Wednesday, June 13, 2012

Ανάπτυξη είναι


να μεν πιερώννει ο άγγονας του Λεβέντη τζιαι οι παρέες του φόρο για τες σπιταρώνες τες οικοπεδάρες τζιαι τες μερσεντάρες του 

...“Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για φορολόγηση κατοικιών και αυτοκινήτων που τεκμηριώνουν την ύπαρξη πλούτου στους κατόχους τους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι απόψεις του ΑΚΕΛ είναι σεβαστές, όπως και οι απόψεις του Υπουργού Οικονομικών που δεν επιθυμεί την επιβολή φορολογιών καθώς η επιβολή τους λειτουργεί σε βάρος της ανάπτυξης, και κατάληξε πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή και η θέση που το ΔΗΚΟ κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών για μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων, ως μέτρο ανάπτυξης και αναμένουμε από τον Υπουργό να την εξετάσει όπως ενδέχεται να εξετάσει και την πρόταση του ΑΚΕΛ για αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων.”

sigma live

16 comments:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα said...

Και ανάπτυξη είναι ....

Boxter
Jeep
BMW X5
Hummer (για να μεν ηξιάννουμεν)
κανέναν Cayene μέσα μέσα τζιαι εν εννοώ το πιπέριν
κλπ

Γιατί με τούτα αννοίουν δουλειές στην οικοδομική βιομηχανία, στο εμπόριο - μικρομάγαζα, στην τουριστική βιομηχανία, στην πατατοπαραγωγή, στο σύναμαν των αθασιών τζιαι στην κατασκευή σουτζιούκκου!

Anonymous said...

Ανάπτυξη επίσης είναι το 1 εκατομμύριο ευρώ που ο τέως Υπουργός Οικονομικών του ΑΚΕΛ "εξέχασε" να δηλώσει στο Φόρο Εισοδήματος

gregoris said...

το πραγματικό ερώτημα ανώνυμε εν άλλο.
δηλώνει ο Νικολής μισθό (πέραν που τζέινον του βουλευτή) τζιαι κέρδη που το γραφείο του; που ήταν/είναι μεταξύ άλλων τζιαι το δικηγορικό γραφείο της λαικής...
όξα όι; αν ναι πόσα; τζιαι ποιους άλλους καλύφκει νομικά τζιαι πολιτικά να μεν δηλώνουν τζιαι να μεν πιερώνουν;

εν τούτα τα ερώτηματα που προσπαθεί να λογοκρίνει το καπνογόνο της στράκκας για την υπόθεση του εφάπαξ του σταυράκη που εν ούτως ή άλλως στα δικαστήρια..αν δεν το εκατάλαβες.

το θέμα κουμπάρε εν να πιερώσει όι απλά ο σταυράκης, αλλά να πιερώσει ολόκληρη η κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει τζιαι ο σταυράκης. τζιαι όι απλά για τα εισοδήματα τους, αλλά συνολικά για την συσσώρευση του πλούτου τζιαι για την ιδιοκτησία τους.
τα άλλα ούλλα εν μουσκουρούθκια τζιαι σκοπιμότητες

Anonymous said...

Ναι, πράγματι, ΕΝΑ από τα δικηγορικά γραφεία που έχουν ως πελάτες τη Λαϊκή εν τζίνο του Παπαδόπουλου. Το αν δηλώνει ή όι μισθό τζαι κέρδη που το δικηγορικό γραφείο, δεν το γνωρίζω. Το γνωρίζει ο Φόρος Εισοδήματος. Ας έβρει επιτέλους τα αρχίδια μια κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα περιβόητα πόθεν έσχες όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

Όσον αφορά αν καλύφκει άλλους πολιτικά τζαι νομικά να μεν πιερώννουν, μόνο όσοι εθελοτυφλούν πιστεύκουν ότι δηλώνουν όσα πιάννουν οι δικηγόροι/λογιστές/γιατροί. Τούτοι που αποτελούν τα τελευταία 50 χρόνια τη Βουλή των Αντιπροσώπων δηλαδή, ανεξαρτήτως κόμματος.

Να πιερώσει τζαι ο Σταυράκης, να πιερώσει τζαι ο κάθε Σταυράκης που εν ξέρει πόσα έσιει τζαι δεν δηλώννει μπακκίραν!

Α, τζαι μιας τζαι εσυνάφερες "συσσώρευση πλούτου", έναν πολλά καλό παράδειγμα εν το ΑΚΕΛ. Εσυσσώρευσεν 4 εκατομμύρια ΚΕΡΔΗ εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...Ξέρεις, με τες φιλολαϊκές πολιτικές τζαι τες δίκαιες κοινωνίες...

gregoris said...

