Wednesday, December 10, 2008

Η διασταύρωση της μάππας τζιαι της πολιτικής, Τρίτη νύχτα στη Λευκωσία (9/12/2008)

(Παναθηναϊκός-Ανόρθωση τζιαι διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή στην μνήμη του νεκρού Αλέξη)

Ξεκινούμεν που την κατάληψη (φανάρι του διογένη) με τους “αναρχικούς” για την πλατεία ελευθερίας. Τζιαμέ έρκουνται οι “ομονοιάτες”. Τζιαι η “νεολαία ενάντια στον εθνικισμό” τζιαι διάφοροι άλλοι ανέχταχτοι. Μερικοί λεμεσιανοί τζιαι σκαλιώτες, αλλά οι παραπάνω λευκωσιάτες. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεαροί αρσενιτζιοί. Τα συνθήματα ανάμιχτα, αντικρατικά, εργατικά τζιαι σεξιστικά. Κυριαρχεί το τυφλό μίσος ενάντια στην αστυνομία. Οι γεναίτζιες της διαδήλωσης νιώθουν άβολα. Μερικοί διαδηλωτές μιλούν στο κινητό για το ματς, άλλοι σκέφτουνται που θα παν μετά να το παρακολουθήσουν. Πουτάνας γιοι, αστυνομικοί. Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής οξά πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου; Μυστικοί αστυνομικοί. Να φύουν που την πορεία μας. 4 δυνάμενοι αποχωρούν. Ένας άλλος άγνωστος που κινεί υποψίες λαλεί ότι εν ψυχολόγος. Συνεχίζει μαζί μας ως την πρεσβεία. Κλειστός δρόμος με συρματόμπλεγμα τζιαι πλήθος αστυνομικών με αντι-διαδηλωτική εξάρτηση πίσω που το συρματόπλεγμα, γύρω που το κτίριο τζιαι πίσω που την πεζίνα. Η κίνηση μπροστά θα έφερνεν σύγκρουση. Στάση. Έπρεπεν να εφέρναμεν τα μπουζούκια μας. Να κάμουμεν κανένα συγκρότημα σάμπα, όπως στο Λονδίνο, έτσι για τες διαδηλώσεις. Πάντως κάτι πρέπει να κάμουμεν. Να συζητήσουμεν πως δρούμεν παρακατω σε σχέση με την συνεχιζόμενη εξέγερση στην Ελλάδα. Επόμενο ραντεβού, Σάββατο 17.00 στη βιβλιοθήκη (Αγράμματα), (υπάρχει δίπλα στα λινκς).

4 comments:

Anonymous said...

Poia itan ta se3istika syn8imata?

gregoris said...

το σιηρόττερον ήταν το "μπάτσοι μουνιά"

Anonymous said...

Ναι, που προήλθε από τον "ποδοσφαιρικό κόσμο".
Κατατ'άλλα δεν είχε περισσότερα συνθήματα τέτοιου είδους.
Μακάρι να έρχονταν όσες κοπέλες γίνονταν δεν νομίζω να είχε κανένας απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως.

Anonymous said...

εικονες

στην λεμεσο εψες ηταν πιο ισοροπημενα οσον αφορα το φυλο..εν υπηρξεν [ η εν το ακουσα] τιποτε για μουνια η πουτανες..ενας τυπος εμοιυρμουρισεν μονοσ του σε μιαν φαση [για τους αστυνομικους]
γαμω τες μαναες σας [τους?]..
τζαι ειπεν του ενας που επαρπαταν διπλα του
- εν πολλες [πολλοι] παρετα τζαι εν πελας..

νομιζω υπηρχαν αρκετες κοπελλες..τζαι εφαινουνταν μου να νοιωθουν ανετα..

ηταν καμια 50-60 πλασματα..νεαροι βασικα με μιαν ομαδα που την προηγουμενη γενια του χωρου..

ηταν ωραια επιτελους να περπατα καποιος [που τζηνην την γενια] σε μιαν πορεια με κοτσινομαυρες σημαιες..

υπηρχεν νευρο στες φωνες αλλα η πορεια εισιεν επισης εναν απαλο τονο.. καποιοι εφακκουσαν στα σιερα/κατζελλα εξω που την αστυνομια, αλλα εμοιαζεν με ενα ατομικο ξεσπασμα με κωδικα "φακκω στα σιερα της κερκιδας"..η φακκω για να εκτονωσω την ενεργεια της οργης..
τζαι η πορεια εσυνεχισεν τον δρομο της..εκοφκετουν η πορεια των αυτοκινητων/εκλειτουν ο δρομος..τζηνοι των αυτοκινητων ηταν φιλικοι η υπομονετικοι..υστερα που λλια λεπτα αννοιεν [με την αδιορατη κινηση των σωματων] εναν περασμα στην μιαν μερκα του δρομου τζαι επερνουσαν..σιγα σιγα..αλλα χωρις ενταση..
τζαι οι στυνομικοι εν εμφανιστηκαν ουτε στην πυλη της αστυνομιας ουτε στην πορεια..εισειν με πολιτικα αλλα διακριτικα σε αποσταση..
ιδου που μπορει τζαι η οργη να διαδηλωσει αμα εν προκαλειται...

αρεσεν μου...
τζαι ελπιζω να αφησεν σαν εμπειρια το οτι η οργη μπορει να γενει πολιτικη...δημοσιος λογος..τζαι πραξη..με ευρτερους αποδεκτες..γιατι σαφως η συνθεση των νεαρων ηταν ετεορκλητη..εφανηκεν μου λ.χ. οτι υπηρχεν τζαι εναν ειδος φοιτητικης/χιπποειδους φασης αλλα τζαι εναν ειδος αγριας νεολαιας της κερκιδας..