Saturday, March 28, 2009

Στο δρόμο, στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο!

Σήμερα είσιεν 2 σχετικά μεγάλες διαδηλώσεις σε Λευκωσία τζιαι Λεμεσό ενάντια στην απόφαση αθώωσης των 10 βασανιστών αστυνομικών. Στην Λευκωσία είμασταν 500-600, στην Λεμεσό περίπου 300. Προγραμματίζονται τζιαι άλλες διαδηλώσεις την επόμενη εφτομάδα τζιαι σε Λάρνακα τζιαι Πάφο.

Στην Λευκωσία υπήρχε παλμός, ενθουσιασμός, αποφασιστικότητα. Εμπλοκάραμεν κυκλοφοριακούς κόμβους, εφωνάξαμεν συνθήματα, εδώσαμεν μπανάνες τους μπάτσους, εδιασχίσαμεν την Μακαρίου, την Στασικράτους τζιαι την Λήδρας. Ο κόσμος στα καφέ έβλεπεν μας έκπληκτος, κάποιοι εχαμογελούσαν, κάποιοι εχειροκροτήσαν τζιόλας τζιαι μερικοί εσηκωστήκαν τζιαι ήρταν μαζί μας. Μπροστά εμπήκεν το πανώ του ALERT, "Τέρμα στην κοροϊδία. Είμαστε ALERT" πίσω οι υπόλοιποι. Πέραν που τους γνωστούς αριστεριστές τζιαι αντιεξουσιαστές ήρτεν τζιαι νέος κόσμος. Κόσμος που πρώτη φορά εφκήκεν στο δρόμο. Αρκετή νεολαία, αλλά τζιαι μεσήλικες τζιαι μανάδες με μωρά.

Που πολιτικής πλευράς επαρατήρησα 2 πράματα που νομίζω πρέπει να σημειωθούν. Πρώτον η παρουσία (έστω περιορισμένη τζιαι συμβολική) της ΕΔΟΝ, της ΝΕΔΗΣΥ τζιαι των Οικολόγων, κάτι που δείχνει ότι δημιουργείται ένα κίνημα που τους αναγκάζει είτε να ενταχτούν είτε να τεθούν στο περιθώριο. Βέβαια εν εμείναν σε ολόκληρη την πορεία, αφού μόλις εμπλοκάραμεν τον κόμβο απέναντι που την αστυνομία Λυκαβητού αποχωρήσαν. Εφοηθήκαν ίσως να μεν γίνει συμπλοκή τζιαι να εν παρόντες, ή το πιο πιθανόν εν εθέλαν να συμμετέχουν στην πολιτική ανυπακοή με το κλείσιμο του δρόμου. Δεύτερον η ιδιαίτερα ριζοσπαστική ανακοίνωση της Εργατικής Δημοκρατίας (δημοσιεύκεται στες Φαλιες), κάτι που δείχνει ότι η καθιέρωση πλέον των αντιεξουσιαστών στον δρόμο τζιαι η εμφάνιση τζιαι των Ομονοιατών της Θύρας 9 με τον εμπρηστικό τους λόγο ασκεί τους πίεση. Μιλούν για την αστυνομία στο σύνολο της (τους μπάτσους) ως προέκταση του ταξικού κράτους που καταστέλλουν μαζί με τους δικαστές εκ μέρους των αφεντικών κτλ. Είσιεν πολλύν τζιαιρό πάντως να χρησιμοποιήσουν, γραπτώς τουλάχιστον, έτσι φρασεολογία. Φαίνεται ότι τωρά που αποκτήσαν ακροατήριο προσπαθούν απεγνωσμένα να το διατηρήσουν τζιαι να μεν τους φύει προς τους αντιεξουσιαστές. Έσιει πλάκαν!

Βέβαια τζίνα που η Εργατική Δημοκρατία έγραφεν στο κείμενο της, οι αντιεξουσιαστές εκάμαμεν τα συνθήματα που εφωναχτήκαν τζιαι που πολλούς άλλους διαδηλωτές. "Ο λαός απαιτεί όλοι οι μπάτσοι φυλακή!" τζιαι "Έξω οι μπάτσοι από την Κύπρο".

29 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Κάμνεις σαν να τζιαι οι αντιεξουσιαστές ήταν κάτι σαν κόμμαν ή ξέρω γώ κάτι σαν κομματική νεολαία που έβαλεν τες άλλες κομματικές νεολαίες να γονατίσουν στα πόθκια της. Φαίνεται σαν να τζιαι θεωρείς τες υποδιαίστερες τζιαι αυτόν που εφάνην που την διαδήλωσην ήταν η ανωτερώτητα της κομματικής νεολαίας της δικής σου. Κάμνεις τους μάθημαν τι είναι καλόν τζιαι περιπαίζεις τες για το ρεζιλλίκκιν τους. Κάτι σαν έναν Δαυίδ που έβαλεν κάτω τον δυνατόν Γολιάθ τζιαι φκάλλει τα ποθυμένα του. Αν εν έτσι που λοαρκάζετε να κάμετε μαζικόν αγώνα που να προσελκύσει τζιαι τες οργανωμένες νεολαίες νομίζω ότι ππέφτετε έξω. Δεν μπορεί να γράφεις με έτσι ύφος τζιαι μετά να θέλεις φιλικές σχέσεις με τα αντικείμενα του περιπαιξιμάτου σου.

Αν ηππέσεται μες την κλάππαν να λειτουργήσετε σαν μια καινούρια κομματική νεολαία, ή σαν έναν καινούριον κόμμαν, δεν βλέπω τον λόγον γιατί εσείς να είσαστιν καλλύττερον που τα υφιστάμενα. Έχουν τζιαι τζιείνοι καλά παιθκιά. Έχουν τζιαι τζιείνοι μιαν ιδεολογίαν που την θεωρούν ότι εν η καλλύττερη.

Φαίνεται ότι σαν να τζιαι θέλεις να φκάλεις ποθημένα που το τι σας έκαμεν η Εδόν όταν ήταν τζιείνη σε θέσην ισχύος. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτός ο ανταγωνισμός. Θέλετε τους οξά εν τους θέλετε τελικά; Θέλετε να ενωθούν οι δυνάμεις σας οξά θέλετε να τους δείξετε πόσον δυνατοί είσαστιν τελικά; Θέλετε τον κόσμον για να έρτει να διαδηλώσει εναντίον της κρατικής βίας οξά θέλετε να προσετεριστείται τους διαδηλωτές για να δείξετε πόσον δυνατόν εν το αντιεξουσιαστικόν κίνημαν; Αν φανεί κάτι τέθκοιον εν να μείνετε στο τέλος μόνοι σας τζιαι εν να συναχτείται μετά που θκυοτρείς διαδηλώσεις πάλε σε τηλεφωνικό θάλαμο για γεννική συνέλευση να αναλύσετε τους λόγους που εξιφούσκωσεν το κίνημαν.

Μου φαίνεται ότι κάτι σκαλώννει. Εκτός που αν δεν εκατάλαβα καλά.

Anef_Oriwn said...

Αγαπητέ Gregoris,
Δυο – τρία σχόλια και παρατηρήσεις – και δεν θα είμαι τόσο αυστηρός όσο ο Aceras:

1. Έχω την άποψη ότι η μεγαλύτερη προσέλευση (και ίσως και η δυναμικότητα και μαχητικότητα) που είχαν οι σημερινές συγκεντρώσεις να οφείλονταν και στην συμμετοχή των συγκροτημένων κομματικών νεολαιών (ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΣΥ) όπως και «των Ομονοιατών της Θύρας 9», που έχουν και προηγούμενα με την Αστυνομία. Όμως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι “... δημιουργείται [πλέον] ένα κίνημα που τους αναγκάζει είτε να ενταχτούν είτε να τεθούν στο περιθώριο ...”, φτάνει κάποιοι του αντιεξουσιαστικού ή του αριστερίστικου χώρου να μην καβαλλήσουν το καλάμι και να θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

2. Επίσης τα αντιεξουσιαστικά συνθήματα του στυλ "Ο λαός απαιτεί όλοι οι μπάτσοι φυλακή!" τζιαι "Έξω οι μπάτσοι από την Κύπρο", αποπροσανατολίζουν γιατί είναι εξωπραγματικά κι ανεφάρμοστα. Στην ουσία αφορούν μια αταξική κοινωνία.

3. Θεωρώ πολύ σωστή κίνηση τη συνάντηση της ΕΔΟΝ με την κίνηση ALERT, ανεξάρτητα ποιος είχε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ή αν η ΕΔΟΝ αναγκάστηκε να το κάνει λόγω του φόβου της περιθωριοποίησης.

4. Τζιαι κάτι σχετικά άσχετο (που ίσως το κάνω post κάποια στιγμή) που αναδεικνύει όμως πόσο ρατσιστική και φασίζουσα μετατρέπεται πια η κοινωνία μας. Πόψε (κατά τες δεκάμιση) γυρνώντας σπίτι (οικογενειακώς) από μια σχολική θεατρική παράσταση (και μετά την ολοκλήρωση του σβησίματος των φώτων), ξαφνικά πρόσεξα πολλή κίνηση και φασαρία στο δρόμο δίπλα από το σπίτι μου. Βγαίνοντας έξω ανακάλυψα πως είχαν μαζευτεί καμιά πενηνταριά – εξηνταριά νεαροί (ηλικίας από 15 ως 17 χρονών) χρονών για να επιτεθούν σε καμιά 10ρια ξένους (άραβες) εργάτες που μένουν σ’ ένα παλιό σπίτι εκεί κοντά. Οι νεαροί, τα βράδια ενοχλούν τους “μαύρους”, (όπως τους αποκαλούν) πετώντας τους πέτρες κι άδειες μπουκάλες στα παράθυρα, στις πόρτες και στη στέγη του σπιτιού που μένουν και φαίνεται πως απόψε οι τελευταίοι αντέδρασαν έντονα. (Τα πράματα κατευνάστηκαν με την παρέμβαση 2-3 ατόμων από τη γειτονιά, αλλά έχω την αίσθηση πως δημιουργείται πλέον μια βεντέτα με απρόβλεπτες ίσως διαστάσεις). Για κάτι παρόμοιο (αλλά σ’ άλλη περιοχή) είχα γράψει και πιο παλιά στο blog μου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/06/7.html

Anef_Oriwn
Κυριακή 29/3/2009 – 01:27 π.μ.

