Saturday, December 17, 2011

Κόντρα στον υποψήφιο της πλουτοκρατίας για το δήμο Λευκωσίας

Μέσα σε τούτες τες συνθήκες της ταξικής πόλωσης, κανένα πεδίο πάλης δεν πρέπει να μεινίσκει ανεκμετάλλευτο – ούτε ακόμα τζιαι ο συμβολικός τζιαι εν πολλοίς θεαματικός στίβος των εκλογών.

Μέσα σε συνθήκες βαθκιάς οικονομικής κρίσης, όπου η ανεργία εδράτζιασεν τζιαι τα εισοδήματα του κόσμου εππέσαν σημαντικά θα είναι μεγάλη πρόκληση αλλά τζιαι κατάντια να εκλεγεί ένας πολυεκατομυριούχος στη Δημαρχία Λευκωσίας.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν τούτος παρομοιάζει ήδη το Δήμο με τες επιχειρήσεις που εκληρονόμησεν – προφανώς αντιμετωπίζοντας τους δημότες ως υπαλλήλους τζιαι πελάτες του.

Όταν μάλιστα θεωρεί ότι η καταγωγή του – το βασικό του ατού στα παζάρκα τζιαι τους σχεδιασμούς των διαφόρων καπετανέων της δεξιάς διά του ειδικό στάτους, ως κληρονομιά εξουσίας ενσωματωμένη στο επίθετο του.

Ένα επίθετο ανατρισιαστικό τζιαι νότια αλλά τζιαι βόρεια της πράσινης γραμμής που χωρίζει την πόλη – ένα επίθετο με ευθύνες για την ύπαρξη της νεκρής ζώνης.

Ζώντας όμως σε ένα κόσμο τζιαι σε μια εποχή παρακμής, η ντροπή τζιαι η ξιμαρισιά του επιθέτου αναποδογυρίζονται τζιαι προβάλλονται ως τα αντίθετα τους πάνω στην ίδια την πόλη. “Περήφανη τζιαι καθαρή Λευκωσία” λαλεί.

“Απογκετοποίηση της παλιάς πόλης, αστυνόμευση, προσέλκυση επενδύσεων, εμπορική αναζωογόνηση” λαλεί ο περήφανος καθαριστής...τζιαι όποιος καταλάβει εκατάλαβεν το πλάνο.

Να μεν αφήσουμε την παλιά πόλη στο έλεος ξενόφοβων γιάπηδων που σχεδιάζουν την πλήρη εμπορευματοποίηση της. Να μεν αφήσουμε να δημιουργηθεί κλίμα αστυνομοκρατίας για να επιβάλει την έξοδο των μεταναστών τζιαι την είσοδο των χλιδάτων μαγαζιών. Κόντρα στη λογική των δημοσίων σχέσεων, στον μεγαλοαστικό αυταρχισμό, στην ξενοφοβία τζιαι τη μισαλλοδοξία.

Ψήφο στην Ελένη Μαύρου.

5 comments:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα said...

... προσθέτω στην τελευταία φράση:"Για μια περήφανη και αξιοπρεπή Λευκωσία"

ματιλτα said...

Ο Καντούνας είπε στην συζήτηση που είχαν στο Χίλτον προχτές ότι ό Γιωρκάτζης έδωκεν του ένα σεβαστό ποσό για μιαν υπόθεσή του, μακριά που τα φώτα της δημοσιότητας.

Λαλούν ότι εν για την υπόθεση Οραμς που του τα έδωσε. Εν λογικό η πολιτικοοικονομική ελίτ να διά ρυάλλια για νομικίστικες ατραπούς του Κυπριακού, αφού διαιωνίζουν την μη λύση - δηλαδή εξυπηρετούν τα μακροχρόνια πολιτικοοικονομικά συμφέροντα τους τζαι διασφαλίζουν τες κληρονομικές καρέκλες που διαμοιράζουν μεταξύ τους.

Anonymous said...

Γίνεται να φηφίσουμεν την Ελένη απλώς και μόνο γιατί φαίνεται πιο ικανή και εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη;

linopampakos said...

στροβολιωτη,
νομιζω εν το πιο πρακτικο οντως...:)

gregoris said...

στροβολιώτη ο καθένας αξιολογεί τζιαι ψηφίζει ανάλογα με τα δικά του κριτήρια, προτεραιότητες τζιαι λογική. τζιαι η κάθε κοινωνική κατηγορία έσιει τζιαι ιδεολογικά τζιαι ταξικά τζιαι παραταξιακά συμφέροντα, πρότυπα, προυποθέσεις, επιδιώξεις κλπ...