Monday, April 28, 2014

Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία (Δ.Ρ.Α.Συ-EYLEM)








https://www.facebook.com/DrasyEylem

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, δημοσιογραφική διάσκεψη της Δικοινοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συνεργασίας (Δ.Ρ.Α.Συ-EYLEM). Η Συνεργασία παρουσίασε τους έξι υποψήφιους της: Ντίνος Αγιομαμίτης, Κωστής Αχνιώτης, Ντενίζ Μπιριτζί, Μαρινέλλα Παγιάτσου, Σταύρος Τομπάζος καί Άλεβ Τουκμπέρκ.



Γιατί συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές του 2014
Η Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία, «Δ.Ρ.Α.Συ-ΕΥΛΕΜ”, επιχειρεί με την κάθοδο της στις επικείμενες Ευρωεκλογές να εκφράσει την οργή εκείνης της μερίδας της κοινωνίας, που συνθλίβεται από τις πολιτικές της λιτότητας και εξωθείται στη φτώχια, καθώς και από την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών να προωθήσουν με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
Η πρόταση μας στοχεύει να μετατρέψει αυτή την οργή σε έμπρακτη δικοινοτική πολιτική δράση , η οποία με δυναμικές κινητοποιήσεις θα παλεύει για την προώθηση της δικοινοτική συνεργασίας και της λύσης. Ταυτόχρονα θα παλεύει ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται από τα πολιτικά κατεστημένα.
Βασικοί άξονες της πολιτικής μας είναι:
  • Επειδή πρόκειται για ευρωεκλογές, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Δ.Ρ.Α.Συ. εντάσσει τη δραστηριότητα της στο πλαίσιο των νέων δυναμικών κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς, που γεννούνται ή αναγεννούνται ως αναγκαία αντίσταση στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, που καταστρέφει το κράτος πρόνοιας και αποδομεί τις κοινωνίες της Ευρώπης. Η συνεισφορά μας στη δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος στον τόπο μας είναι ο επόμενος άξονας. Το κίνημα αυτό θα πρέπει να συντονιστεί με τα άλλα κινήματα της περιοχής, κυρίως εκείνα της Νότιας Ευρώπης.
  • Στο Κυπριακό φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μια νέα δικοινοτική δυναμική με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Οι πολιτικές ελίτ των δύο κοινοτήτων του νησιού μας εδώ και δεκαετίες αποδεικνύονται ανίκανες να λύσουν το κυπριακό, ενώ αντίθετα μεγάλο μέρος τους εργάζεται για να βαθύνει τις διαχωριστικές συνειδήσεις. Η Δ.Ρ.Α.Συ. προτείνει τη δημιουργία ενός δικοινοτικού κινήματος δράσης το οποίο θα επιδιώξει από κοινού την επανένωση της χώρας μας. Η ΤΚ κοινότητα μας έδειξε, από το 2000 και μετά, ότι μπορεί να απεργεί και να διεκδικεί στο δρόμο δυναμικά και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Παρόμοιο κίνημα επιθυμούμε να δημιουργήσουμε και μέσα στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα.
  • Με βάση τις οικονομικές αναλύσεις της Συνεργασίας, η οικονομική και κοινωνική κρίση θα βαθαίνει τα επόμενα χρόνια, η ανεργία θα παραμένει σε πολύ ψηλό επίπεδο και οι μισθοί και τα επιδόματα θα μειώνονται. Η προβαλλόμενη από την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες εξυγίανση των τραπεζών και η αναπτυξιακή πολιτική είναι ένα στοίχημα χωρίς πιθανότητες επιτυχίας. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην ΤΚ κοινότητα, απλώς δεν υπάρχει μνημόνιο της Τρόικας, αλλά υπάρχει αντίστοιχη οικονομική πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Τουρκία. Καλούμε τους Κύπριους εργαζόμενους να συνασπιστούν σε ένα μέτωπο δυναμικής κοινωνικής αντίστασης, το οποίο θα ανατρέψει τις πολιτικές της λιτότητας και στις δύο πλευρές και θα διεκδικήσει επαναφορά της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
  • Η Δ.Ρ.Α.Συ. συσπειρώνει τις θέσεις που χαρακτηρίζουν όλα τα σύγχρονα αριστερά κινήματα, σε θέματα φασισμού, ρατσισμού και στηρίζει με ειλικρίνεια την ισότητα των φύλων, το σεβασμό στην πολυπολιτισμικότητα των κοινωνιών, το σεβασμό όλων των μειονοτήτων και την ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. Ανάλογη προσοχή δίνουμε στο θέμα της οικολογίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, προσανατολισμός αναγκαίος για την επιβίωση του πλανήτη.
  • Τονίζουμε με έμφαση ότι η συμμετοχή μας ως δικοινοτικό σχήμα στις Ευρωεκλογές μέσα στο πλαίσιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν σημαίνει καθ’ οποιοδήποτε τρόπο ότι επιθυμούμε μια λύση η οποία να αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο καθυπόταξης της ΤΚ κοινότητας στην ΕΚ. Η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές είναι για μας ένα εργαλείο για να προβάλουμε την αναγκαιότητα ενός κοινού , δυναμικού μετώπου από τα κάτω για την προώθηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.


Η Δ.Ρ.Α.Συ δεν χρηματοδοτείται ούτε από επιχειρήσεις, ούτε από οποιοδήποτε οργανισμό. Βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές όσων συμφωνούν με το πρόγραμμά της και δεσμεύονται μαζί με τους υποψήφιους της στον αγώνα της.

Καταγγέλλουμε την επιβολή παραβόλου χιλίων ευρώ για κάθε υποψήφιο ως αντιδημοκρατική και απαράδεκτη. Αυτή η πρακτική καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την κάθοδο στις εκλογές ψηφοδελτίων, όπως το δικό μας, που θέλουν να δώσουν φωνή στα πιο λαϊκά κοινωνικά στρώματα που υφίστανται τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν. Υπενθυμίζουμε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή δεν επιβάλλεται καθόλου παράβολο ή το παράβολο περιορίζεται σε ένα συμβολικό ποσό.





1 comment:

Woofis said...

Καλές επιτυχίες.Τζιαι ευχαριστώ για την επιλογήν που μου διάτε.