Thursday, July 21, 2011

Οι μάσκες ππέφτουν, τα δεδομένα ξεκαθαρίζουν, τζιαι κάποιοι μεινίσκουν μετέωροι

Η νύχτα της Τρίτης (19/7/2011) ήταν μια σημαντική στιγμή. Εφανήκαν πολλά πράματα τζιαι η διαδικασία που εξεκίνησεν ήδη που το τέλος της προηγούμενης φτομάδας εν τωρά σε πιο προχωρημένο στάδιο. Σιγά σιγά τραβκιούνται γραμμές τζιαι φαίνουνται τζιαι τα υπόγεια σχέδια μερικών τζιαι το που ακριβώς στέκεται ο καθένας. Πάντα τη στιγμή της κρίσης γίνουνται ορατά πράματα που εν κρυμμένα την στιγμή της κανονικότητας. Η ρήξη τελικά εν ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίζει το πολιτικό πεδίο, αν τζιαι ο έντονος συναισθηματισμός μπορεί να δημιουργήσει τζιαι αχρείαστες εντάσεις. Βέβαια είμαστεν στην αρκή μιας νέας κατάστασης, ενός δύσκολου δρόμου που δεν έχουμεν άλλην επιλογή που να τον διανύσουμεν. Θα επιχειρήσω να βάλω κάτω κάποιες σκέψεις τζιαι παρατηρήσεις για την σημερινή συγκυρία. Εν θα ασχοληθώ με το ζήτημα της έκρηξης στο Μαρί, αλλά για την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον με αφορμή το ατύχημα τζιαι τα θύματα του.

Η έκρηξη στο Μαρί ουσιαστικά ελειτούργησε σαν καταλύτης επιταχύνοντας τζιαι εντείνοντας 2 διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη που την αρχή της δεκαετίας του 2000 τζιαι που εκορυφωθήκαν μετά το 2008. Η μια σε τοπικό επίπεδο είναι η συσπείρωση τζιαι η επιθετική διάταξη του απορριπτικού εθνικισμού με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά τζιαι τους οργανωμένους οπαδούς των δεξιών σωματείων που στόχο έσιει να εμποδίσει κάθε επλίδα τζιαι κάθε προοπτική τερματισμού της εθνοτικής σύγκρουσης τζιαι την ομοσπονδιακή επανένωση της χώρας. Η άλλη σε διεθνές επίπεδο είναι η πίεση του κεφαλαίου για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων τζιαι ωφελημάτων, υιοθέτηση μέτρων λιτότητας τζιαι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών τζιαι υπηρεσιών. Το 2008 ήταν κομβικό σημείο επειδή τότε αρκέψαν να φαίνουνται οι συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης τζιαι τότε εξεκίνησεν τζιαι η τελευταία προσπάθεια για ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού. Δεν είναι τυχαίο ότι που τότε οι δυνάμεις της ακροδεξιάς εφκήκαν στα ανοιχτά τζιαι εξεκινήσαν να φωνάζουν, να κινητοποιούνται τζιαι να οργανώνουνται. Η εκλογή Χριστόφια, για πρώτη φορά στην κυπριακή ιστορία ενός αριστερού στο προεδρικό αξίωμα, έκαμεν την κατάσταση ακόμα πιο εκρηκτική.