το ακελ εσυσσώρευσεν 4 εκατομύρια; τι θέλει να πει ο ποιητής;

σε πολιτικό επίπεδο πάντως έστω τζιαι μισοδότζιν το ΑΚΕΛ εν το μόνο που εδιαφώνησεν τζιαι διαφωνεί στην πράξη με την λογική να τα πιερώνουν ούλλα οι εργαζόμενοι τζιαι λαλεί να πιερώσει κάτι τζιαι ο πλούτος. τζιαι για αυτόν σε τούτον έσιει ούλλες τες οργανώσεις των εργαζομένων (τζιαι τες δεξιές) μαζί του. αλλά εν ο Νικολής της Στράκκας τζιαι ο Φούλης της Αρκάκας που κάμνουν το παιχνίδι στη "βουλή του πλούτου και του κεφαλαίου" όπως εφωνάζαν τζιαι οι εργαζόμενοι της ΣΕΚ τον Δεκέμβρη...

Anonymous said...

Αυτό εννοεί ο ποιητής Γρηγόριε:

http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=127273

Τόσο ο κύριος Λαμάρης (όπως αναφέρεται στο άρθρο) όσο και άλλοι αξιωματούχοι του ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλεονάσματος.

Κάμνεις σάννα τζι εν το εξανάκουσες. Come on, είχα σε για πιο σοβαρό!

gregoris said...

αα εγώ φταίω που σε επήρα σοβαρά...
δεύτερο καπνογόνο Κουλιακό τωρά.

μόνο να τολμήσουν φίλε μου οι ΑΚΕΛικοί (να μεν δειλιάσουν δηλαδή) τζιαι να κάμουν την κίνηση για να πιερώσουν οι μαστόροι σας τζιαι τότε εν σας σώζουν ούτε τα καπνογόνα, ούτε δεκαπέντε παπαγαλάκια στα ΜΜΕ να μιλούν καπάλιν...
έσιετε πλάκαν

Anonymous said...

Τα πυρά για το πλεόνασμα αντέκρουσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιάννος Λαμάρης ο οποίος ανταπαντώντας στο βουλευτή του ΔΗΚΟ, τόνισε ότι το πλεόνασμα στο ΑΚΕΛ είναι αποτέλεσμα καλής διαχείρισης.

gregoris said...

η κρατική χορηγία των κομμάτων τζιαι το πως την διαχειρίζουνται (όπως αναφέρεται το άρθρο του 2010 που ανέφερες) εν άσχετο θέμα με την συσσώρευση του πλούτου τζιαι την δημιουργία τζιαι αναπαραγωγή της μεγαλο-ιδιοκτησίας μέσα που την επιχειρηματική κερδοφορία τζιαι κερδοσκοπία για την οποία υπάρχει δηλωμένη πρόθεση σήμερα που την κυβέρνηση να συνεισφέρει στα δημόσια ταμεία.

αν υπάρχει ένα θέμα με την χρηματοδότηση των κομμάτων εν η διαπλοκή τους με το κεφάλαιο τζιαι οι εξυπηρετήσεις που του κάμνουν. αλλά το πρόβλημα εν η ασυδοσία του κεφάλαιου τζιαι τα κόμματα φταιν στο βαθμό (όι ούλλα στον ίδιο βαθμό φυσικά) που την ανέχονται. όι το ανάποδο.

Anonymous said...

Γρηγόρη, συμμερίζεσαι την άποψη που εξέφρασε τότε ο κύριος Λαμάρης σύμφωνα με την οποία το ΑΚΕΛ ΔΕΝ λαμβάνει χορηγίες (επιταγές πάνω ή/και κάτω από το τραπέζι) από επιχειρηματίες;

gregoris said...

κάποιες χορηγίες που επιχειρηματίες λογικά θα πιάννει τζιαι το ΑΚΕΛ. αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού μελών του που διούν συνδρομές τζιαι απλήρωτη ή χαμηλά πληρωμένη εργασία τζιαι λόγω του πολιτικού λόγου που εκφέρει τζιαι των πολιτικών που προωθά η διαπλοκή τζιαι η εξάρτηση του ΑΚΕΛ που το κεφάλαιο είναι τζιαι φαίνεται ασύγκριτα μικρότερη που ότι τα υπόλοιπα κόμματα, ειδικά τα μεγάλα της δεξιάς.

Anonymous said...

Το ΑΚΕΛ δεν έσιει παραπάνω μέλη που τον ΔΗΣΥ π.χ. άρα ο "μεγάλος αριθμός των μελών του που διούν συνδρομή" εν άσχετο. Η διαφορά είναι ότι το ΑΚΕΛ, εκτός που τη συνδρομή, πιάννει τους τζαι το εφάπαξ, πιάννει τους τζαι το μισθό (αν είναι κρατικοί αξιωματούχοι) τζαι διά τους τζίνο πιο χαμηλό μισθό.

Πάμε πάρακατω...
Σχίζει τα ιμάτια του το ΑΚΕΛ για τον πλούτο τζαι για το κεφάλαιο τζαι για τους επιχειρηματίες τζαι για τους καπιταλιστές κλπ κλπ κλπ

Και ερωτώ φίλε Γρηγόρη...
Έσιει ή δεν έσιει το ΑΚΕΛ μέλη εκατομμυριούχους;
Έσιει ή δεν έσιει το ΑΚΕΛ μέλη επιχειρηματίες;
Έσιει ή δεν έσιει ακόμα τζαι βουλευτές το ΑΚΕΛ μεγαλοεπιχειρηματίες κεφαλαιοκράτες καπιταλιστές; (Χριστάκης Τζιοβάννης για παράδειγμα)

Άρα για ποιά ακριβώς ιδεολογία μας μιλά το ΑΚΕΛ τζαι στη βάση ποιάς λογικής σιήζει τον κώλο του για τον πλούτο που τη στιγμή που υπάρχει ο πλούτος τζαι οι επιχειρηματίες τζαι οι κεφαλαιοκράτες μες τα σπάργανα του;

gregoris said...

