναι καλό να το δημοσιεύσεις - να ξεμπροστιαστούν επιτέλους αυτά τα ακραία αναρχικά στοιχεία (που μαζί με τα εθνικιστικά και τα φασιστικά - σε μια πρόταση στην τελευταία συνεδριακή εισήγηση της Κ.Ε.) που με τις πολιτικές τους κάνουν ζημιά στην εργατική τάξη και το λαό μας.

Anef_Oriwn said...

Gregoris,

Όταν θέλουμε να κάμουμε σοβαρή συζήτηση [έστω κι αν αυτό το post σου μπορεί να χαρακτηριστεί εμπαθές] στα ερωτήματα που τίθενται δεν απαντάς με ερωτήματα και ούτε με ατάκες στους προβληματισμούς που μπαίνουν μπροστά μας. Αντίθετα όταν διαφωνείς με κάτι, κάμνεις ολοκληρωμένες προτάσεις για υπαλλακτικές λύσεις [κι όχι αοριστολογίες ή κουβέντες για ταξικούς αγώνες που θα καθοδηγηθούν από την ελίτ των εργαζομένων]... Και ούτε κολλάς στες όποιες ατυχείς αναφορές για τα «αναρχικά στοιχεία» που περιέχονται «στην τελευταία συνεδριακή εισήγηση της Κ.Ε.», που κατά βάθος εκφράζουν απωθημένα! [Την δική μου τοποθέτηση επί του τελευταίου θα τη βρεις εδώ: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/10/792010-21.html?showComment=1288518953033#c3839253436875567143]…
Κι αφού μιλάμε με ατάκες [και δεν μπαίνουμε σε συζήτηση ουσίας – το ζήτημα της λεγόμενης «εξυγίανσης της οικονομίας» είναι πολυσύνθετο] , να διερωτηθώ κι εγώ γιατί τα ταξικά συνδικάτα της ΠΑΣΥΔΥ, της ΟΕΛΜΕΚ και ης ΠΟΕΔ αποδέχτηκαν τη μείωση των μισθών γενικώς ΟΛΩΝ των νεοεισερχομένων υπαλλήλων;

gregoris said...

συνεχίζουμεν στην επόμενη ανάρτηση. εν θα τα λαλώ 2 φορές κουμπάρε

gregoris said...

να υποθέσω όμως ότι απάντησες έμμεσα (τζιαι κομψά) την ερώτηση μου για τον καζαμία στο μπλογκ σου...