Anonymous said...

makari na iparxei sevasmos ap olous paroles tis ideologikes diafores.alla en ekatalava.tote pou i edon en anextike na rtoun alloi sti poreia pou taxa itan diki tis,etrampoukise tous kai malista asfalites pou itan mazi tous sti perifrourisi esillavan xoris logo enan anarxikon.kai tora lete mas..
φτάνει κάποιοι του αντιεξουσιαστικού ή του αριστερίστικου χώρου να μην καβαλλήσουν το καλάμι και να θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

san na kai eisaste lio proklitikoi me ti stasi sas giati oi aristeristes kai oi anarxikoi simera efanikan ok kai pale fkainete na ti peite eno pou tous epitethike i edon tipote en eipete

Anonymous said...

Θέλετε τους οξά εν τους θέλετε τελικά; Θέλετε να ενωθούν οι δυνάμεις σας οξά θέλετε να τους δείξετε πόσον δυνατοί είσαστιν τελικά;

ΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ!!!

Aceras Anthropophorum said...

Τελευταίε ανώνυμε πον να μεγαλώσεις να πάεις να γινείς μπάτσος.

Aceras Anthropophorum said...

Οξά λείφκεται σου το μέσον;

Anef_Oriwn said...

Πρώτε Anonymous (ώρα 5:07:00 PM),

Τις απόψεις μου για τα επεισόδια που έγιναν τότες στην πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία τις εξέφρασα στη συζήτηση που έγινε σε σχετικό post εδώ στο blog του Γρηγόρη, στο οποίο (post) κι ο ίδιος ήταν (επί)κριτικός για κάποιες συμπεριφορές (από την πλευρά των αντιεξουσιαστών).

Απ’ εκεί και πέρα όταν σε κάθε συνδιοργανούμενη εκδήλωση ο καθένας προσπαθεί αν περάσει τις δικές του θέσεις και τα δικά του συνθήματα (τα οποία μπορεί να έρχονται και σε αντίθεση με τις θέσεις και τα συνθήματα κάποιων άλλων) τότε είναι φυσιολογικό κι αναπόφευκτο να δημιουργούνται το ολιγότερο τριβές, αλλά πολύ πιθανό κι ένα μπάχαλο.

Αν στόχος και σκοπός είναι να κτυπήσεις τους αστυνομικούς (επειδή κάποιοι απ’ αυτούς έδειραν πολίτες και παραμένουν ατιμώρητοι – γιατί το δικαστήριο ως μέρος του όλου συστήματος δεν τόλμησε να τους τιμωρήσει) κι όχι να επικρίνεις (όσο πιο δυναμικά γίνεται) και να δείξεις την αντιδημοκρατικότητα κι αυταρχικότητα του κρατικού αυτού μηχανικού, τότες “το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο”!

Anef_Oriwn
Κυριακή 29/3/2009 – 11:44 π.μ.

gregoris said...

1. φίλε ασέρας, σαννα τζιαι είσαι λλίον υπερβολικός τζιαι λλίον άδικος μαζί μου; εγώ έγραψα τες σκέψεις μου πάνω σε τζίνα που είδα. χωρίς διάθεση αυτοδιαφήμισης ούτε δυσφήμισης προς άλλους. όπως ξέρεις, τζιαι αναφέρει το τζιαι ο άνευ, στο παρελθόν έκαμα έντονη κριτική σε συγκεκριμένες συμπεριφορές μέσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο τζιαι ξανακάμνω την (πχ στον ανώνυμο που θέλει να τσακίσει τες κομματικές νεολαίες)
2. επί της ουσίας να επαναλάβω την τοποθέτηση που έκαμα τζιαι στην ιδρυτική συνέλευση του αλερτ σχετικά με τες κομματικές νεολαίες.
"Ευπρόσδεκτες αν θέλουν να συμμετέχουν μαζί μας, πίσω που το αλερτ. όι όμως να πάμεν να τους εκλιπαρούμεν τζιαι σε καμιάν περίπτωση να μεν τες αφήσουμεν να συνδιοργανώσουν ή να μπουν μπροστά. το αλερτ εν αυτο-οργανωμένη κίνηση πολιτών τζιαι εν πρέπει να καπελωθεί που τα κόμματα" είχα πει περίπου στην φανερωμένη τζιαι νομίζω πάνω κάτω έγινεν δεκτόν.
3. ο αντιεξουσιαστικός χώρος δεν θα ππέσει στην κλάππα να λειτουργήσει σαν κόμμα, μεν έσιεις φόον για τούτον. εν σε άλλη λογική που λειτουργεί. σε αντίθεση με τα κόμματα τζιαι τες νεολαίες τους (που σίουρα έχουν καλά παιθκιά στες τάξεις τους) δεν αποδέχεται τζιαι δεν αναπαράγει την ιεραρχία. τούτη εν η βασική διαφορά.
4. τωρά σίουρα θέλουμεν να μαζικοποιηθεί το κίνημα, όμως ταυτόχρονα με την μαζικοποίηση πρέπει να έχουμεν τζιαι την ριζοσπαστικοποίηση, αλλιώς εν εκάμαμεν τίποτε. κινήματα διαμαρτυρίας πολλά. αλλά το ζητούμενον παραμένει η δημιουργία κινήματος συνολικής αμφισβήτησης της εξουσίας του αστικού κράτους. έννεν αρκετό να λαλούμεν να παν οι 10 βασανιστές φυλακή. πρέπει να σταματήσουν τα αστυνομικά βασανιστήρια γενικόττερα. έννεν αρκετό να λαλούμεν να παυφθούν οι 3 δικαστές. πρέπει να αναμορφωθεί το δικαστικό σύστημα στο σύνολο του. (πληροφοριακά ένας που τους δικηγόρους των 10 μπάτσων, γίνεται δικαστής την 2η Απριλίου του 2009!!!)
5. άνευ,
α) κάμε σε παρακαλώ μιαν λεπτομερή ανάρτηση για το περαστικό ρατσιστικής βίας που περιγράφεις. εν πρέπει να το αφήσουμεν έτσι.
β) όντως εν ανέφικτα τα αντιεξουσιαστικά συνθήματα, όμως όπως είσιεν πει τζιαι ο Τσε εν το ανέφικτο που πρέπει να ζητούμε...
γ) σε καμιάν περίπτωση εν ετέθηκεν θέμα τζιαι δεν επιχειρήθηκεν βία εναντίον των μπάτσων που πλευράς των αντι-εξουσιαστών. οπόταν γιατί το αναφέρνεις;

Τράγος said...

καταρχάς, να αναφέρω, ότι η πορεία επίε πολλά καλα τζιε άρεσε μου να βλέπω ξανά ανθρώπους στον δρόμο..

σαν καινουργια κομματική νεολαία?
σαν καινούργιο κόμμα?
μα έιμαστε σοβαροί τωρα?
τώρα να μεν μπουμε τζιε μες τες εκλογές.

εκαταφέραμε να φκούμε που το περιθώριο τζιε να φκούμε στους δρομους τζιε να μεν αναγκαζούμαστε να παίζουμε ξύλο με τον κάθε αριστεριστή, εδονιτή που φωνάζει εν δική του η πορεία τζιε να μας καμνει περιφρουρηση να μεν ρεξουμε.
Προσωπικα, όυτε γω τους θέλω, να παν να ******** να σου πω την αλήθκεια. Αν έρκουνται σαν αυτόνομα άτομα, έτοιμοι να διαδηλώσουν για ένα σκοπό, τοτε ναι, εννα το δεχτώ.

εσού ήρτες μες την στράτα ρε aceras, οξά μόνο φακκούμε κουμπία?

-----------

"φτάνει κάποιοι του αντιεξουσιαστικού ή του αριστερίστικου χώρου να μην καβαλλήσουν το καλάμι και να θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο."

τί εν καταλάβεις που τον όρο αντιεξουσιατής? οτι έν θέλουμε καμία εξουσία να μας καθοδηγά? ότι έν θελουμε ιεραρχία? οτι έν θελουμε ηγέτες? τι? έλεγχο? εγίω μάχουμαι να πώ στους άλλους να μεν βασίζουνται σε κανένα που τζίντους τζιερατταες που εν πουπανοθκιό μας τζιε να αναλάβουν οι ίδιοι τες ψυσχιές τους ερκεσαι λαλείς οτι εννα πίαμε τον έλεγχο μισχι μου? ήντα μαλακίες εν τουτες?


Την αταξία τζιε το χαός εν το κράτος που τα φέρνει. Η φυσική τάξη, η ανθρώπινη φύση εννά ρτει πίσω με την αναρχία.

η εδόν τωρά αθιμιθήκαν να ρτουν? τζιε πού εχαθήκαν ξαφνικά?

όσο για τες ρατσιστικές επιθέσεις, έν νομίζω να ετελίωσαν ποττέ. συνέχεια ακόυμε περιστατικά, ή έν ακούμε κάν.. ο φασισμός πρέπει να ψοφίσει, μαζί του τζιε τζίνοι που τον κουβαλούν αν με ρωτάς.

Aceras Anthropophorum said...

Προσέχετε να μεν περάσει ότι πρόκειται για κίνημαν που είναι instrumentalised που πέντε αναρχικούς ή τρεις αριστεριστές. Αυτόν είναι που εφοήθηκα τζιαι έγραψα σου το σχόλιο. (αν εν παρατραβημένο συγχώρα με, κόφκω μακρυά τζιαι δεν έχω επαρκήν ενημέρωση)

Τζιαι όταν λαλείται "εμείς" τζιαι "αυτοί", στο "εμείς" θα πρέπει να μπορεί να ταυτίστεί οι χιλιάδες κόσμος που θέλετε να έρτει για να μαζικοποιήσετε το κίνημα. Αλλιώς δεν χρειάζεται να χρησημοποιούνται αυτές οι λέξεις. Χρησημοποιούν τες ήδη οι κομματικές νεολαίες.

Anef_Oriwn said...

Γρηγόρη,

Η αναφορά μου σε κτυπήματα εναντίον των αστυνομικών (ή σε “βία εναντίον των μπάτσων”, όπως τη λαλείς εσύ) είχε σχέση με τα συνθήματα, "Ο λαός απαιτεί όλοι οι μπάτσοι φυλακή!" τζιαι "Έξω οι μπάτσοι από την Κύπρο", και την όλη ατμόσφαιρα (και το αντιπαραθετικό κλίμα) που δημιουργείται κάτω απ’ αυτά τα συνθήματα.

