Thursday, December 15, 2011

Κουίζ

Ποιος εν το μιαλλύττερο τσιράκι των εργοδοτών στη δημόσια σφαίρα;

  1. τζείνος που ξιτιμάζει συνέχεια τους μισθωτούς του δημοσίου ως παράσιτα
  2. τζείνος που υποστηρίζει να επιβληθούν περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας ακόμα τζιαι επιστράτευση των εργαζομένων
  3. τζείνος που νομίζει ότι η αδικία προωθείται που τα συνδικάτα, όι που τους εκπροσώπους του κεφαλαίου
  4. τζείνος που αντιπαραβάλλει τους απεργούς με την κοινωνία τζιαι στηρίζει ανοιχτά τους απεργοσπάστες
  5. τζείνος που λαλεί  ότι η πάλη των τάξεων είναι εσωτερικό ζήτημα της μισθωτής εργασίας – των υπαλλήλων του δημοσίου τζιαι του ιδιωτικού τομέα
  6. τζείνος που λαλεί ότι η πάλη των τάξεων είναι μεταξύ εργαζόμενων τζιαι ανέργων
  7. τζείνος που θεωρεί ότι η φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου είναι άδικη γιατί ποινικοποιεί την επιχειρηματικότητα τζιαι την αποταμίευση τζιαι θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας

13 comments:

νεος said...

Αν η απεργία αφορά την απαγόρευση προς τη κοινωνία να ασκήσει το δημοκρατικό της δικαίωμα, ίντα χαπάρκα;

Σ' όλα τα υπόλοιπα, και σ αυτό με αυτή τη μικρή και απίθανη εξαίρεση (μαν δυνατόν σιόρ;)...βάλλω ν!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
gregoris said...

εν τζιαι ιερό...τα γέρημα...

νεος said...

Έτσι α;
Ας πάει και το παλιάμπελο των δημοτικών...

Aceras Anthropophorum said...

Γρηγόρη εν ιερό, έχει κόσμο που έδωκε γαίμα για να μπόρει ο κόσμος να εκλέγει αυτόν που θα τον διοικά. Είναι γκέλα της πασυδύ, διότι έχει τζιαι επικοινωνιακό χαρακτήρα ένας αγώνας. Αυτοί που είχαν αυτήν την φαεινήν ιδέα "για να την κάτσουν των κομμάτων", εν το λλιόττερο φτανοί, τζιαι το πολλήν πολλήν να δημιουργήσουν παραπάνω αντιπάθειαν προς τον αγώναν τους. Επίσης με το να τιμωρείς ταξιδιώτες τζιαι αρρώστους για να δείξεις πόσην ζημιάν μπορείς να κάμεις είναι ΒΛΑ - ΚΕΙ - Α, όχι ταξικός αγώνας. Ο εργοδότης ξέρει πόσην ζημιάν μπορείς να κάμεις.

Είναι καλαμαριές τούτα ούλλα, αλλά ζαττίν λλίον λλίον που τον τζιαιρόν που εφέραν τα κανάλια, τους συνδικαλιστές τζιαι τους πολιτικούς αναλυτές που τζιεικάτω, κατά τζιεί παίρνουν τζιαι την Κύπρο. Αργά αλλά σταθερά.

το ζήτημαν δεν εν ούτε πόσον φωνάζεις, ούτε πόσην ζημιάν κάμνεις του εργοδότη. Το ζήτημαν είναι πόσους υποστηριχτές έχεις στον αγώνα σου, τζιαι στο τέλος πόσα θα καταφέρεις να κερδίσεις. Θα πιάσουν τον πούλλον στο τέλος διότι είτε το θέλουμεν είτε όχι, είτε φορολογείται ο πλούτος είτε όχι, η οικονομία εξώκυλεν τόσον πολλά που τζιαι να βάλεις 50% του πλούτου πας τα κέρδη δεν ισοζυγίζει χωρίς να ντζισεις πας την αύξησην της μερίδας του κυβερνητικού μισθολογίου που τον κρατικόν προυπολογισμόν.

Εσείς νομίζετε ότι με το να κάμνετε ζημιάν της οικονομίας ή των θεσμών πλήττετε τον καπιταλισμόν. Μακάρι να εμπορούσατε να τον πλήξετε. Με την ιδεολογίαν του μέσου δημοσίου υπαλλήλου εν να φέρεται την νέαν κονωνίαν του σοσιαλισμού! Να με καλέσετε στα εγκαίνια.

gregoris said...

κλωτσάτε την μάππα αλλού. τζιαι αποφεύγετε το θέμα.
εν πρόκειται να μπω σε τούτη τη συζήτηση.
έσιετε μάλιστα υιοθετήσει ήδη όι μόνον τον τρόπο σκέψης αλλά τζιαι τζιαι την ρητορική της αστικής δεξιάς.
άτε με τον καλό να το μετονομάσετε τζιόλας σύντομα σε Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Κύπρου.

Zakwer said...

''έσιετε μάλιστα υιοθετήσει ήδη όι μόνον τον τρόπο σκέψης αλλά τζιαι την ρητορική της αστικής δεξιάς.''