Η πρώτη μου αντίδραση για το ιδεολογικό τζιαι ταξικό μίσος που φκαίννει τωρά εναντίον του Χριστόφια ήταν απορία. Καλάν η προσωποποίηση της πολιτικής εν χαρακτηριστικό της κυρίαρχης αστικής οπτικής που θεωρεί τα άτομα (τζιαι συγκεκριμένα τους μεγάλους άντρες ηγέτες) ως τα βασικά υποκείμενα της ιστορίας – με το χωρκατούιν που το Δίκωμο να τους φαίνεται λλίος μπροστά σε έναν παραδοσιακό αστό πολιτικό. Καλάν πολλοί φαίνεται να μεν καταλάβουν ότι έννεν μοναρχία το πολιτικό σύστημα, ότι υπάρχει μια μεγάλη δομή δαμέ, ένας σαπιμένος κρατικός μηχανισμός, μια Εθνική Φρουρά επικίνδυνη βασικά για την ε/κ κοινότητα, τεχνοκράτες, σύμβουλοι τζιαι μονιμάες, πολλοί ανθρώποι δηλαδή που εμπλακήκαν άμεσα στην ιστορία της εγκληματικά κακής φύλαξης των πυρομαχικών. Καλάν υπάρχει μια ανάγκη μέσα σε τούτην την κοινωνία όπου ο αρρωστημένος εθνικισμός εν διάχυτος, για παραγωγή ηρώων τζιαι μια έντονη θρησκοληψία που λογοκρίνει κάθε ορθολογισμό τζιαι επενδύει συναισθηματικά τζιαι μυθοποιητικά τες υστερίες. Αλλά γιατί τόση ένταση τζιαι τόση αποκλειστική εστίαση στον επικεφαλής της κυβέρνησης όπου η όποια ευθύνη δική του, αν υπάρχει θα είναι έμμεση, τζιαι όι σε κατευθύνσεις όπως η Εθνική Φρουρά, όπου η ευθύνη είναι άμεση;

Επειδή ουσιαστικά η έκρηξη στο Μαρί ήταν απλά η αφορμή, ένα πραγματικά τραγικό συμβάν, που εχρειάζουνταν κάποιοι να πατήσουν πάνω για στήσουν ένα θεαματικό πραξικόπημα. Το θέαμα έννεν απλά η κυριαρχία του ψέματος. Εν η υπαγωγή τζιαι η ενσωμάτωση της αλήθκειας στο ψέμα. Τζιαι όπως ελαλούσαν οι καταστασιακοί, όταν η κοινωνία τζιαι η πολιτική υπάγουνται στο θέαμα η αντίσταση γίνεται βασικά στο επίπεδο της καθημερινότητας, όπου ο κυρίαρχος δημόσιος λόγος ανατρέπεται τζιαι υπονομεύκεται μέσα που τες στάσεις των ανθρώπων που αντιστρέφουν το ηγεμονικό παραλήρημα.