Για το “για το περαστικό ρατσιστικής βίας” (που η γενίκευση του αποτράπηκε τη τελευταία στιγμή), θα το ψάξω λίγο περισσότερο (και κάποιες άλλες διαστάσεις του) και σίγουρα κάτι θα γράψω.

********
Μαύρα φτερά,

Απολογούμαι που μπήκα στα τταράφκια σας (του αντιεξουσιαστικού χώρου). Θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω... Προσωπικά προτιμώ να επιδιώκω που μέσα από κάποια στοιχειώδη οργάνωση (ή οργανωτικότητα) μπορεί να πετύχει κάτι.

Anef_Oriwn
Κυριακή 29/3/2009 – 9:18 μ.μ.

Anonymous said...

Εγώ εν θα 'ερκουμουν στην διαδήλωση γιατί είχα πολλήν δουλειά. Αμά εφώναξε μου τζε ετράβησέ με ο γείτονας, ο οποίος εν εξαναπήεν ποττέ του διαδήλωση ever -πιστοποιώ το γιατί ξέρω τον πουτα μιτσιά μου χρόνια. Επήαμεν μαζί με την σύντροφό του που εν 7μηνών έγκυος.

Έν θα σας πω τι σημαίνει για μένα τούτη η κινητοποίηση. Εν να σας πω για τούτους. Εν αθρώποι νούσιμοι τζε δίκαιοι, "μορφωμένοι" με την πλαδκιάν της έννοια τζε ικανοί.
Εν απηυδισμένοι που τούντο ΚΡΑΤΟΣ που τζε στα 4 τούντα χαρακτηριστικά εν πολλά πίσω.

Τζε εν ξεκάθαροι ότι εν τα έχουν με τους αστυνομικούς τζε τους δικαστές μόνο. Έχουν τα με τους βουλευτές που εν εκσυγχρονίζουν το δίκαιο. Έχουν τα με την διαφθορά, με την ανικανότητα του δημοσίου τζε την κομματοκρατία που την επανδρώνει. Έχουν τα ιδιαίτερα με τα κόμματα - ούλλα τα κόμματα - εν ο κακός δαίμονας του τόπου λαλούν. Θέλουν εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά τζε λλιότερο κράτος, γιατί θεωρούν ότι εκτός του ότι εν κάμνει την δουλειά του καλά καταπιέζει τους τζε πουπάνω καθημερινά με την γραφειοκρατία του τζε τις παράλογες, άσχετες τζε πολλές φορές λάθος αποφάσεις τζε ενέργειές του.

Εν εψηφίσαν ποττέ τους ΑΚΕΛ. Επήαν τζε ακούσαν με προσοχή τον Τσομσκι που εμίλησε στο Πανεπιστήμιο τζε εσυνταχτείκαν πλήρως μαζί του στην καταληχτική του κουβέντα: The way forward is th activism of citizens and the struggle for less state.

Ενοιώθαν πολλά άνετα να περπατούν δίπλα που τους αντιεξουσιαστές τζε άρεσεν τους το χιούμορ τα ράστα μαλλιά τζε τα συνθήματα τους Όμως είμαι σύουρη ότι θα συμφωνούν με τον Ασέρα ότι ""εμείς" θα πρέπει να μπορεί να ταυτίστεί οι χιλιάδες κόσμος¨".

Που την άλλη θεωρούν το Ακελ ως απύθμενα συντηρητικό τζε οπισθοδρομικό κόμμα. Ενοχλεί τους ο αποκλεισμός που κάμνουν στους άλλους είτε τούτοι εν αριστεριστές άντιεξουσιαστές ήτε φιλελεύθεροι δεξιοί. Πάνω που ούλλα εν συγχωρούν του Ακελ που εν συνεργάζεται με το Δησυ για να λύσει το κυπριακό τζε συνχνωτίζετε με τούτους ούλλους τους εθνικιστές με πρόφαση τον πάλε αποκληστικό διαχωρισμό σε δεξιούς τζε πατριωτικές δυνάμεις.


Ματίλτα

magos said...

kala re, to "oloi oi mpatsoi fylakh" jai to "eksw oi mpatsoi apo thn kypro" (pou pros to telos emetatrapiken se "eksw oi mpatsoi apo thn gh" "eksw oi mpatsoi apo to sympan" jai "oloi oi mpatsoi sto feggari") ennen synthimata pou theloun na ta paroumen jai polla kyriolextika. Parapanw ekfrazoun (xioumoristika) thn antithesi me thn stash tou kyriou sinthimatos "o laos apaitei / kai oi 10 fylakh" - afou en stash pou estiazete mono pas tous 10 mpatsous para sto fenomeno pio gennika, jai en stash pou zita pou to kratos na leitourgisei ws "swstos timwros".

En j'en adikeologito gia kapious anarxikous na men theloun na thwroun edonites ompros tous. Diate mou llion thn entypwsh oti me ekseresi ton gliori en hrtate potte se epafh me ta 5-10 plasmata pou en oi anarxikoi pou kinitopoiounte stes poreies jai omws ftannete se simparasmata gia lloou tous xwris kalon logo... h Lefkosia en mitchia piaste tous kamian koubenta pou konta kallyttera. En hmporw na pw oti eimai jai gw mes tous anarxikous, sthn poreia extes efakkoun girous synexeia pou thn mian parea sthn allhn. Alla na shmeiwsw oti kapoioi ediafwnisamen entona me to pws eparousiasen ta gegonota tote o grigoris. Sioura kapoioi anarxikoi htan proklitikoi alla en kamia sxesh me ton bathmo epithetikotitas ths perifrourisis pou eleitourgisan entelos mpatsistika.

Pio gennika nomizw eparashestiken llion touth h sizitisi, en tithete thema na kappellwthei pou antieksousiastes, akro-aristerous h pou neolaia kommatwn pou thn stigmh pou synaete tosos pollhs kosmos. Htan mia para polla polymorfh diadilosi jai o kosmos htan polla apodextikos pros thn diaforetikotita. Yparxei panta o kindynos na ensomatothei mes to katestimeno alla paradexoume thn ALERT oti krata swstes apostasis ws twra xwris omws na ginetai apokleistikh. Prwthn fora eida etsi poreia sthn kypro, htan polla kalh empeiria.

the Idiot Mouflon said...

Το θετικό της υπόθεσης (τζιαι η εξήγηση για τη μαζικότητα) είναι ότι εσυναχτήκαν μαζί ομάδες που ως τώρα λειτουργούσαν χωριστά και κάποτε σαν αντίπαλες.

Δεν αναφέρομαι τόσο στις κομματικές νεολαίες (που όντως από φόβο των μάστρων τους ξύπνησαν τώρα) αλλά πρωτίστως στις διάφορες μικρές, γνωτές ομάδες. Αν εν τούτο που χρειάζεται για να συντονιστούν, πάω εθελοντής να φάω ξύλο που μπάτσους μπας τζιαι συνεχιστεί η κοινή δράση!!!

Οι κομματικές νεολαίες όμως πως θα αντιδρούσαν π.χ. 1) σε προτάσεις τύπου "αποχή από εκλογές, παράδοση εκλογικών βιβλιαρίων, κλπ.", 2) συνθήματα και εκδηλώσεις που θα αναδυκνείουν και τις ευθύνες βουλευτών και κομμάτων (νομοθετών) και για τις "ασάφειες" του νόμου (βλέπε τρόποι για να κόφκουν/ράφκουν οι δικαστές) αλλά και για τις χρονίζουσες πρακτικές τζιαι νοοτροπίες που συντηρούν το κουκούλωμα και την αλληλοκάλυψη εγκληματικών συμπεριφορών στις τάξεις των οργάνων. (Τούτο δυστυχώς δεν ετονίστηκε αρκετά).

Ανάμεσα στους πολιτικούς μας (τους) υπάρχουν και ανθρώποι που λειτούργησαν -ως αρμόδιοι υπουργοί, προέδροι ή μέλη επιτροπών, ακόμη και πρώην αστυνομικοί αξιωματούχοι -για να διαιωνιστεί η αδικία. Τι θα εκάμαν οι κομματικές νεολαίες άμα γινόντουσαν τέτοιες αναφορές;

Αντί του "όλοι οι μπάτσοι στο φεγγάρι" (καλό, χο, χο, χο) θα προτιμούσα πλακάτ κλπ. με τα ονόματα / κόμματα όσων π.χ. ετοίμασαν /ψήφισαν νόμους των οπισθίων... ή φωτό υπουργών που "δεν δέρνουνται". Μαζί με ένα τεράστιο "Γιατί;"

Να δω κομματικούς νεολαίους να αμφισβητούν πράξεις/πρόσωπα του δικου τους κόμματος, να πειστώ ότι δεν εψοφήσαν πριν τα 25 τους.

ΥΓ. Καλές οι πορείες αλλά έχει και κόσμο που δυσκολεύκεται να περπατήσει. Έχω σπασμένο δίσκο τζιαι είμαι με τα χάπια για να μπορώ να σταθώ, πόσο μάλλον να περπατώ. Τη μικρή πορεία από Φανερωμένη ως Αστυνομικό σταθμό την "επλέρωσα" με 2 μέρες ακινησία στο κρεβάτι. Σκεφτήτε τζιαι άλλους τρόπους.

Anonymous said...

stelios

εγώ πάντως ήμουν στη πορεία στη λεμεσό, και το μόνο που εδιαπίστωσα για ακόμα μια φορά είναι η παντελής απουσία φοιτιτικού και μαθητικού κινήματος. δεν μου λέει τίποτε αν στη χώρα εβαστούσαν ένα πανώ που ελάλεν εδον και ένα που ελάλεν πρωτοπορία. ένα πανώ 2 άτομα κουβαλούν το. αν ήταν για ένα πανώ ας επκιερώναν κανένα θκυο άτομα να τους το κουβαλήσουν.

άμαν μια εδον δεν μπορεί να κατεβάσει μες τους δρόμους 2-3000 άτομα για ένα τόσο σοβαρό θέμα να τους βράσω.

έτο συνάνουνται καμιάν εκατοστή άμα θίγουνται τα συμφέροντα τους (όριο συνταξιοδότησης π.χ.) τζαι άμαν έχει εκλογές. ιδαλιώς η έννοια τους είναι αν θα πιάσει 45 η πρωτοπορία τζαι 43% η προοδευτική στες φοιτιτικές. παρουσία στα κοινά είναι ένα τεράστιο μηδενικό.