Μεχρι αηδιας!

arkoudas said...

Το επικοινωνιακό εν έναν ζήτημα που έσχιει σημασία. Μπορεί όϊ ιδεολογική αλλά πρακτική σίουρα. Αν ήταν όμως ούλλη η ΠΕΟ μες τους δρόμους εν θα είχιεν αριστερούς φιλελεύθερους (δηλ. ένα μεγάλο μέρος του ΑΚΕΛ, ένα κομμάτι της ΕΔΕΚ, τζιαι κάμποση που την αποχή) που αντιπαθούν τον Χατζηπέτρου, να χτίζουν πας τούτην την αντιπάθεια τζιαι συνάμα να πλήττουν με τούτον τον τρόπον ούλλους τους μισθωτούς. Εν θα αντιμετωπίζετουν η απεργία σαν μια γελοιότητα. Για τούτα φταίει η αριστερά τζιαι μόνον η αριστερά. Τα δεδομένα έξερεν τα καλά. Οι άλλοι εν τζείνοι που ένει εδώ τζιαι δεκαετίες. Τζιαι το παιχνίδιν της επικοινωνίας αν δεν το έξερεν εν θα ήταν κυβέρνηση σήμερα. Αλλά εφτάσαμεν στο σημείον ο ένας να λαλεί ότι η βουλή εν 'ο ναός της δημοκρατίας'(βλ. το μπλογκ Lenin Reloaded) τζιαι μετά να μιλά για τον Λένιν στην ομιλίαν του για τον προϋπολογισμό τζιαι ο άλλος να λαλεί στη δημόσια τηλεόραση ακριβώς ότι θέλουν να ακούσουν τζείνοι που εκατατρέχαν τζιαι επροπαγανδίζαν μια ζωή ενάντια στο κόμμα του τζιαι στα συμφέροντα τζείνων που υποτίθεται ότι υπάρχει για να αντιπροσωπεύκει. Εφικτός ή μη ο σοσιαλισμός, κάποια πράματα εν απλά γελοία τζιαι άλλα απλά αυτονόητα.

Αυτονόητο π.χ. εν τζιαι το ότι εν έσιει τόση σημασία αν η αυξημένη φορολογία του πλούτου εν θα εσήμαινεν 'έκλειψη' ούλλων των αντιλαϊκών μέτρων. Διότι ότι κερδίσεις παραπάνω εν αναχαίτιση της επίθεσης του κεφαλαίου, που εν πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Τζιαι αν δεν κερδίσεις τίποτε τουλάχιστον να έσιεις κάπου να σταθείς μετά που εννά έρτουν τζιαι να θέλουν πάλε. Αλλά ούτε να κερδίσεις κάτι ούτε να πεις το δίκαιο σου,με τόσον κοινωνικό κεφάλαιο που κουβαλάς,εν απλά αυτοκτονία.

Aceras Anthropophorum said...

Θκιάλεξε Γληόρη, αστόν δεξιόν οξά σοσιαδημοκράτην; Μόνον μαρξιστές λενινιστές, αστούς δεξιούς τζιαι σοσιαλδημοκράτες μπορούν να αφήκουν να περάσουν τα οπτικά σου φίλτρα; Δηλαδή μόνον τον κόσμον τον ποσπασμένον μπορείς να θκιαβάσεις τζιαι να ερμηνεύσεις; Βάλε ότι ταπέλλαν θέλεις κουμπάρε. Σιγά πον να συγκινηθώ με πράματα που δεν με αφορούν.

gregoris said...

αφού εν σε αφορούν ίντα που εκφράζεις θέση τζιαι μαλιστα έτσι έντονα κουμπάρε ασέρας;

η υπαρκτή σοσιαλδημοκρατία εν αστική δεξιά εδώ τζιαι 20 χρόνια τουλάχιστον αν δεν σου εγίνειν χαπάριν. τζιαι υπο κατάρρευση τζιόλας.

έννεν θέμα ταπελλών. εν θέμα ταξικής στάσης. ούτε θέμα ιδεολογίας του "μέσου" μισθωτού του δημοσίου, ούτε "ιερών τζιαι οσίων" ούτε "επικοινωνίας". για την κυπριακή οικονομία αμάγκουμου θκιάβασε την τελευταία έκθεση των οικονομολόγων της ΠΕΟ πριν να φκάλεις το πόρισμα σου. τζιαι τα περί ταλαιπωρίας των ταξιδιωτών τζιαι των αρρώστων άηστα για το ΚΕΒΕ τζιαι τα ΜΜΕ που τα πέρνουν ως το τέλος τζιόλας. περιορισμός του δικαιώματος απεργίας στες ουσιώδης υπηρεσίας, επιστράτευση με αποικιακούς νόμους κλπ που ακουστήκαν ήδη που τα ράδια σήμερα..

George said...

Μόλις επεριέγραψες τον Δημήτρη Γεωργιάδη του Πολίτη.Χα!

Aceras Anthropophorum said...

