Sunday, May 28, 2017

3 σύντομα σημειώματα για Αρχιεπίσκοπο, Αναστασιάδη και Γενικό Εισαγγελέα

Ο Ττόμυς εν πραγματικά ένα reality check για τη κοινωνία τζιαι το κράτος που ζούμε. Για τον ρατσισμό του, την κουτοπονηρκά του, τον διχοτομισμό του, την ππαραοπιστία του κλπ είπαμεν τα σιήλλιες φορές. Τζείνο που εν σημαντικό να (ξανα)λεχτεί τωρά εν η βάση της αλαζονείας του. Εφκήκεν τζιαι είπεν ο τύπος ότι οι άθεοι εν 5-10 πλάσματα. Τζιαι ότι ούλλος ο πληθυσμός εν δικός του τζιαι ότι ούλλοι οι πολιτικοί πλην του ΑΚΕΛ εν δικοί του. Εγώ προσωπικά ζιω τζιαι πεθανίσκω για να διαψευστούν τούτες οι 2 δηλώσεις στην πράξη. Να φκουν δηλαδή 5-10-20 σιηλλιάες που τους Κυπραίους άθεους να το δηλώσουν δημόσια (όπως τους ΛΟΑΤ+ να κάμουμεν τζιαι εμείς ένα pride σιόρ J) – με ό,τι συνεπάγεται όμως [κομμένοι οι θρησκευτικοί γάμοι, τα βαφτίσια, οι κηδείες κλπ]. Τζιαι να φκουν τζιαι έστω 5-6 βουλευτές που τα κεντροδεξιά κόμματα να πουν ότι τουλάχιστον τζιείνοι έννεν της Εκκλησιάς – με ό,τι συνεπάγεται… Τζιαι τέλος το ΑΚΕΛ ως το κόμμα της αριστεράς τζιαι του κυπριακού εκμοντερνισμού ιστορικά, να κόψει μιαν τζιαι καλήν, συνολικά τη σχέση του με ό,τι έσσιει να κάμει με τα εκκλησιαστικά δρώμενα, δίχτυα τζιαι τελετουργίες. Αν δεν μπορούν να γίνουν τούτα παιθκιά… τότε ο Ττόμυς τζιαι ο κάθε Ττόμυς καλά μας κάμνει –διότι θυμίζει μας την αλήθκεια, ότι δηλαδή εν μπορεί να γινούν τούτα.   

………………..
23/5/2017
Ο Αναστασιάδης, με αυτή του την πρόταση, που βρίσκεται εντελώς εκτός του συμφωνημένου πλαισίου των διαπραγματεύσεων, δείχνει ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου το να χρεωθεί την ευθύνη για το ναυάγιο. (Το ότι δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε συμφωνία το έδειξε από τον Νιόβρη και πιο καθαρά από τον Γενάρη και μετά.) Το ερώτημα είναι αν έχει και κάποιο σχέδιο πίσω από αυτόν τον τυχοδιωκτισμό και αν πατά και σε κάποιες πλάτες, ή αν η στάση του αυτή είναι απλά αποτέλεσμα αχαπαροσύνης και έπαρσης. Μπορεί κάποιος να πει ότι τροχιοδρομεί την διχοτόμηση, που για μεγάλη μερίδα της ε/κ ηγεσίας και του λαού είναι προτιμότερη από την επανένωση. Αλλά η διχοτόμηση, πέραν του ότι δεν είναι βιώσιμη ως μακροπρόθεσμη λύση, δεν είναι καν υλοποιήσιμη αναίμακτα. Αυτό είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε όλοι. Και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

…………..


Κανείς δεν περίμενε στα σοβαρά ότι σε αυτό το κράτος, ο Γ. Εισαγγελέας θα προέβαινε, ως όφειλε, σε ποινική δίωξη του κ. Ηροδότου καθότι αυτός, ως Χρυσόστομος, εκπροσωπεί ένα θεσμό που θεωρείται και αντιμετωπίζεται (κακώς) ως υπεράνω του νόμου και ίδιου του κράτους. Αναμέναμε κάποια περισσότερο ή λιγότερο κομψή κάλυψη για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ελαστικότητα στην εφαρμογή του νόμου λόγω της αρχιεπισκοπικής ιδιότητας, μια τέλος πάντως χαλαρή αντιμετώπιση επειδή πρόκειται για ένα τύπο που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του φιλά του χέρι. Αλλά το ξέπλυμα που έκανε στο ρατσιστικό λόγο του κ. Ηροδότου (Χρυσόστομου) συνιστά πρόκληση στην αξιοπρέπεια των πολιτών, εξευτελισμό του εαυτού του και του θεσμού που εκπροσωπεί και υπενθύμιση του βάθους του βάλτου στον οποίο βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό επειδή ο Γ. Εισαγγελέας συγκριτικά με το υπόλοιπο σύστημα εξουσίας είχε επιδείξει μια διάθεση έστω να περιορίσει τις πιο σκοτεινές εκφάνσεις της αυθαιρεσίας του κατεστημένου της μπανανίας μας. Με αυτή του την κίνηση τερμάτισε κάθε τέτοια ελπίδα ή ψευδαίσθηση σε όσους την είχαν τόση ανάγκη.   

1 comment:

νεος said...

Σωστές, εννοείται, οι παρατηρήσεις.
Απαιτείται μαζική ριζική διαφοροποίηση.