χωρίς να ανοίκω στο αντιεξουσιαστικό χώρο, ένα τεράστιο μπράβο στα παιθκιά που αν και λίγοι δίουν το παρόν τους πιο τακτικά και δυναμικά,

και μπράβο τους αφού όπως ακούω είναι και οι μόνοι που διοργανώνουν συστηματικά συζητήσεις.

για τους λεμεσιανούς, ελπίζουμε να σας δούμε στη πλατεία ηρώων τη τετάστη η ώρα 730

gregoris said...

1. ασέρα η επιτροπή του αλερτ αποτελείται κυρίως που ανένταχτους τζιαι έτσι εν τίθεται θέμα καπελλώματος ή εργαλειοποίησης που κανένα γκρουπούσκουλο
2. άνευ για τα συνθήματα απάντησεν σου ο μάγος. αν θέτεις ευρύττερα ζήτημα της στάσης του κινήματος απέναντι στην αστυνομία συζητούμεν το. έτσι προκαταρκτικά να παραθέσω την τοποθέτηση κάποιου άλλου, ακελικού, σε άλλον μπλογκ "Γιώργος Μύαρης ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΫΔΕΣ":
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -ΣΤΗΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ- ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ [Και δεν πρέπεινα είναι] ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ "ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ".
ΕΧΕΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ [ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ] ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ -ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΜΕ: ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΚΑΤ΄ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΛΛΟ Η ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΝΑΓΚΗ ΒΑΘΙΩΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ!
3. μάγε συμφωνώ με την τοποθέτηση σου με μια διαφοροποίηση ως προς τον αριθμό των αντιεξουσιαστών - νομίζω εν πολλά παραπάνω που 5-10. να μεν διούμεν λάθος εντύπωση. νομίζω ότι στην Κύπρο έσιει καμιάν 20αρκά σαν πυρήνα τζιαι άλλους τόσους στην περιφέρεια. αλλά εν τζιαι έσιει τόση σημασία τα άτομα που ούτως η άλλως μπαίνουν τζιαι φκαίνουν στον χώρο. σημασίαν έχουν οι ιδέες τζιαι ο λόγος που αρθρώνεται. πολλοί εκφράζουν αντιεξουσιαστικό λόγο χωρίς να δηλώνουν αντιεξουσιαστές, τζιαι άλλοι που δηλώνουν αντι-εξουσιαστές κάποτε μπορεί να μεν αρθρώνουν αντι-εξουσιαστικό λόγο.
4. μαύρα φτερά εν πρέπει να εκφραζούμαστεν επιθετικά απέναντι στα μέλη των κομματικών νεολαιών. εν η ιεραρχική δομή το πρόβλημα τζιαι οι υποταγμένες στα κόμματα τους ηγεσίες.
5. η ματίλντα τζιαι ο στέλιος νομίζω συμπληρώνουν την κουβέντα που είπα αρχικά τζιαι που την εξέφρασε ξεκάθαρα τζιαι ο Μαύρα φτερά. "οι αντι-εξουσιαστές δεν είναι πλέον στο περιθώριο".
6. αγρινέ είσουν τζίνος που έκαμεν την πρόταση για κατάθεση των εκλογικών βιβλιαρίων; έπρεπεν να εγνωριζούμασταν τζιαμέ στα σκαλιά της φανερωμένης. τούτες τες εκλογές που έρκουνται θα απέχω πάντως.
7. τζιαι τέλος μιαν γενικόττερη κουβέντα για τα κόμματα τζιαι τες κομματικές νεολαίες.
τα κόμματα δεν είναι η μοναδική ούτε η πιο αποτελεσματική μέθοδος παραγωγής πολιτικής (απαντώ σου τωρά σε παλιόττερη σου τοποθέτηση ασέρας). τα κόμματα είναι ιεραρχικοί μηχανισμοί επιβολής του λόγου της εξουσίας πάνω στην κοινωνία. εντάσσουν μιαν μεγάλη μειοψηφία στο κράτος μέσα που πελατειακές σχέσεις τζιαι συμμετέχουν στην καταστολή των υπολοίπων τζιαι στον εξαναγκασμό τους να δεχτούν το κυρίαρχο πλαίσιο αντίληψης. τζιαι η κοινωνικο-οικονομική αλλά τζιαι η ιδεολογικο-πολιτική ένταξη των πολιτών στο κράτος αφορά την ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ο παραπάνω κόσμος εν αδιάφορος εως εθχρικός απέναντι στα κόμματα. το ότι τους ψηφίζει (στην Κύπρο δηλαδή που ακόμα έχουμεν πλειοψηφική εκλογική συμμετοχή) δεν σημαίνει ότι τους ακολουθεί. για αυτόν τζιαι δεν μπορούν να κατεβάσουν κόσμο στο δρόμο ακόμα τζιαι να εθέλαν. τι θα ήταν η ΕΔΟΝ χωρίς την Ομόνοια τζιαι τον Παπακωσταντίνου; για τα άλλα (πλήρως αστικά) κόμματα εν το συζητώ καν. άρα πρέπει να αρκέψουμεν να βλέπουμε προς τζιαινούρκες τζιαι πιο ουσιαστικές μορφές παραγωγής πολιτικής πέραν που τα κόμματα τζιαι τες νεολαίες τους, που βασίζονται ούτως ή άλλως στες δημόσιες σχέσεις. η πολιτική παιδεία νομίζω ότι κτίζεται έξω που τες κομματικές ομάδες όπου γίνεται πραγματικά συζήτηση τζιαι όι βασικά μεταφορά (τρανσμίσσιον) των θέσεων της ηγεσίας. (πχ για τον ιδεολογικό χαρακτήρα του κόμματος, βλέπε ΑΚΕΛ, 2008)

Anef_Oriwn said...

Gregoris,

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα πρόθεση να κάνω νέα παρέμβαση στη συζήτηση (θεώρησα ότι κάπου είμαι εκτός κλίματος, γραμμής και παιχνιδιού και είπα να μην χαλάσω την πιάτσα – δεν θα το αναλύσω τώρα), αλλά με τα τόσα νέα θέματα που τέθηκαν στο blogοτραπέζι την πορεία που πήρε η κουβέντα, μου επιβάλλουν να πω ακόμα δκυο – τρία λόγια

[Κατ’ αρχάς να σημειώσω ότι μου αρέσει ο τρόπος που αριθμίζεις τις θέσεις και τοποθετήσεις σου – είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης που διευκολύνει τη συζήτηση και συνήθως χαρακτηρίζει ανθρώπους πιο πρακτικούς].

Έχουμε όμως και λεμε:

1. Η τοποθέτηση σου “…έτσι προκαταρκτικά να παραθέσω την τοποθέτηση κάποιου άλλου, ακελικού, σε άλλον μπλογκ "Γιώργος Μύαρης ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΫΔΕΣ" …”, όπου εμπεριέχεται και ο χαρακτηρισμός «ακελικός», για να οριοθετήσει συγκεκριμένες συμπεριφορές ή/και καθορισμένο τρόπο σκέψης αυτόματα θέτει όρια, περιορισμούς και αυτο-αποκλεισμούς, για εν δυνάμει κοινές δραστηριότητες ή υποβάλλει ότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να σκέφτονται ΟΛΟΙ οι ΑΚΕΛικοί!
[Όταν τις προάλλες με ρώτησες αν είμαι στο (ή του) ΑΚΕΛ, σου απάντησα ότι δραστηριοποιούμαι πολιτικά σ’ αυτόν το χώρο – αλλά τελικά κι όπως εξελίσσεται η συζήτηση διερωτούμαι αν αυτό αποτελεί “ρετσινιά” ή αν δεν είναι αντιφατικό με τη γενικότερη θέση ο καθένας να δραστηριοποιείται κοινωνικοπολιτικά όπως νομίζει και πιστεύει σωστότερο].

2. Δεν διαφωνώ [ΚΑΘΟΛΟΥ] με τις τοποθετήσεις του Γιώργου Μυάρη (είτε αυτός είναι τελικά ΑΚΕΛικός είτε όχι). Θα ήθελα μάλιστα να τονίσω (επαναφέροντας εδώ) τη δεύτερη παράγραφο του κειμένου του: “… ΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ -ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…”.

3. [Να συμπληρώσω ή μάλλον να υπενθυμίσω ότι με την εκλογή Χριστόφια στην Προεδρία δεν έγινε και καμιά Σοσιαλιστική Επανάσταση, αλλά ούτε και θα καθίστατο δυνατό το ΑΚΕΛ να διεκδικήσει και αν κερδίσει (έστω και με συμμαχίες με αστικά κόμματα) την εξουσία, αν ήταν ή αν μετεξελισσόταν για τους άλφα ή ωμέγα λόγους σ’ ένα περιθωριακό κόμμα ή κόμμα περιορισμένης εμβέλειας και επιρροής. Κάποιοι (από τον αντιεξουσιαστικό ή/και τον αριστεριστικό χώρο) σίγουρα θα πουν “ε, και τι έγινε που το ΑΚΕΛ κέρδισε την Προεδρία”, αλλά αυτό έχει γενικότερη σχέση με τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο (anef_ καπελλωμάτων, ελέγχων και οδηγιών – χωρίς όμως και ανάθεση καθηκόντων και υπευθυνοτήτων;). Δεν νομίζω να μπαίνει θέμα να πειστούν κάποιοι η να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους. Όμως πιστεύω ο αντιεξουσιαστικός κι αριστερίστικος λόγος (και οι πρακτικές όσων δραστηριοποιούνται σ’ αυτούς τους χώρους), μπορούν να δώσουν μια άλλη δυναμική σε διεκδικήσεις και αιτήματα που ίσως ο νεο-“κυβερνητισμός” των ΑΚΕΛικών να περιορίζει ή να αδρανοποιεί τους τελευταίους τους, που αντι “… NA ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ …” αισθάνονται (αναίτια) την ανάγκη να τους υπερασπιστούν.