Έτα τζιειαμαί. Εγινήκαν ρεζίλι μόνοι τους. Οι ταξικά συνειδητοποιημένοι δημόσιοι υπάλληλοι εσπάσαν τον μέτρο κατά 90% για να μεν χάσουν τα όβερτάιμ.

Το να έχει συνδικάτα που εν πονηρά τζιαι υπεύθυνα τζιαι που χτυπούν τζιει που πρέπει δεν εν προδοσία.

Δεν είπα ότι δεν με κόφτει η οικονομία ή οι πολιτικές εξελίξεις. Δεν με αφορούν οι ταπέλλες που εν χρήσιμες για σένα τζιαι για τον όποιοδήποτε για να ερμηνεύσει την θέση του συνομιλητή του για ένα ζήτημα.

Άτε τζιαι τα κριτήρια σου ανακυρίξαν με εμέναν ή τον νέον δεξιό. Ε και; Τι νόημαν μπορεί να έχει, τζιαι τι με κόφτει εμέναν τι κριτήρια εθκιάλεξες για να ταξινομείς τους άλλους;

Επί της ουσίας δεν εξέφρασα άποψην. Συφφωνώ ότι έπρεπεν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι διότι είναι φάουλ τα κόμματα να νομίζουν ότι μπόρουν να κόφκουν τζιαι να ράφκουν χωρίς να αρωτούν τζιείνους πον να πληρώσουν (εκτός που αν εν οι τράπεζες). Επί της ουσίας δεν πιστεύω ότι εν άδικον το ότι έχουν ένα σχετικά καλό μισθό οι δημόσιοι υπάλληλοι, χρειάζεται να βρεθούν λύσεις για να σταματήσει η καλπάζουσα αύξηση του κυβερνητικού μισθολογίου αλλά τούτον δεν σημαίνει ότι πρέπει να γονατίσουν τον κόσμον ή να πάρουν που ούλλους τα ίδια, ή να τζιυνηήσουν μόνον τους μισθούς. Επι της ουσίας πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν πυγμήν για να μεν αποθρασυνθούν τέλεια οι αστοί τζιαι τα όργανα τους (κόμματα τζιαι τύπος). Τζιαι στο παζάριν που παίζεται πρέπει να μεν παν σαν τα ππαλαζούθκια τζιαι να τους κατεβάσουν το βρατζί. Θωρείς ότι με την αντίδρασην των συνδικάτων, τζιειαμαί που πριν 2 χρόνια δεν εδέχετουν κανένας εκτός που το ΑΚΕΛ την φορολόγησην των κερδών τζιαι της κτηματικής περιουσίας ήρταν τωρά τζιαι δέχουνται το.

Εξυγίανση όμως δεν εν δυνατή μόνον με την φορολόγησην. Εσύ πιστεύεις ότι εν προς όφελος σου εσέναν ή των δημοσίων να αυξάνειται το κυβερνητικόν μισθολόγιον (όχι οι μισθοί πρέσεξε) κατά 5 με 10% τον χρόνο; Που εν να πα να τα εβρουν; Στον πλούτον εν πολλά κοντή απάντηση. Στον πλούτον πρέπει να πα να εύρουμεν τζιαι δουλειάν για 30 000 πλάσματα.

Θέλει ισορροπίες η δουλειά αλλά εσείς άμαν ακούετε ισορροπίες θωρείται γυρόν σας προδότες τζιαι δεξιούς, άτε-άτε ρεφορμηστές που επουλήσαν την ταξικήν τους καταγωγήν. Ως πολλάτε που εν μας είπετε τζιαι φασίστες :)) Εν ναν για το επόμενον round?

gregoris said...

το ποιος έγινεν ρεζίλι εν ανοιχτό ζήτημα ασέρα...

αν θέλεις να συζητήσουμε την στρατηγική τζιαι την τακτική του εργατικού κινήματος (τζιαι να δούμεν σε τούτο το πλαίσιο κριτικά τζιαι την κίνηση της πασυδυ) να το κάμουμεν. στα ίσια όμως τζιαι που ταξική βάση. όι μουσκουρούθκια τζιαι λάσπη (είτε ακελική είτε νεοφιλελεύθερη είτε εθνικιστική η λάσπη εν λάσπη!!! τζιαι αφήνω το ως δαμέ).

τζιαι σίουρα χωρίς υιοθέτηση θέσεων τζιαι ρητορικής του ΚΕΒΕ. τζιαι χωρίς το χάψιμο φτηνής προπαγάνδας. όι δαμέ, όι μαζί μου σε παρακαλώ.

οι ταμπέλες μου έννεν αυθαίρετες. ούτε διαστρεβλώνουν, ούτε ηθικίζουν ούτε εν συναισθηματικές. εν βασισμένες σε μια πολιτική ανάλυση. αν έσιεις καλλίττερες βάλτες κάτω να τες συζητήσουμεν.

όσον για τα υπόλοιπα, η στάση του καθενός ακριβώς καθορίζεται τζιαι που τι επιλέγει να πει τζιαι τι να μεν πει σε μια συγκεκριμένη συγκυρία. που να εστιάσει τζιαι τι να καλύψει. τζιαι πως.