1. σαφέστατα το ακελ έσιει τζιαι παραπάνω μέλη που διούν συνδρομή, τζιαι παραπάνω δραστήρια μέλη που κάμνουν εθελοντική κομματική δουλειά τζιαι διά σχετικά χαμηλούς μισθούς στους έμμισθους του τζιαι πιάννει τζιαι μέρος των εισοδημάτων των στελεχών του που κατέχουν δημόσια αξιώματα.
τούτα αυτόματα σημαίνει ότι μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται σε σημαντικό βαθμό.

2. οι εκατομυριούχοι επιχειρηματίες μέλη τζιαι υποστηριχτές του ΑΚΕΛ είναι ελάχιστοι τζιαι μετρημένοι. (τζιαι συνήθως αυτοδημιούργητοι - εν τα εκληρονομήσαν δηλαδή. χτίστες ας πούμεν που εγίναν εργολάβοι) αντίθετα οι εκατομυριούχοι επιχειρηματίες μέλη τζιαι υποστηριχτές των αστικών κομμάτων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ εν πολλοί, τζιαι παραδοσιακά τζάκια τζιαι νεόπλουτοι 1ης τζιαι 2ης γενιάς, αποτελούν σημαντικό κοινωνικό στρώμα, κυριαρχούν πολιτικά τζιαι ηγεμονεύουν ιδεολογικά όπως φαίνεται τζιαι που το γεγονός ότι η ΣΕΚ ας πούμεν αλλά τζιαι τα λαικά στρώματα μέσα τζιαι κοντά σε τούτα τα κόμματα ακόμα εν επετάξαν έξω που την ηγεσία των κομμάτων τους το δίδυμο της Νικολής-Φούλης που λειτουργούν περίπου ως η εκτελεστική γραμματεία των ΟΕΒ-ΚΕΒΕ μέσα στην επιτροπή οικονομικών της βουλής.

3. όσον αφορά την φορολόγηση του πλούτου, τούτη υποστηρίζεται που το 90-95 % της κοινωνίας όπβς εφάνηκεν τζιαι δημοσκοπικά. βασικά εμποδίζεται μέχρι στιγμής που το κεφάλαιο τζιαι παρατρεχάμενους του στη βουλή τζιαι στα ΜΜΕ.

4. εσύ στηρίζεις την πρόταση του ΑΚΕΛ να φορολογηθούν οι σπιταρώνες πάνω που 300 τμ οι αυτοκινητάρες πάνω που 30 άλογα τζιαι η μεγάλη αδρανής ιδιοκτησίας; ναι ή όι; (μεν φοάσαι, αν περάσει το νομοσχέδιο θα πιάσει τζιαι όσους ακελικούς έχουν που τούτα...)

Anonymous said...

Με 1000 ναι!

Να φορολογηθούν τζαι οι σπιταρόνες, τζαι τα αυτοκίνητα, τζαι τα ακίνητα τζαι οι μετοχές τζαι ούλλα.

Αλλά αν ήταν όντως μάγκας τζαι "φιλολαϊκός" ο σύντροφος ο Χριστόφκιας, τί τες ήθελεν τες Μεσεντάρες τζαι τες Μπε-Εμ-Βε για τους υπουργούς κλπ; Δαμέ ο ΓΑΠ τζαι έβαλεν τους να οδηγούν 13αρούθκια, εμείς θέλουμεν 40ρκα τζαι 50ρκα για να επιτελούμεν έργον;

gregoris said...

συμφωνώ για τες μερσεντάρες των υπουργών. φυσικά τζιαμέ εν παραπάνω συμβολικό παρά ουσιαστικό, αλλά ναι θα εμπορούσεν να αφαιρέσει παραπάνω προνόμια που ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους που όσα αφαίρεσε ή επιχείρησε να αφαιρέσει.

άτε αφού είμαστε με τα 1000 ναι η πίεση πρέπει να εν πάνω στη βουλή (του πλούτου και του κεφαλαίου) τωρά.
:)

Anonymous said...

Έννεν καθόλου συμβολικό. Οι λιμουζίνες των Υπουργών και λοιπόν ανώτερων κρατικών αξιωματούχων στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον κύπριο φορολογούμενο (αγορά, καύσιμα, συντήρηση).

Χρειάζεται ο οποιοσδήποτε υπουργός, αυτοκίνητο 40 αλόγων για να τον πέρνουν οπουδήποτε;

Χρειάζεται ο Πρόεδρος; Οξά εν τραβά πολλά έναν 18ριν για να τον σώννει;