Wednesday, April 20, 2011

Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν θα περάσει η διχοτόμηση.

Αύριο - επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα – η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία και η Αντιφασιστική Δράση καλούν συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή η ώρα 10 το πρωί για να καταγγείλουμε την αναβίωση της διχοτομικής ακροδεξιάς του «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών».
Ο νεοφασισμός στοχεύει άμεσα στα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τη συντριπτική πλειοψηφία που επιθυμεί την ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους. Απώτερος στόχος τους είναι η εξάπλωση του φυλετικού μίσους, η υποδαύλιση της βίας και το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
Η συντριπτική πλειοψηφία απεχθάνεται οργανώσεις τύπου ΚΕΑ και ΕΛΑΜ. Να τις απομονώσουμε όσο ακόμα είναι καιρός!
Όλοι μαζί αύριο έξω από τη Βουλή, ώρα 10.00 π.μ.
 Διαδώστε
……………………………………….
Ποτέ Ξανά
Σαν σήμερα πριν 44 χρόνια, την 21η Απριλίου του 1967, οι συνταγματάρχες κατέλαβαν την εξουσία και κατάργησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Εφτά χρόνια αργότερα, στις 15 Ιουλίου του 1974, η χούντα οργάνωσε και, με τη συνεργασία φιλοχουντικών, ακροδεξιών οργανώσεων στην Κύπρο, εκτέλεσε το πραξικόπημα που προκάλεσε την τουρκική εισβολή και την ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού.
Σήμερα, 37 χρόνια μετά το μεγάλο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, νέες ακροδεξιές οργανώσεις, με ηγέτες γνωστούς για την δράση τους την εποχή της ΕΟΚΑ Β’ και του πραξικοπήματος, απαιτούν το κλείσιμο των οδοφραγμάτων… των ιδίων οδοφραγμάτων που έκτισε ο τουρκικός στρατός και διατηρούσε κλειστά για δεκαετίες το ντενκτασικό κατεστημένο.
Στο όνομα του «αντικατοχικού» αγώνα και του «πατριωτισμού», η κυπριακή ακροδεξιά, που προκάλεσε τη διχοτόμηση, διεκδικεί τώρατην εδραίωση και τη νομιμοποίησή της. Ο ρατσιστικός λόγος των νεοφανών, ακροδεξιών οργανώσεων που καλλιεργεί το φυλετικό μίσος δεν στρέφεται μόνο κατά των ξένων αλλά και κατά των Τουρκοκυπρίων, δημιουργώντας ένα πολιτικό κλίμα που καθιστά πιο δύσκολη την ειρηνική λύση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου.
Οι ίδιες οργανώσεις δεν περιορίζονται, όμως, μόνο στα λόγια. Οι ξυλοδαρμοί μεταναστών, το μαχαίρωμα Τουρκοκυπρίου στην Λάρνακα χωρίς καμιά αιτία, οι επιθέσεις κατά νεαρών ατόμων μόνο και μόνο επειδή αποκλίνουν στην εμφάνιση και την ενδυμασία από το συνήθες, ο πρόσφατος, βίαιος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου λαχειοπώλη επειδή τόλμησε να διαφωνήσει με τις αντιλήψεις των μελανοχιτώνων φασιστικής οργάνωσης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Με ανησυχία παρατηρούμε ότι υποψήφιοι βουλευτές κάποιων κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και παράγοντες του εκκλησιαστικού κατεστημένου, με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους προσφέρουν πολιτική κάλυψη στη φασιστική δράση. Καλούμε τους υποψήφιους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εγκαταλείψουν ψηφοθηρικές πρακτικές και λαϊκισμούς που ενισχύουν τις ακροδεξιές οργανώσεις.
Ο φασισμός δεν είναι παιγνίδι. Η ανοχή του εγκλήματος είναι έγκλημα.
Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν θα περάσει η διχοτόμηση.

2 comments:

the Idiot Mouflon said...

Το ανέκδοτο με τους ττάττηδες τζιαι την πόρσιε αθθυμάσαι το;

Ππππππεεεεεεεεεεεεεεε

gregoris said...

τι θέλεις να πεις πάλε ποιητή;