Thursday, June 7, 2012

Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!





Παρόλο που δεν τρέφω καμιά συμπάθεια και δεν έχω ιδιαίτερη πολιτική εκτίμηση για τη Λιάνα Κανέλλη και λόγω των χριστιανο-πατριωτικών αποχρώσεων των απόψεων της και λόγω του στυλ που υιοθετεί, είναι γεγονός ότι στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στον φασίστα Κασιδιάρη. Απέναντι στον τηλεοπτικό (θεαματικό αλλά και συνάμα πραγματικό) τραμπουκισμό συμβολικά και συνολικά ενάντια στην αριστερά, πρόταξε την αντίσταση και την αλληλεγγύη δρώντας σαν γυναίκα και σαν κομμουνίστρια.

Η αριστερά δεν μπορεί παρά να δρα ενωμένη, όχι για σκοπούς κυβερνητικής διαχείρισης του συστήματος αλλά στους αγώνες, με προεξάρχοντα τον αντιφασιστικό που αποτελεί ήδη εδώ και κάποια χρόνια ανοιχτή υπόθεση...Άλλωστε με δεδομένη την αδιαφορία και την ουδετερότητα των πλείστων φιλελευθέρων δημοκρατών απέναντι στον φασισμό με την ηλίθια και αντιδραστική τους θέση περί των ταυτόσημων άκρων, χωρίς ταξική, ενωτική και δυναμική αντιφασιστική δράση από την αριστερά ο φασισμός θα βρεθεί σύντομα σε διαδικασία εδραίωσης.




4 comments:

mariosthr said...

Η στάση της Κανέλλη ήταν άψογη.Από την άποψη ότι, παρά το σοκ της έβαλε τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους.Δηλαδή δεν επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου καθάρματος (που θα ήταν δικαιολογημένη να το κάνει) αλλά στο πρόσωπο του φασισμού ως ιδεολογία, ως οντότητα και ως απειλή.Δεν έσπευσε να δρέψει τους καρπούς του συμβάντος σαν το μοναδικό θύμα, αλλά αντίθετα μίλησε και για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δέκτηκε και αυτή επίθεση. Νομίζω εκείνη την ώρα συμπεριφέρθηκε πρώτα σαν κάποια που αντιλήφθηκε το τι θα πει φασισμός και μετά σαν κομματική.
Απ'εκεί και πέρα,εγώ είδα μια προκλητική απάθεια από τον Παυλόπουλο της Ν.Δ.την ώρα του επεισοδίου.Είναι η ίδια απάθεια που έδειχναν και θα δείχνουν αύριο αν γίνουν κυβέρνηση,προς το φασισμό.Θα κτυπούν τους εργαζόμενους,τις κατακτήσεις τους, την Αριστερά, τις οργανώσεις της και θα αφήνουν τα καθάρματα της Χ.Α. να κτυπούν όλους μας.
Ελπίζω σε κάτι:Αύριο να έχουμε ένα μαζικό και ενωτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο φασισμό. Και επιτέλους , όπως λειτούργησε το ένστικτο της Κανέλλη, να λειτουργήσει σε όλη την Αριστερά ένα ενωτικό- ιδεολογικό ένστικτο για να μπει φραγμός στον Σαμαρά και στη Δεξιά.Το σημερινό συμβάν να μας γίνει μάθημα.Μια εκλογική νίκη της Αριστεράς και μια κυβέρνησή της,είναι κάτι πολύ πέραν των ενδοαριστερών κομματικών διαφορών.Θα δημιουργήσει νέα δυναμική, ελπίδες στην κοινωνία, προσδοκίες για πορεία προς το μέλλον και όχι επιστροφή στο Μεσαίωνα.

κοκκινος ιαβερης said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Παρολη την αντιπαθεια που ετρεφα για την κανελλη, η γυναικα αυτη εχει τσαμπουκα. Οχι μονο το οτι σταθηκε απεναντι στον γοριλλα, αλλα και δεν εκανε βημα πισω οταν επεσαν τα μπουνιδια. Μπραβο της.

Παντως, εκτιμω οτι η φασισμος δεν τσακιζεται, απλα περιοριζεται, ιδιως οταν μπει στο τραπεζι συνομιλιων, η στρατηγικη του κινηματος και καθε νοημων ανθρωπου, πρεπει να ειναι να δινει λογο στους κρετινους της ΧΑ, αν παιζουν μπαλα σε τετοιο γηπεδο, ειναι χαμενοι. Απο την αλλη, εμεις πρεπει ολοενα να δυναμωνουμε το οπλοστασιο μας με ζιζεκ, καστοριαδη, νιτσε, αγωνα στους εργασιακους χωρους, προπαγανδα με το ηθος μας πρωτα και μετα με τα λογια μας. Και φυσικα οργανωση και αυτοπειθαρχια.

μμ

Anonymous said...

Δυστυχώς αυτό το επεισόδιο με τον Κατσαδιάρη καθώς και 2 δολοφονίες αλλοδαπών που διέπραξαν ληστείες, έχουν ως αποτέλεσμα να ανέβουν τα ποσοστά της Χ.Α.
Τελικά είναι οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας που συντηρούν το φασισμό, λόγω του ότι αδυνατούν να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας των πολιτών.