4. Η στάση που οι Αριστεροί άνθρωποι πρέπει να έχουν απέναντι στην Αστυνομία (κι άλλους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς) πολύ καλά εκφράζεται μέσα από το κείμενο του Γιώργου Μυάρη. Εκείνο που εγώ βασικά (επ)έκρινα ήταν την υπερβολή των συγκεκριμένων συνθημάτων ["Ο λαός απαιτεί όλοι οι μπάτσοι φυλακή!" τζιαι "Έξω οι μπάτσοι από την Κύπρο"], που (κατ’ εμένα) εξέπεμπαν και μια διάθεση για γενικότερη σύγκρουση με την Αστυνομία (κι όχι μόνο με τους “Δέκα”). [Τουλάχιστον το σύνθημα “oloi oi mpatsoi sto feggari” έχει τζιαι πλάκα]. [Καταλαβαίνω ότι οι συγκρούσεις με την Αστυνομία είναι επιβεβλημένες κι αναπόφευκτες σε περιπτώσεις έντονων κοινωνικών αγώνων – όταν ως μέρος του συστήματος έρχονται, οι Αστυνομικοί, να το υπερασπιστούν – όμως μπορεί το ίδιο το σύστημα να αυτοκαταργηθεί βάζοντας ΟΛΟΥΣ τους αστυνομικούς φυλακή;]

5. Την άποψη μου για την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά την εξέφρασα όταν έγραφα το blogοβιογραφικό μου (και το profile) στου Lexi_Penitas. (Link: http://kypriakablogs.blogspot.com/2009/03/blog-post_4415.html).
Παραθέτω εδώ ένα σχετικό απόσπασμα: “… Το blog [μου] (λόγω του ότι ο επίτιμος διαχειριστής του, φύσει και θέσει ανήκει πολιτικά στην Αριστερά) έχει σαφώς αριστερούς προσανατολισμούς χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δέχεται άκριτα και αξιωματικά ότι προέρχεται εξ Αριστερών. Όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι (κάποιες φορές) διακρινόμαστε από μια ιδιαίτερη ευαισθησία κι ένα έντονο συναισθηματισμό αναφορικά με ζητήματα που έχουν σχέση με την κομμουνιστική Αριστερά (ίσως λόγω οικογενειακών καταβολών) αλλά και με την εξωκοινοβουλευτική (αριστερίστικη – όπως κάποιοι την λαλούν) Αριστερά (ίσως λόγω της ιδεολογικής τους συνέπειας και της πρακτικής δουλειάς που κάνουν)…”.

6. Την “αποχή από εκλογές” την καταλάβω – μπορεί να στείλει πολιτικά μηνύματα (αλλά δεν την υποστηρίζω – πιστεύω ότι το λευκό είναι καλύτερη λύση), όμως την “παράδοση εκλογικών βιβλιαρίων”, ουδέποτε την κατάλαβα. Αν κάποιος αποφασίσει ότι δεν θα παει να ψηφίσει τι σημασία έχει να έχει το εκλογικό του βιβλιάριο ή όχι!

7. Έχω την άποψη ότι η σχέση της ΕΔΟΝ με τη Θύρα 9 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (γιατί αυτούς νομίζω πως εννοείς όταν διερωτάσαι “… τι θα ήταν η ΕΔΟΝ χωρίς την Ομόνοια τζιαι τον Παπακωσταντίνου; …”, είναι αμφίδρομη! Τούτο φαίνεται κι από τα πολιτικά συνθήματα που ενίοτε φωνάζουν ... Παράλληλα όμως πιστεύω ότι σταδιακά επέρχεται και μια απολιτικοποίηση μέσα στους νεαρούς ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και τούτο λόγω της μειωμένης (πλέον) επιρροής της ΕΔΟΝ. Προσωπικά πιστεύω ότι αν η ΕΔΟΝ μπορούσε να επιδράσει πιο καταλυτικά ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πιο πολύ πολιτικά (όχι κατ’ ανάγκη κομματικά) σε εκδηλώσεις ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον χουλιγκανισμό!

8. Απλή απορία αγαπητέ Γρηγόρη: Οι “… τζιαινούρκες τζιαι πιο ουσιαστικές μορφές παραγωγής πολιτικής πέραν που τα κόμματα τζιαι τες νεολαίες τους … [που] … πρέπει να αρκέψουμεν να βλέπουμε ...”, δεν νομίζεις,
i. πρώτον, ότι πρέπει να έχουν τους δικούς τους διανοητές (εγώ ακόμα δεν έχω διαβάσει ακόμα καμιά νέα θεωρητική διακήρυξη) και
ii. δεύτερον, αυτές οι “… τζιαινούρκες τζιαι πιο ουσιαστικές μορφές παραγωγής πολιτικής …”, δεν θα οδηγήσουν κατ’ αρχάς δημιουργία νέων κινημάτων (ποιος ο ρόλος των αντιεξουσιαστών σ’ αυτά) που με τη σειρά τους θα εκφυλιστούν;

Αυτά τα ... λίγα για τώρα!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 30/3/2009 – 10:18 μ.μ.

Anef_Oriwn said...

Υ.Γ.: Επιπρόσθετα να σημειώσω ή μάλλον να ρωτήσω αν στις εκδηλώσεις που λαμβάνουμε μέρος (και που δεν διοργανώνονται από συγκεκριμένα κόμματα – όπως ας πούμε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πλατφόρμα Εκπαιδευτικών), μπορεί να υποθέσουμε ότι οι συμμετέχοντες είναι ΟΛΟΙ ακομμάτιστοι;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 30/3/2009 – 11:24 μ.μ.

gregoris said...

φίλε άνευ,
1. εσύ που μπαίνεις σε μπλογκς εθνικιστών τζιαι επιχειρηματολογείς αδιάκοπα μαζί τους ένιωσες ανεπιθύμητος σε μπλογκ που συχνάζουν ανθρώποι που κατεβαίνεις μαζί τους στον δρόμο;
2. το ακελικός εν όντως έννοια υπό συζήτηση, τζιαι σωστά το θέτεις. εν επερίμενα να διαφωνείς με την θέση του Μύαρη αλλά τούτη θεωρώ εν τζιαι αντίδραση στο πνεύμα της θέσης που εξέφρασε ο ηγέτης του ΑΚΕΛ (σεβασμός στους θεσμούς, να μην εκμεταλλευτούν το θέμα τα άναρχα στοιχεία κτλ). για αυτόν την επισήμανα.
3. τωρά για την αστυνομία το βασικό ζητούμενο είναι να αποδυναμωθεί τζιαι να απονομιμοποιηθεί στα μάθκια του κόσμου. να διαφανεί ο πραγματικός της ρόλος μέσα στη κοινωνία. τζιαι τούτον προϋποθέτει 2 πράματα. έναν να την ξεφοηθεί ο κόσμος. τζιαι δυο να την περιπαίξει, να γελάσει μαζί της, να την χλευάσει τζιαι να την γελοιοποιήσει. εν σε τούτη τη λογική που εκινήθηκεν νομίζω τζιαι το αλερτ τζιαι τζιαι οι αντιεξουσιαστές. αν εδοκιμάζαν σύγκρουση οι αντι-εξουσιαστές ήταν να τεθούν στο περιθώριο που τους άλλους διαδηλωτές. εν το εκάμαν όμως. τζιαι τούτο δείχνει τζιαι μιαν ωριμότητα τζιαι μιαν συναίσθηση της πρακτικής διάστασης της πολιτικής δραστηριότητας.
4. εν πολλοκαταλάβω την διαφορά της αποχής που το λευκό. τζιαι τα 2 απαξίωση δείχνουν στην τελική. εκτός αν ππέσουμεν σε ένα φετιχισμό της εκλογικής διαδικασίας τον οποίο εν πολλοίς προσπαθούν να επιβάλουν το κράτος τζιαι τα μμε. την κατάθεση βιβλιαρίων ούτε εγώ την καταλαβαίνω.
5. σύμφωνοι ότι η πολιτικοποίηση των ομονοιατών μπορεί να αποτρέψει λογικές χουλιγκανισμού όμως την δουλειά που κάμνει η ΕΔΟΝ πάνω σε τούτον κάμνουν την τζιαι οι αντιεξουσιαστές. (απότι άκουσα μετά τα γεγονότα της πορείας για την παλαιστίνη, είσιεν διασπαστεί η κερκίδα σε φιλο-ακελικούς τζιαι φιλο-αναρχικούς). εν άλλον το πποίντ μου όμως. ότι η ΕΔΟΝ δεν καταφέρνει να κινητοποιήσει μαζικά την νεολαία χωρίς αναφορά τζιαι υπαγωγή στο θέαμα. τζιαι πολλές φορές μιλούμεν για τηλεοπτικό βομβαρδισμό συνθημάτων σε εντελώς προπαγανδίστικη λογική. αναφέρουμε στα φεστιβάλ που διοργανώνει τζιαι που επήα σε 3-4 στο παρελθόν.
6. θέτεις το ζήτημα των καθηκόντων τζιαι των ευθυνών σε αντι-εξουσιαστικές δραστηριότητες. η γνώμη μου εν ότι που στιγμή που μιλούμε για οργάνωση τζιαι όι χάος σίουρα πρέπει να υπάρχουν καθήκοντα τζιαι ευθύνες. άλλον τούτον όμως τζιαι άλλον η ιεραρχία. ο καταμερισμός εργασίας εν συνεπάγεται κατ'ανάγκην με ιεραρχικούς θεσμούς. στον χώρο μιλούμε για δίχτυα που διασταυρώνονται τζιαι συντονίζονται που συνελεύσεις. εν επετύχαμεν τίποτα οργανωτικά ακόμα, αλλά σε επίπεδο κινητοποίησης κάτι πάμε να κάμουμε.
7. για το ζήτημα της διανόησης εν μεγάλη κουβέντα. υπάρχει όμως θεωρητική ζήμωση. που τα πέρσι λειτουργούμεν βιβλιοθήκη (τα Αγράμματα) τζιαι η ΑΔΑ ξεκινά τυπογραφική κολλεκτίβα για να αναδημοσιεύκει ελληνικά τζιαι να εκδίδει κυπριακά κείμενα, μπροσούρες κτλ ενώ υπάρχουν στο πλάνο τζιαι σχέδια για μεταφράσεις που αγγλικά, γαλλικά τζιαι γερμανικά. μεν γυρεύκεις μιαν συγκεκριμένη τζιαινούρκα θεωρητική διακήρυξη. υπάρχουν πολλές. τζιαι υπάρχει τζιαι διεθνής συζήτηση που κινείται γύρω που την έννοια της επισφάλειας, τη σχέση δηλαδή της εργασιακής ευελιξίας με το νέο πολιτικό υποκείμενο. οι τελευταίες εξεγέρσεις στη Γαλλία το 2006 τζιαι στην Ελλάδα το 2008 αννοίουν νέες διαστάσεις για την ανάλυση του πρεκαριάτου που τζίνες που αναπτυχθήκαν την περίοδο 2004-2005. διαστάσεις που έχουν να κάμουν με τζίνον που το σύστημα αποκαλεί νεανική παραβατικότητα. αλλά άτε πόσα θέματα να αννοίξουμεν. άστο για πάρακατω τούτο.
8. η πλατφόρμα έσιει ανθρώπους που πρόσκεινται στο τζιαι δραστηριοποιούνται κάποτε τζιαι με το ΑΚΕΛ. (μιλώ για μέσα στον πυρήνα της/ συντονιστική επιτροπή) τζιαι στην εκδήλωση της υπήρχαν τζιαι αρκετά μέλη του ΑΚΕΛ (τζιαι ένας ομιλητής) χωρίς το ΑΚΕΛ να συμμετέχει επίσημα στην εκδήλωση.

the Idiot Mouflon said...

