Thursday, April 22, 2010

Μπιρ Μαγίς 2010 στην βόρεια Λευκωσία

Η πρωτομαγιά εν η γιορτή της τάξης μας στον διεθνή της αγώνα για τον σοσιαλισμό. Στην βόρεια Κύπρο αντιλαμβάνουνται το πλήρως τούτον τζιαι διαδηλώνουν το δυναμικά κάθε χρόνο. Τα συνδικάτα στην βόρεια Κύπρο εν πολλά πιο μαχητικά τζιαι αυτονομημένα που τα πολιτικά κόμματα. Στες ηγεσίες τους υπάρχουν ανθρώποι της αριστεράς που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των κινητοποίησεων, του μαζικού αγώνα, ακόμα τζιαι της σύγκρουσης με το αστικό κράτος. Ούλλα σχεδόν τα συνδικάτα στον βορρά έχουν ξεκάθαρες θέσεις τζιαι στάσεις υπέρ της επανένωσης της Κύπρου τες οποίες επαρουσίασαν τζιαι στον δρόμο την περίοδο 2002-2003 με το σχήμα “Αυτή η χώρα είναι δική μας” τζιαι το σύνθημα Κιπρισ 'τά Μπαρίsh εγκελενεμέζ. Εδείξαν το τζιαι πρόσφατα στες διαδηλώσεις με την άφιξη του Μπαν Κι Μουν τον Φεβράρη. Το κίνημα στον βορρά ήταν βέβαια διασπασμένο που το 2004-2005 σε τζίνους που εστηρίζαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τζιαι σε τζίνους που το αντιπολιτεύκουνταν που τα αριστερά. Μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2009 τζιαι το πέρασμα του στην αντιπολίτευση φαίνεται να εβελτιωθήκαν κάπως οι σχέσεις των 2 τάσεων που εβρεθήκαν ντε φάκτο σε κοινό μέτωπο ενάντια στον Έρογλου.

Φέτος η πρωτομαγιά αναμένεται μαζική τζιαι ενδεχομένως ενδειχτική τούτης της εκ νέου συσπείρωσης των διαφόρων τάσεων της Αριστεράς. Μιλούν ο Καπτάν της ΚΤΑΜΣ τζιαι ο Σαήζ της ΝΤΕΒΙΣ τζιαι χαιρετίζει ο Κυρίτσης της ΠΕΟ. Η Μπαράκα ανάλαβεν την μουσική. Τα συνθήματα που αποφασιστήκαν είναι

Ζήτω η Πρωτομαγιά
Ενωμένος αγώνας, αλληλεγγύη
Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί
Συνδικαλιστική ελευθερία σε όλους
Συνεχής πρωτομαγιά
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών
Κόντρα στον φασισμό
Αυτή η χώρα είναι δική μας και θα την κυβερνήσουμε

Συγκέντρωση στο Κοουλού Παρκ, Πύλη Τζερύνειας, 18.30. Πορεία με κατάληξη στην Πλατεία Σαραγιού στες 19.30 όπου θα γίνει η εκδήλωση. Όσοι θέλετε ελάτε Πλατεία Φανερωμένης η ώρα 17.30 να πάμε μαζί.

Γιασιασίν Μπιρ Μαγίς

2 comments:

Anonymous said...

Γληγόρη όντως τα πράματα εν καλύττερα τζαι τούτο πρόκυψε που τις τελευταίες εκλογές. Το 2002-2004 υπηρχε η πλατφόρμα, είσιε δηλαδή πιο κινηματικό χαρακτήρα. Το ότι σήμερα εγινηκε κατορθωτό να συσταθεί επιτροπή πρωτομαγιάς εν θετικό τζαι ελπιδοφόρο. Στους ομιλητές Εν ναν τζαι ο Σιενέρ της ΚΤΟΣ.Στην εκδήλωση της ΠΕΟ θα μιλήσει επίσης ο Σεγίς της Ντεβ-ις τζαι θα έρτουν ούλλες οι οργανώσεις της επιτροπής τζαι απλός κόσμος Τ/Κ. Το ίδιο τζαι για την εκδήλωση στο βορρά γίνεται κινητοποίηση για μαζική συμμετοχή που την ΠΕΟ. Τες υπόλοιπες εκτιμήσεις σου εν τες σχολιάζω, αν θέλεις όμως λαλούμε τα που κοντά.

gregoris said...

εν καλά που εννάν τζιαι ο Σιενέρ στους ομιλητές τελικά. τζιαι θα εν θετικό αν η ΠΕΟ κινητοποιήσει μαζικά κόσμο για συμμετοχή στην εκδήλωση στο βορρά. για την εκδήλωση της ΠΕΟ το πρωί επίσης θα ήταν καλό αν υπάρξει τελικά μαζική τ/κ παρουσία έτσι ώστε να έχουμεν ντε φάκτο 2 δικοινοτικές πρωτομαγιές φέτος.