Το ότι ο κόσμος της ευρύτερης Αριστεράς επλημύρισεν το προεδρικό τζιαι δεν εφοήθηκεν την ακροδεξιά με/τζιαι την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ που έστησεν ένα τσίρκο μίσους πόξω, παρασύροντας τζιαι διάφορους δεξιο-φιλελεύθερους τζιαι αχάπαρους μαζί της, υπήρξεν κάπως ανακουφιστικό. Το ότι παρά τες άμεσες τζιαι έμμεσες απειλές της κεντροδεξιάς ότι θα γίνουνταν επισόδεια τα οποία θα εχρεώνουνταν αποκλειστικά στον Χριστόφια τζιαι την Αριστερά, 8000 με 10 000 αριστεροί εν εφοηθήκαν τζιαι επήαν στην εκ των πραγμάτων αντιφασιστική εκδήλωση στο Προεδρικό, δείχνει ότι η Αριστερά είναι ακόμα ζωντανή, αν όι για να υλοποιήσει έναν έστω σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, τουλάχιστον για να αποτρέψει τα σιηρόττερα. Η έμμεση δήλωση των πλείστων πολιτικών εκπροσώπων της Δεξιάς ότι τζείνοι που απαιτούν παραίτηση ή θάνατο του Χριστόφια εν ο “απλός λαός” ή οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που είναι “αγνοί τζιαι μη κομματικοποιημένοι” ενώ τζείνοι που θα στηρίξουν τον εκλελεγμένο πρόεδρο με την παρουσία τους στο Προεδρικό εν απλά οι ΑΚΕΛικοί με τες παρωπίδες, πέραν που την αισχρότητα της σαν στάση, πέραν που την αλαζονεία που εκουβάλαν μέσα της, ήταν πολλά φτηνή για να περάσει. Τζιαι σε όποιον ήταν τζιαμέ, τζιαι για όποιον έσιει λλίον νου εν επέρασεν τελικά. Ακόμα τζιαι τα ΜΜΕ που εργάζονται πλέον εργολαβικά για την ανατροπή της κυβέρνησης παρά την συστηματική τους προσπάθεια εν εκαταφέραν να θάψουν την πραγματικότητα των μεγεθών. Το ότι το πλήθος της αριστεράς εσυγκρατηθήκεν μάλιστα, μπροστά στες υστερικές κραυγές θανάτου των 1000 ακροδεξιών τζιαι ενδεχομένως ακόμα μερικών άλλων εκατοντάδων που ανέχουνταν να συνυπάρχουν μαζί τους, που εστηθήκαν πάνω στο roundabout τζιαι εφωνάζαν πόξω για νεκρούς “προδότες” τζιαι Τούρκους σε ελληνικά χώματα, αθάνατους κλπ εν επίσης αρκετά σημαντικό.
Η κατάσταση εν πολλά σοβαρή τζιαι τα διακυβεύματα τους επόμενους μήνες τζιαι χρόνια εν τεράστια. Τζιαι τούτον ξέρουν το ούλλοι οι πραγματικοί παίχτες – τζιαι που τα πάνω μέσα στο κράτος τζιαι που κάτω μέσα στην κοινωνία – με εξαίρεση φυσικά τους αφελείς τζιαι τους απολίτικους τζιαι τους συνειδητά ουδέτερους οι οποίοι μεινίσκουν ήδη μετέωροι. Η πολιτική τζιαι ιδεολογική πόλωση όπως διαμορφώνεται σήμερα εν εξεφύτρωσεν που το πουθενά. Ούτε μπορεί να εν δημιούργημα απλά του τραγικού ατυχήματος παρά το τεράστιο μέγεθος των συνεπειών του. Υπάρχουν βαθύτεροι παράγοντες σε σχέση με την οικονομία τζιαι το κυπριακό, την τοποθέτηση σε σχέση με την ταξική τζιαι την εθνοτική σύγκρουση τζιαι βόρεια τζιαι νότια – όπως είδαμεν τζιαι με τες πρόσφατες τ/κ κινητοποιήσεις αλλά τζιαι τες τολμηρές πράξεις αντίστασης που δυνάμεις της αριστεράς ενάντια στον Ερτογάν. Το ότι τζιαι οι θκιο πτέρυγες της Δεξιάς τζιαι μέσα στο κράτος τζιαι μέσα στην κοινωνία, οι απορριπτικοί τζιαι οι νεοφιλελεύθεροι ενώσαν τα πυρά τους σε ένα σχεδόν ψυχροπολεμικό αντικομμουνιστικό παραλλήρημα επροκάλεσεν ένα σιοκ στην Αριστερά.