@ Γρηγόρης.

Το Λευκό -και όχι η αποχή -ήταν συχνά η συνειδητή μου επιλογή.

Για περιπτώσεις όμως όπου γίνεται προσπάθεια άσκησης πίεσης στα κόμματα πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, βρίσκω ότι η ΜΑΖΙΚΗ παράδοση εκλ. βιβλ. έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Ναι, τα κόμματα τα ενοχλεί. Δεν είναι μόνο η απώλεια ψήφων, είναι και η συγκεκριμενοποίηση των λόγων για τις όποιες απώλειες.

Με αποχή / λευκό χάνονται οι λόγοι του καθενός μέσα σε γενικόλογα σχόλια περί "απαξίωσης των πολιτικών", κλπ.

Με το άκυρο, το πολύ να κερδίσεις ενός δευτερολέπτου σχόλιο σε μετεκλογικές στήλες για "τα ευτράπελα" (έγραψε ο ποιητής-ψηφοφόρος "Φέτος αποφάσισα να μην ρίξω Λευκό", ναι, έκαμα το τζιαι εγράφτηκε σε έτσι στήλη).

Όταν δε η παράδοση των εκλ. βιβλ. γίνει σε Αστυνομικές Διευθύνσεις... έχεις έτσι ένα απλό τρόπο και να υπενθυμίσεις τις πολιτικές ευθύνες για το όλο θέμα... και να εστιάσεις συμβολικά την ενέργεια στην άλλη ρίζα του προβλήματος, την αστυνομία.

Να υπενθιμίσω ότι η απλή και απρόσωπη αποχή, με δεδομένη την απροθυμία της εισαγγελίας κατά τους τελευταίους χρόνους να ασκήσει διώξεις, δεν μπορεί να συνεισφέρει στην ανάδειξη των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν. Από την άλλη, η -σε κοινή θέα -καταστροφή των εκλ. βιβλ. παρέχει την ευχέρεια δίωξης και εμποδίζει το όποιο κομάτι του κοινού φοβίζει μια τέτοια προοπτική.

Επομένως, μια τέτοια ενέργεια είναι προσωποποιημένη, στοχευμένη και -αν γίνει μαζικά -με απτά αποτελέσματα: "Δεν καθαρίζετε το σταύλο; Δεν θα πάρετε Χ ψήφους. Αιτία και Αποτέλεσμα"

Αν νομίζεις πάντως πως δεν νοιάζει τα κόμματα μια τέτοια ενέργεια, εγώ είμαι σίγουρος από την αντίδραση του Άνευ και μόνο.

:-)

Είναι μυαλό ικανό και η θέση του "δεν την καταλαβαίνω" μάλλον είναι προσπάθεια να φωνάξει "εδώ δεν υπάρχει θέμα" ακριβώς επειδή αντιλαμβάνεται πως όντως υπάρχει θέμα. Ευρωεκλογές.

***

Εκτός βέβαια και αν... Αν η προσθήκη αριθμών στο όλο ρεύμα με την παρουσία κομματικών νεολαίων Γρηγόρη είναι δέλεαρ ικανότερο από την ανάγκη να αναγνωρίσει ο κόσμος: 1) Την συλλογική ευθύνη μέσα στα ίδια τα σώματα ασφαλείας που για χρόνια προσφέρουν αλληλοκάλυψη και συντηρούν νοοτροπίες ευνοικές για τέτοια φαινόμενα και 2)την συνεπαγόμενη άμεση πολιτική ευθύνη των κομμάτων που και συντηρούν αλλά και συντηρούνται από τέτοιες καταστάσεις.

Δεν είναι ένα μεμονομένο επεισόδιο που "έτυχε", γίνεται κατ' επανάληψη και είναι πάγια τακτική. Δεν "συνέβη" επειδή τα κόμματα "χαλάρωσαν" στην άσκηση ελέγχου της αστνυομίας, είναι αδύνατο να συμβαίνει αλλιώς όσο τα κόμματα λειτουργούν πελατειακά σαν ατζέντηδες συμφερόντων.

Αν οι κομματικές νεολαίες δεν αναφερτούν συγκεκριμένα στις ρίζες του κακού ...ονομάζοντας νοοτροπίες, πολιτικές, νόμους, κυβερνήσεις, υπουργούς και βουλευτές που έχουν συνεισφέρει με πράξεις και παραλείψεις τους... τι να τα κάμω τα νούμερα Γρηγόρη;

Ερυκίνη said...

νομίζω ότι όντως εν λλίον υπερβολικόν τούτον. Η διαδήλωση επίεν μια χαρά, τζαι εγώ που εν είμαι ούτε αριστερή, ούτε αναρχική, ούτε αντιεξουσιάστρια (τέλος πάντων εν βάλλω τον εαυτό μου σε κάποιαν που τες ομάδες που ήταν τζιαμέ) προσωπικά ένιωσα πολλά καλά να είμαι στη διαδήλωση ως άτομο, γιατί εδίαν στην αίσθησην ότι ακριβώς εν ήταν κάποιου η διαδήλωση. ήταν των πολιτών. Τζι αν εν τούτον που εννοεί ο γρηγόρης να μεν καπελωθεί η διαδήλωση που άλλους πέραν του ALERT συμφωνώ.

Επία σε διαδηλώσεις (λέμεν τώρα) στο παρελθόν τζαι ενώ εσυμφωνούσα με το λόγο, ένιωθα πολλά άβολα που ήταν διοργανωμένες που την Προοδευτική κλπ. Ο τρόπος που έγινεν η διαδήλωση ήταν τέθκοιος που επέτρεπεν σε κάποιον που εν ανήκει ούτε σε κόμμαν, ούτε στους αναρχικούς να πάει.

Που την άλλην το εν τους θέλουμεν τζιαμέ εν πελλάρα. Να μεν έρτουν σιέζουμεν τους, να έρτουν πάλε σιέζουμεν τους; Εγώ εννά έθελα να ήταν τζιαμέ που την αρκήν, να αντιδρούσαν πιο ουσιαστικά (όι 5 πλάσματα που την Προοδευτική τζαι 5 που την Πρωτοπορίαν απλά για να κάμουν εμφάνισην, ξέρεις), εννά μου έδειχνεν ως φοιτήτρια ότι τούτα τα πλάσματα που εν μέσα στη ΦΕΠΑΝ τζαι οι άλλοι ψηφίζουν τους για εκπροσώπους τους (εγώ εν ψηφίζω) ενδιαφέρουνται αν μη τι άλλο. Τζαι εν ήταν τζιαμέ να καπελώσουν κανέναν, εγίνηκεν προφανές. Όπως ούτε οι αναρχικοί εν εφκάλαν κανέναν πόξω.

Τουλάχιστον που τούτα που είδα.

Anonymous said...

by Punkunin


Σύντροφε Γρηγόρη, γεια χαρά.
Δεν ξέρω αν το θυμάσες αλλά σου το ξανα 'πα - όταν μιλάς για αναρχικούς στο μπλοκ σου, ανεβαίνει η ακροαματικότητα! :)

Το λοιπόν, εγώ δεν θα σχολιάσω πολύ τα αναφερώμενα.
Κατ' αρχάς να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους δραστηριοποιήθηκαν σ΄αυτές τις κινητοποιήσεις, διάβαζα καθημερινά τις εξελίξεις και με ανακούφισε το γεγονός ότι ο χώρος μου / οι σύντροφοι και φίλοι μου, μετά από το ψυχολογικό σκαμπανέβασμα που είχαμε ξαναβρήκαμε τα πόδια μας..
Καλή η δουλειά σου στο κείμενο Γρηγόρη και ρε φίλε είχα διαβάσει κι εγώ τοκείμενο της Ε.Δ. και έμεινα άναυδος. Έχασα πολλά επεισόδια? :)

Με έχουν καλύψει η απαντήσεις του Μάγου και σένα, απλά θέλω να κάνω μόνο μια ερώτηση:
-Γιατί αυτή η "αναρχοφοβία"?
(θα μπορούσα φυσικά να αυτο-απαντήσω, αλλά δεν θα το κάνω γιατί ίσως να ήταν μια σκληρή κριτική σε τάσεις και άτομα)


Όσον αφορά την απάντηση του Acera στον ανώνυμο, να του πω ότι δεν δέρνουν μόνο οι μπάτσοι.. δέρνουν και οι εξεγερμένοι..(όπως και οι σταλινικοί). ΄
Η αντιπαλότητα των αναρχικών με το Ακελ λ.χ. δεν απευθύνετε σε όποιον ψηφίζει ακελ, αλλά στα "θαυμάσια" μισθωτά στελέχη, κοκκινοφόρους
"ιδ(ι)εολογους".. που πίστεψέ με η αντιμετώπιση που έχουμε κατα καιρούς απ΄αυτά (οχι μονο οι αναρχικοι, αλλα και οι ακροαριστεροι) είναι ανάξιες λόγου αύτή την στιγμή. Και δεν συμβαίνει μόνο στην κυπρο αλλα και στην ελλάδα (σημ. έχω μεταναστεύσει ελλάδα και εργάζομαι ως ανεργος αυτη την στιγμη).
Και τέλος, δεν είναι μόνο το φυτό Aceras Anthropophorum που έχει αφανιστεί στην Κύπρο, αλλά και ο ανθός που λέγετε κομμουνισμός - αγνός, ελευθερος και.. απο τα κάτω!
Ας τον καλλιεργήσουμε λοιπόν!

Αντε καλή συνέχεια..

