Thursday, October 14, 2010

3 σημαντικές ειδήσεις στα γρήγορα

Γαλλία: Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας βδομάδας ενάντια στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης που προωθεί η συντηρητική κυβέρνηση του Σαρκοζύ γράφουν ιστορία. Πάνω από τρία εκατομύρια εργαζομένων στους δρόμους, αποκλεισμός διυλιστηρίων και παράλυση των μεταφορών προχτές.

Ελλάδα: Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού κατέλαβαν την Ακρόπολη σε διαμαρτυρία χτες ζητώντας μονιμοποίηση και τα δεδουλευμένα τους πολλών συσσωρευμένων μηνών. Και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου απεργούν σε μια κίνηση αλληλεγγύης με τους συναδέλφους τους. Σήμερα χτυπήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Κύπρος: Άνοιξε σήμερα άλλη μια ρωγμή στη πράσινη γραμμή. Το οδόφραγμα του Λιμνίτη αποτελεί το έβδομο σημείο διέλευσης που ανοίγει από το 2003 μετά το Λήδρα Πάλας, το Πέργαμος, τον Άγιο Δομέτιο, τα Στροβίλια, τον Αστρομερίτη, και την Οδό Λήδρας. Η διακίνηση των ανθρώπων από την μια στην άλλη πλευρά της γραμμής κατάπαυσης του πυρός διαβρώνει την λογική του απόλυτου διαχωρισμού που είχε επιβληθεί την περίοδο 1974-2003 και αποτελεί άλλο ένα βήμα στη διαδικασία επανένωσης της χώρας.

2 comments:

Anef_Oriwn said...

Gregoris,
Νομίζω πως θα 'πρεπε να βάλεις και μια τέταρτη είδηση - τη διάσωση των χιλιανών ανθρακορύχων και πως πάει να εκμεταλλευτεί το γεγονός η ντόπια [κι όχι μόνο] αστική τάξη [μια και όλοι επικεντρώνονται πλέον στην ανθρώπινη διάσταση της όλης ιστορίας]!

gregoris said...

η διάσωση των ανθρακωρύχων στη Χιλή εμετράπηκεν σε μιαν ούλτρα θεαματική φιέστα με εθνικιστικές τζιαι θρησκευτικές συμπαραδηλώσεις που βρωμούν συντηρητισμό τζιαι υποκριτικό μελόδραμα. αντί να τεθούν ζητήματα ευθύνης για τον εγκλωβισμό τους στα έγκατα της γης, τα αστικά μέσα μπουρδολογούν για την χιλιανή ψυχή που αντέχει τζιαι τον μεγάλο Θεό που έφερεν την σωτηρία...