Οι εθνικιστές ήβραν την ευκαιρία να τροχιοδρομήσουν την παρεμπόδιση της πιθανότητας για επανένωση, το κεφάλαιο ήβρεν την ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις τζιαι μέτρα λιτότητας ενάντια στους εργαζομένους, πράματα που μπορούν να επιβληθούν ακόμα τζιαι αν δεν ανατραπεί ο Χριστόφιας. Η απάντηση της Αριστεράς, μετά που πάρα πολλά χρόνια σε έτσι μέγεθος, τζιαι στο δρόμο μάλιστα, ετράβησεν το φρένο τζιαι εξαναέφερε την ισορροπία κάμνοντας διάφορους να καταλάβουν ότι το ανέκδοτο ρηάλιτι σιόου στάιλ περί κυβέρνησης που την μια τζιαι λαού που την άλλη, εν απλά ένα παραμύθι στον εγκέφαλο τους. Τζιαι ότι αν συνεχίσουν το ίδιο φκιολί θα αντιμετωπίσουν την πραγματική αγανάκτηση τζιαι την αντίσταση του κόσμου της αριστεράς που βράζει πλέον με το θράσος της ακροδεξιάς τζιαι των χειροκροτητών της τζιαι την ανοχή που της επιδεικνύουν οι υπόλοιποι. Τζιαι λογικά επίσης αναμένεται να τοποθετηθούν τζιαι να αντιδράσουν τζιαι τουλάχιστον κάποια τμήματα της πολιτικά φιλελεύθερης μεσαίας τάξης τα συμφέροντα τζιαι η πολιτισμική στάση των οποίων εν συνάδει ούτε με τον εθνολαϊκό συντηρητισμό που διαχέεται στην κοινωνία τζιαι που παραμένουν ελπίζουμεν μετριοπαθή τζιαι προσανατολισμένα προς την λύση.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμεν τζιαι τες ευθύνες του ΑΚΕΛ για το δαμέ που εφτάσαμεν. Οι οποίες εν διπλές. Τζιαι σε επίπεδο κράτους τζιαι κυβέρνησης τζιαι σε επίπεδο κινήματος τζιαι κοινωνίας. Επειδή ως συγκυβέρνηση τζιαι μετά κυβέρνηση αποδέχτηκε τζιαι επροσπάθησε να συμβιώσει με το υπάρχον κρατικό κατεστημένο αντί να αποπειραθεί έστω μερικές ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, δείλιασε να συγκρουστεί αποφασιστικά τζιαι με την εκκλησία τζιαι τον εθνικισμό, τζιαι απόφυγε την όποια ουσιαστική αντιπαράθεση με το κεφάλαιο. Επειδή σε επίπεδο κινήματος εσυνέχισε την στάση τζιαι τάση που διαμορφώθηκε τες τελευταίες δεκαετίες με την έμφαση να δίνεται στον κομματικό μηχανισμό τζιαι τες εκλογικές αναμετρήσεις αντί στην λαϊκή βάση τζιαι τες κοινωνικές κινητοποιήσεις. Αν η Αριστερά τζιαι άλλες προοδευτικές δυνάμεις σήμερα βρίσκουνται στην γωνιά, έννεν γιατί το ΑΚΕΛ απείλησε το εθνικιστικό τζιαι αστικό κατεστημένο, αλλά ακριβώς επειδή δεν το απείλησε. Επειδή η μετριοπάθεια του τζιαι η προσπάθεια για σύνεση τζιαι ενότητα – τζιαι στο κυπριακό τζιαι στην οικονομία ερμηνεύτηκεν ως αδυναμία. Αν οι αστοί τζιαι οι εθνικιστές κάμνουν σήμερα παναϋριν μετατρέποντας την αριστερά σε σάκκο του μποξ εν γιατί η αριστερά επέτρεψεν το με την στάση της τα τελευταία χρόνια.

Ας ελπίσουμεν ότι η κινητοποίηση της Τρίτης θα είναι η αρχή όι απλά για το ξεφούσκωμα της τωρινής εθνικιστικής υστερίας, αλλά για την ανακοπή των προϋποθέσεων δημιουργίας τζιαι αναπαραγωγής τούτων των συχνών τα τελευταία χρόνια εθνικιστικών υστεριών. Για μιαν αποφασιστική ανακοπή των επιθετικών σχεδιασμών του κεφαλαίου τζιαι για την δημιουργία ρεύματος επανένωσης μέσα στην κοινωνία. Έτσι ώστε τα συνθήματα της πορείας για “αντίσταση τζιαι πάλη” τζιαι Κύπρο “ενωμένη ομοσπονδιακή” να υλοποιηθούν τζιαι στην πράξη.

24 comments:

Anonymous said...

Ακομα τζιαι τουτες τες μερες που γινεται εντονη προσπαθεια να πεσσει η κυβερνησει με εναν επικοινωνιακο πραξικοπημα που τα ΜΜΕ το ΑΚΕΛ συνεχιζει να παιζει αμυνα.