Με την κοινωνία κι όχι για την κοινωνία

M.M

Anonymous said...

stelios: hello there. otan imastan eksw pou ton astinomiko stathmo tis Lemesou ixamen pi gia Tetarti nai, 7:30 nai, alla en ipamen gia platia ipamen gia Barfly.
Ektos je an ekanonisan kapioi alloi gia platia, pou se touti ti periptwsi enen polla kali idea na diaspate o kosmos, se touto to stadio.
Oti to barfly enen kali epilogi gia tes sinantisis mas simfwnw. Ta pethkia pou to exoun en mia xara, je ta pethkia pou doulefkoun jame en mia xara, alla o "dithenismos" enos merous tis pelatias tou Barfly en sovara debatable, sin tou oti atoma megalitera se ilikia edikisan stin perasmeni siggentrwsi tis Tetartis na tous enoxli polla to oti en emporousan na anapnefsoun pou tous kapnous tou tsigarou logo xwrou. Emena en me kofti giati ime kapnistria, alla enen wrea na eshis athrwpous megalous ilikiwn kliomenous se ena xwro 3x3. Itan je i mana enos filou mou tin perasmeni Tetarti, i opia gineka en je giagia, je se kapia fasi en antekse allo tous kapnous je epien eksw = en emporouse na akoui tin sizitisi olokliri. To idio eparatirisa je me kapious efivous pou itan sto xwro tis siggentrwsis.
Opotan en kserw kata poso prepi na skeftoume sovara allagi xwrou gia tis sizitisis sti Lemeso, alla je pou tin alli, en kserw an to lew touto antikimenika i epidi ime prodiathetimeni arnitika gia ton dithenismo tis katastasis, tin opia en tin analiw se afti ti stigmi epidi enen tis wras, en allo thema.

-----------------

Aman akouw tin leksi "rizospastis"
travmatizete i avra mou, je kamni tripes.
Epidi kamnw siggekrimenes sinirmikes skepsis pou exoun na kamoun me tin aristera, pou en mou areskoun toutes oi skepsis.
Opws swsta ipen ke i tipissa panw, oi diadilwsis den prepi na en gia tous aristerous i tous deksious, i gia ton evritero antieksousiatiko xwro. I diadilwsis prepi na en gia olo ton kosmo, o anthrwpinos ponos je i mi-pathitikotita apenanti tou en prepi na xrwmatizete politika.

Stin Lemeso imastan peripou 300 atoma to opio enen asximos arithmos an lavw ipopsin to oti se enamisi mera eginan oi proetimasies. Eperimena pio polli neolea, alla exarika pou ida giagiades ke pappoudes, je kosmo me ta mwra tou.
I neolea eshi to epikindino tou "kamnw epanastasi twra, je se 5 xronia piannw doulia je aftokinito je pantrefkoume je en me kofti gia tipote allo" alla to na vlepis gonious na perpatoun je na kratoun ta mwra mes ta karotsakia i panw tous, touto dia mou elpida gia to avrio. Je to na vlepw athrwpous megalis ilikias dia mou elpida gia to avrio, epidi niothw pws en eparetithikan, mesa se volemata.
Episis eperimena parapanw opadous tis Ael, pou ti stigmi pou 2 evdomades prin sti mappa i astinomikoi extipisan 2 pedia katw twn 13 xronwn ke ton patera tous, stin kerkida tis Ael. En diadilwnnoume mono gia tin vanafsotita pou ediksan i mpatsoi stous dio aprostateftous polites sti Lefkwsia. Enen mono oi 10 to provlima. Diadilwnnoume enantia sti via tis eksousias, se opiadipote tis morfi. Extes itan o Giannos je o Markos, proxtes ta dio anilika stin mappa, avrio tha en kapios allos.
Je en gia oulla pou diadilwnnoume.

Je epidi opws ipen je o anef, i astinomia na ksilifti en prokite, thelw na erti mia mera pou i idioi oi mpatsoi en na analamvannoun tis efthines tous, je en na thkioxnoun pou monoi tous opiodipote mpatso kamni pramata pou en prepi na kamni. Px: To 1996 epiasan ena mpatso na gama se partouza me enan allo mpatso mia 14xroni allodapi, tis opias ixan plirwsi ti mana tis gia na tous dwki tin mitsia. Oxi mono den apolithikan, oxi mono den ekatigorithikan, alla o enas pou jinous ta teleftea xronia vriskete stin pio psili ierarxia tis astinomias. Je oi "foroi twn politwn tis kipriakis dimokratias" pan sto na plirwnnoumen pederastes.
Thelw na erti mia mera pou to idio to astinomiko swma en tha anexete toutous tous athrwpous. Zitw polla omws, giati touti i mera en prokite na erti pote.

Anonymous said...

στελιος
@evangelia

έξω που τον αστυνομικό σταθμό είπαν στο Barfly. ύστερα που εστραφήκαμε έξω που το διοικητήριο είπαν για τη πλατεία ηρώων.

τελικά χρειάζουνται λίην τάξη οι αναρχικοί (λολ)


όπως τζαι να χει, θα ήταν καλό αν τελιά κάποιος μας ενημέρωνε

Anonymous said...

απο οτι ακουσα τζαι εγω, εν να γινει στην πλατεια..θεμα χωρου απο οτι εκαταλαβα..
αλλα συνειρμικα ταιρκαζει τζαι με την ιστορικη συνεχεια..

τραινικος

Anonymous said...

apla na prostheso pos erkounte euroekloges je oi diafores kommatikes neolaies eparevrethikan oi men gia na ktipisoun tin kivernisi tou akel je oi de gia na men fanoun pos kamnoun tous dikigorous tis kivernisis je gia na men tous amfisvita meta o kosmos. I apopsi m lali pos oi 200 pou tous 500 pou lete pos irtan en itan siniditopiimeni gia allagi tou katestimenou alla gia na kerdisi psifous to komma tous.

je kati pou en anafere kanenas, ti egine telika me tous fitites pou e3itimazan tous astinomikous? jini en ekatigorithikan? telika i dikastiki e3ousia ine dieftharmeni apo polles plevres je oi mono gia tous astinomikous.

nomizo pos en prepi na perimenoume na ipar3oun etsi periptosis gia na fkoume ston dromo gia allagi tou katestimenou. i diafthora tou sistimatos je tou kathe idous e3ousias iparxi je en jini pou prepi na polemisoume oi sigkekrimenes periptosis.

Anef_Oriwn said...

Φίλε Γρηγόρη,
Σε χαιρετώ και επέτρεψε μου μερικά ακόμα (διευκρινιστικά) σχόλια. Αν και νομίζω ότι η συζήτηση έχει εξαντληθεί τα θεωρώ αναγκαία για αποσαφήνιση κάποιων καταστάσεων. (Ίσως να επιβαλλόταν να το κάνω νωρίτερα αλλά δεν τα κατάφερα).

1. Το ότι “… μπαίνω σε μπλογκς εθνικιστών τζιαι επιχειρηματολογώ αδιάκοπα μαζί τους ...”, μπορεί και να αποτελεί (εν τέλει) και πράξη μαζοχιστική! Φυσικά μπαίνοντας σε συζητήσεις μαζί τους ΔΕΝ περιμένω ότι θα (τους) πείσω ή ότι θα αλλάξουν τρόπο σκέψεις και μυαλά. (Μεταμοσχεύσεις εγκέφαλων ΔΕΝ γίνονται ακόμα!). Όπως έχω πει (ουκ ολίγες φορές), ό,τι γράφουμε το διαβάζουν και τρίτοι. Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις μου σε blogκια (σε forums το αποφεύγω) εθνικιστών έχουν να κάνουν πιο πολύ με την κατάθεση και την προβολή και της άλλης της διαφορετικής άποψης και θέσης (σ’ ένα χώρο που κυριαρχούν οι κατεστημένες και επιβλημένες για χρόνια απόψεις). Ούτως ή άλλως εκεί θα λοιδορηθώ (και δεν με απασχολεί), όμως με ενοχλούν εκφράσεις του τύπου “… όυτε γω τους θέλω, να παν να ******** να σου πω την αλήθκεια …” , από ανθρώπους “… που [πιθανό) να κατεβώ μαζί τους στον δρόμο …”! Όμως ούτε θεωρώ ότι μπορεί να πείσω και κανένα αντι-εξουσιαστή για την ορθότητα των δικών μου “καθεστωτικών, συντηρητικών (ΑΚΕΛικών”) θέσεων! Στο κάτω – κάτω επιλογή τους είναι (που απορρέει κι από τη ιδεολογία τους) να μη δέχονται – οι αντιεξουσιαστές - διάφορες μορφές ιεραρχίας τζιαι να προσπαθούν να συντονιστούν οργανωτικά μέσα από συνελευσεις). Γι’ αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι σε περιπτώσεις ευρύτερων κινητοποιήσεων πρέπει να περιοριζόμαστε σε συζητήσεις για καλύτερη οργάνωση των (κοινών) εκδηλώσεων (παρά σε ιδεολογικές συζητήσεις που προκαλούν περιττές αντιπαραθέσεις και τριβές και μας απομακρύνουν από τους στόχους μας).

