Sunday, March 22, 2009

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT: Στο δρόμο οι πολίτες ζητούν μια κοινωνία χωρίς βασανιστές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

22/3/2009


Στο δρόμο βρέθηκαν το περασμένο βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες πολίτες συνεχίζοντας τις αντιδράσεις στην αθωωτική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση των 10 αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν και κακοποίησαν 2 φοιτητές το Δεκέμβριο του 2005.

Ήδη από τις 19/3 η απόφαση του Κακουργιοδικείου εκτός από τις νομικές αντιδράσεις πυροδότησε την αντίδραση των πολιτών σε όλες τις πόλεις.

Το έγκλημα που δεν παραδέχεται το δικαστήριο δεν αφορά πλέον μόνο τους δύο φοιτητές αλλά όλη την κοινωνία. Κι αυτό γιατί η αστυνομική βία τώρα αποκτά νομικό έρεισμα και αυθεντία αλλά όχι κοινωνική αποδοχή.

Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στα σκαλιά της Φανερωμένης για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου ενόψει και της άσκησης έφεσης και να οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Σε μια πραγματικά αυθόρμητη συζήτηση συμπολίτες μας με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, νεολαίοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, δικηγόροι ονομάστηκαν σε κίνηση πολιτών Alert με σύμβολο τους τη σφυρίχτρα.

Σκοπός της κίνησης είναι η αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία της αστυνομίας, στα άνομα σχέδια του κράτους που σιγοντάρει και αδρανοποιεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και μετενσαρκώνει όλες τις ελπίδες για μια πιο δίκαιη κοινωνία σε σώματα ασφαλείας με ένστολους βασανιστές.

Μέσα από την συζήτηση αποφασίστηκαν οι επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση έκλεισε με πορεία από τη Λήδρας προς τον Αστυνομικό Σταθμό της Λυκαβητού και πίσω στην Φανερωμένη.

Η κίνηση πολιτών Alert καλεί όλους τους πολίτες να κινηθούμε μαζικά, να καταδικάσουμε την απόφαση πρόδρομο που νομιμοποιεί το θάνατο και την καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος μας.

Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

1. Δευτέρα 23/3/09 και ώρα 12.30 διαμαρτυρία μπροστά στα δικαστήρια Λευκωσίας.

2. Τρίτη 24/3/09 και ώρα 18.00 οργάνωση συναυλίας και ενημέρωσης στο πάρκινγκ του ΟΧΙ στη Λευκωσία. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 17.30 και συμβολική πορεία προς το χώρο της συναυλίας.

3. Σαββάτο 28/3/09 και ώρα 11.00 συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να μην είμαστε τα αυριανά πιθανά θύματα!

Κίνηση Πολιτών Alert

3 comments:

Anonymous said...

Τελικά ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ίσως χρειαζόταν να γίνει κάτι τόσο τερατώδες για να κινητοποιήσει και τον τελευταίο αμέτοχο πολίτη να διεκδικήσει επιτέλους τα δικαιώματα του. Ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι πυροτέχνημα η αντίδραση, αλλά φλόγα διαρκείας...

Anonymous said...

Βάλε και το λινκ του μπλογκ

http://alertcy.wordpress.com

gregoris said...

to evala dipla sta links mou