Wednesday, June 27, 2012

Δέφτερη ανάγνωση - ταξικά

Για εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα στην αλυσίδα ξενοδοχείων Τσόκκος, κάνουν αναφορά  οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ. Συγκεκριμένα, ΠΕΟ και ΣΕΚ κατηγορούν τη διεύθυνση της εταιρίας Τσόκκος,  ότι χωρίς καμμιά διαβούλευση,  έκοψε το Ταμείο Προνοίας από πολλούς εργαζόμενους, αφαίρεσε το επίδομα διακεκομμένου ωραρίου και δεν καταβάλλει αποζημίωση για την κυριακάτικη εργασία και τις γιορτές. Επίσης, η εταιρία εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε εξαήμερη, αντί πενθήμερης εργασίας,  χωρίς αποζημιώσεις και σε 12ωρη εργασία τους κοινοτικούς εργαζόμενους, χωρίς καταβολή υπερωριών.  


Μετά από την γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ να προχωρήσουν στη λήψη απεργιακών μέτρων οποιαδήποτε στιγμή κρίνουν ως κατάλληλη, θέτοντας έτσι υπό κατάσταση απεργίας όλα τα ξενοδοχεία της εταιρίας Τσόκκος.


Οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ καταγγέλουν την παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας από την εταιρία «CYPROMETAL LTD». Η «CYPROMETAL LTD» είναι υπεργολάβος  σε εργασίες της ΑΗΚ στον Ηλεκτροπαραγωνικό Σταθμό Βασιλικού. Σύμφωνα με τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ, οι κοινοτικοί εργαζόμενοι στην εταιρία, έχουν εξαναγκαστεί να υπογράψουν προσωπικά συμβόλαια και να εργάζονται 66 ώρες τη βδομάδα (7 μέρες) με ωριαίο ακάθαρτο μισθό 4.05 ευρώ. Για την εξεύρεση λύσης, το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε τον εργολάβο και τις συντεχνίες σε συνάντηση, σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθεί αδιέξοδο με πιθανότητα την κήρυξη απεργίας διαρκείας.

Η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ  Άντρο Κυπριανού, με σκοπό τη συζήτηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), καθώς στον τομέα της Υγείας εργάζονται περί τις 4.5 χιλιάδες μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, αλλά και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας. Ο γ.γ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου τόνισε πως  το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία οφείλεται στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά – κάτι το οποίο δεν πρέπει να αποσιωπείται – και πως η ΠΑΣΥΔΥ δεν αποδέχεται να θεωρείται η δημόσια υπηρεσία και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ως οι υπαίτιοι των προβλημάτων της οικονομίας.

Ο κ. Χατζηπέτρου πρόσθεσε πως οι μεγαλύτερες μειώσεις των δημοσίων, σημαίνουν και μεγαλύτερες μειώσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα και κάλεσε τους εργαζόμενους  σε συνεργασία, ώστε όλοι να έχουν ένα αξιοπρεπή μισθό και μια αξιοπρεπή σύνταξη.

 

http://www.defterianaynosi.com/article.php?id=193

2 comments:

Anonymous said...

stelios papalangi

μα τούτος εν ο τσωκκος, ο υποψηφιος του ακελ ;

gregoris said...

η κυρία Τσόκκου με τα 20 ξενοδοχεία εν δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Παραλιμνίου. εν συνονυμία με τον άλλο Τσόκκο που εν δήμαρχος Αγίας Νάπας τζιαι ο οποίος αν δεν κάμνω λάθος εν που το ΔΗΚΟ που προέρχεται αν τζιαι στηρίζεται που το ΑΚΕΛ.