2. Ο “σεβασμός στους θεσμούς” που μιαν την άλλη δηλώνουν κάποια μέλη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ (με παράλληλη αδυναμία ή/και απροθυμία να κάνουν διαλεκτική ανάλυση της φύσης αυτών των θεσμών και ποιους σε τελευταία ανάλυση εξυπηρετούν) εκφράζει το σοσιαλδημοκρατικό (αστικό) περιεχόμενο του λόγου της επίσημης ή συγκροτημένης Αριστεράς. Όμως αυτή η τακτική είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν καταστήσει το ΑΚΕΛ εν δυνάμει κόμμα εξουσίας. Η τυπολογία κι αστικός καθωσπρεπισμός ενυπάρχει μέσα στον κόσμο της Αριστεράς (και του ΑΚΕΛ) προεξαρχούσης της ηγεσίας. Τα παραδείγματα πολλά – π.χ. το γραβατοφόρεμα ανωτέρων και κατωτέρων στελεχών, η τήρηση ενός βαρετού πρωτοκόλλου σε προσφωνήσεις σε μαζικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από αριστερές οργανώσεις κι άλλα τέτοια.
Με βάση τα όσα έχω πει πιο πάνω (και χωρίς καθόλου διάθεση περιαυτολόγησης), διερωτούμαι όταν κάποιος ΜΕ πρωτοβλέπει (ή με γνωρίζει φατσικώς από κοντά) μπορεί να υπολογίσει ότι είμαι ένας τυπόλαγνος ΑΚΕΛικός;

3. Πολύς κόσμος (συμπεριλαμβανομένων κι “αριστερών” – αυτών των βολεμένων και “καθεστωτικών”, των οποίων “μη μου τους κύκλους ταράττετε” και που θεωρούν την πολιτική ως ένα είδος “φουρπικής” δηλ. ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας αλλά και εκτόνωσης), λαλούν πως «καλά εκάμαν οι αστυνομικοί τζιαι “εττοππουζιάσαν” (“εσαπατζιασαν” – δηλ. εσαπίσαν στο ξύλο, εκάμαν τους άχρηστους) τους δύο νεαρούς φοιτητές γιατί, ας πούμεν, ήταν χαshικλή(δ)ες! Αυτό είναι απότοκο μιας κουλτούρας που έχει καλλιεργηθεί και εμπεδωθεί (σ’ αυτούς τους αριστερούς) για μια αξιωματική ανωτερότητα και ηθική της Αστυνομίας, αλλά και ως του φορέα που είναι επιφορτισμένος με την εμπέδωση της τάξης και της ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί νέοι βάζουν και μέσο για να γίνουν αστυνομικοί – γιατί συν τοις άλλοι θα έχουν μια σταθερή, καλή τζιαι σί(γ)ουρη δουλειά πέραν φυσικά που τα “τυχερά” της!
[Στο περιστατικό με τους μετανάστες που ανάφερα σε προηγούμενη παρέμβαση μου, η Αστυνομία την οποία ειδοποιήσαμε για να επιληφθεί του ζητήματος, ήλθεν, είδεν και απήλθεν! Οι δύο αστυνομικοί που κατέφτασαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο τόπο του επεισοδίου, μας ζήτησαν (από τα 1-2 άτομα που είχαμε εμπλακεί για αποσυμφόρηση και εξομάλυνση της κατάστασης, με κίνδυνο να τις φαμε κιόλας – κάποιοι τόσο από τους μεν όσο κι από τους δε είχαν εξοπλιστεί με ξυλά και σιδερολοστούς) να κατονομάσουμε κάποιους από τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια λες και δεν μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν μια μικρή έρευνα στα μέρη που συχνάζουν, όπως ας πούμεν ένα παρακείμενο café].

Αναφορικά με τα όσα (συγκεκριμένα) γράφεις (για την Αστυνομία) στο σημείο 3 της απάντησης σου προς εμένα να σημειώσω και τούτο:
Η Αστυνομία και οι νοοτροπίες και συμπεριφορές της δεν καταργούνται ούτε κι αλλάζουν έτσι εύκολα. Γι’ αυτό και επιβάλλεται (κατά τη γνώμη μου) σε τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν σαν στόχο όργανα, μηχανισμούς και θεσμούς του κράτους να λαμβάνονται μέτρα αυτοπροστασίας και περιφρούρησης γιατί πολύ πιθανό κάποιες ενέργειες (μπορεί και προβοκατόρικες) να τις εκτροχιάσουν από την ωριμότητα που πρέπει να έχουν. Πέραν τούτου δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το ανέφικτο της κατάργησης της Αστυνομίας (που το παραδέχεται και η Evangelia). Απ’ εκεί και πέρα πιστεύω πως πρέπει σε τέτοιες εκδηλώσεις αλλά και γενικότερα πρέπει να αναπτυχθούν μορφές κοινωνικής αυτοπροστασίας.

4. Για την αποχή και το λευκό: Στην Κύπρο ΔΕΝ παρατηρούνται φαινόμενα μαζικής αποχής (πλην της περίπτωσης των προηγούμενων ευρωεκλογών) και τούτο έγινε για συγκεκριμένους λόγους (όπως και το υποχρεωτικό της ψηφοφορίας), θεωρώ ότι με την αποχή δεν μπορούν να μεταφερθούν πολιτικά μηνύματα αλλά ούτε και με το κάνουμε το ψηφοδέλτιο μας άκυρο (εκτός κι αν το κάνουμε για την πλάκα μας – όπως θα έκανα που πιθανό κι εγώ στο δεύτερο γύρο των τελευταίων προεδρικών εκλογών αν δεν περνούσε ο Χριστόφιας).
Επειδή σύμφωνα με τα κυπριακά εκλογικά θέσμια το λευκό μετριέται και καταγράφεται ξεχωριστά (κι όχι ως άκυρο) πιστεύω ότι μπορεί να στείλει (πολιτικά) μηνύματα. Εξ άλλου δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα πολιτικοποιημένο άτομο επιλέγει να μην πάει να ψηφίσει (ρίχνοντας έστω και λευκό) ακόμα κι αν θεωρεί ότι η εκλογική διαδικασία πάει να γίνει ένα είδος «φετιχισμού». Για την κατάθεση των εκλογικών βιβλιαρίων θα αναφερθώ πιο κάτω.

Στη μικρή αναφορά που κάνει ο the Idiot Mouflon στα όσα είπα στην προηγούμενη παρέμβαση μου για ακαταλαβίστικο της τακτικής που ακολουθούν κάποιοι να παραδίδουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια (ως ένδειξη διαμαρτυρίας για οτιδήποτε), και τα πιθανές έννοιες (λόγω ευρωεκλογών) από τέτοιες ενέργειες θα αναφερθώ πιο κάτω. Να σημειώσω για την ώρα μια σημαντική λεπτομέρεια: Στις ευρωεκλογές ο οποιοσδήποτε μπορεί να ψηφίσει και με την πολιτική του ταυτότητα!

5. Οφείλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια έχω ξεκόψει (για διάφορους λόγους) από τα γήπεδα. Ίσως η κυριότερη αιτία να είναι η καθεχρονική άσχημη πορεία της ομάδας (της ΟΜΟΝΟΙΑ-κκας) τα τελευταία χρόνια – αν και εξακολουθεί ακόμα να με μαγεύει η ατμόσφαιρα του γηπέδου και δη όταν η ομάδα κερδίζει! Το μοναδικό ματς που παρακολούθησα φέτος ήταν με τον “Εθνικό” στο Δασάκι της Άχνας (όπου εφάαμεν τες 2-1 και το βράδυ που ήμουν σπίτι έγραψα κι ένα post για τον προπονητή στο blog μου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/11/42.html.
Οι καιροί έχουν αλλάξει, η α-πολιτικοποίηση, ή/και η απομάκρυνση) της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας από τα κοινά είχε τις επιπτώσεις της και στη (διαχρονικά πολιτικοποιημένη) κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

6. Για τα σημεία 6, 7 & 8 της παρέμβασης σου δεν έχω κάτι για σχολιασμό. Κάποια πράγματα από όσα έχω πει (στο σημείο 1) μπορεί να ισχύουν και γι’ αυτά τα σημεία.

Τζιαι κάτι άλλο που έμεινε ως υπόλοιπο από την προηγούμενη παρέμβαση σου:
Χωρίς να διαφωνώ μαζί σου ότι ο κόσμος όλο και πιο πολύ αποστασιοποιείται από τα κόμματα (ειλικρινά όμως ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν τούτο είναι τελικά καλό για το χώρο της Αριστεράς, σ’ ένα κόσμο όπου κυρίαρχη είναι η αστική ιδεολογία). Εν όσο μάλιστα ΔΕΝ έχουν αναδειχθεί και εδραιωθεί στην κοινωνία άλλες μορφές πολιτικής οργάνωσης (πέραν από περιθωριακά κινήματα), τα κόμματα δεν μπορούν να καταργηθούν ούτε με διατάγματα αλλά ούτε και με αφορισμούς, ούτε όμως και να αυτοδιαλυθούν! Εγώ τα βλέπω να συνυπάρχουν μ’ άλλες μορφές κοινωνικής οργάνωσης και δράσης!
Πέραν τούτου διαβάζοντας, ας πούμεν, τούτα “… τα κόμματα είναι ιεραρχικοί μηχανισμοί επιβολής του λόγου της εξουσίας πάνω στην κοινωνία. εντάσσουν μιαν μεγάλη μειοψηφία στο κράτος μέσα που πελατειακές σχέσεις τζιαι συμμετέχουν στην καταστολή των υπολοίπων τζιαι στον εξαναγκασμό τους να δεχτούν το κυρίαρχο πλαίσιο αντίληψης. τζιαι η κοινωνικο-οικονομική αλλά τζιαι η ιδεολογικο-πολιτική ένταξη των πολιτών στο κράτος αφορά την ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ο παραπάνω κόσμος εν αδιάφορος εως εθχρικός απέναντι στα κόμματα …”, άθελα του το πονηρό μου το μυαλό τα συσχέτισε με το ισοπεδωτικό λόγο κάποιου άλλου blogger!

Νομίζω έγραψα τα ούλλα όσα είχα κατά νουν. Το σημείωμα είναι μεγάλο – απολογούμαι για τυχόν συντακτικά λάθη, γιατί εν θα το ξαναδιαβάσω!

**********
Mouflonε,

Πολύ ενδιαφέρον το μακροσκελέστατο κείμενο σου “Κραυγή Σκιάχτρου Μιγάδα” στο blog σου, όμως δεν είχα χρόνο για σχόλια. Ίσως το κάνω κάποια άλλη στιγμή.

*********
Ερυκίνη,

Τι έγινε με τον “ΒουΚώλο” – εκδόθηκε το νέο τεύχος, όπου θα βάζατε τζιαι τα κείμενα μας από τη συζήτηση στο blog σου;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 2/4/2009 – 11:22 μ.μ.

Anypoforos said...

ΣΧΕΤΙΚΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Iranian Blogger Dies in Prison

Arrested on February 20 for criticizing two religious leaders, Iranian blogger Mohammad Ali Adkhah was arrested in put in jail to serve a 30 month sentence. Over the weekend, however, "officials in the prison said that he committed suicide," according to an official report. Tragic at any age of course, but the guy was only 25.

Anypoforos said...

6 APRIL
Iranian Blogger Dies in Prison

Arrested on February 20 for criticizing two religious leaders, Iranian blogger Mohammad Ali Adkhah was arrested in put in jail to serve a 30 month sentence. Over the weekend, however, "officials in the prison said that he committed suicide," according to an official report. Tragic at any age of course, but the guy was only 25.