Γιατι Αντρο? Η αμυνα, αμυνα, αμυνα ερμηνευεται ως αδυναμια που τους αντιπαλους σου. Εφκα στην επιθεση τζιαι κανει τους, επηραν πολλυ αερα

νεος said...

Εν ήβρα κάτι να διαφωνήσω Γρηγόρη, κάμνουμεν την ίδια ανάγνωση.

Anonymous said...

για να καμεις την κυπρο ομοσπονδιακη ξενοδουλε καθικι πρεπει να περασει απο το δημοψηφισμα.οσα δολλαρια και να παρετε θα παιρνετε οχι.ο λαος ξυπνησε.αν τολμησετε να καμετε δημοψηφισμα θα χασετε την μιση σας εκλογικη δυναμη.α και μην ξαναστειλετε μελη της πογο να υποδυθουν αγανακτισμενους ουτε μελη λαικων οργανωσεων να υποδυθουνελαμιτες.εχει και το ακελ αγανακτισμενους και μας τα λενε ολα.

Aceras Anthropophorum said...

Η άμυνα εν αναγκαία την ώραν που ο αντίπαλος ενίκησε στο πεδίον του συναισθήματος. Η επίθεση μπορεί να γινεί τζιαι με έργα τζιαι αυτόν οργανώννεται αυτήν τη στιγμή:

- 19 ολοήμερες συναντήσεις Έρογλου Χριστόφκια
- Μπορεί να γινεί τζιαι συνάντηση Χριστόφκια - Ερτογαν (έγγυρες οι πληροφορίες). (δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί αν η κίνηση Έργογαν είναι για να φοητσιάσει να μεν αννοίει πολλά η όρεξη μας, αν είναι για να προετοιμάσει σε πειρίπτωσην που τζιαι τούτην η προσπάθεια αποτύχει να κερδίσει πόντους για αναγνώρισην, ή αν έδωσεν διαζύγιον με την διάθεση για συνδιαλλαγή. Οι Τούρτζιοι πάντως εν γνωστόν ότι κάμνουν μεγάλην επίθεση πριν να κάμουν υποχώρηση για να παν τζιαμαί που νομίζουν ότι τους τερκάζει. Το ότι εγίνην τούτο μετά που την συφφωνία για εντατικοποίηση πάντος είναι αξιοσημείωτο.)
- Τον Οκτώβρη ίσως φκαίνει το πρώτο φυσικόν αέριο. Ίσως μας δώκει όχι μόνο μιαν ένεση οικονομικής ανόδου αλλά ιδίως εμπιστοσύνης προς το οικονομικό μέλλον. Παίζει ρόλον η αισιοδοξία.
-Θα οργανωθεί ο επανασχεδιασμός του Ενεργειακού πεδίου. Ήδη επληρώνναμεν πολλά πρόστιμα για το άχρηστον μας ρυπογόνον σύστημα. Η κρίση γίνεται ευκαιρία: εξοικονόμηση - ανανεώσιμες πηγές. Ήδη ο φορέας εολικής ενέργειας ανακοίνωσεν ότι μπόρει να επισπέυσει για να έχουμεν καθαρόν ρεύμαν σαν το σιόνιν 70 ΜW μέχρι τον Δεκέβρη. Η παραγωγή από γκάζι που είναι 25% λλιόττερο ρυπογόνο σαν φορέας ενέργειας τζιαι 30% πιο ενεργειακά αποδωτικό σαν σύστημαν, εκ των πραγμάτων θα επισπευσθεί τζιαι μεγάλον μέρους του κόστους θα καλυφτεί που τες ασφάλειες τζιαι που τα ταμεία αλληλεγγύης της ΕΕ. Εκοίταξα σήμερα στην ιστοσελίδα της ΕΕ τζιαι δικαιούμαστι μέχρι τζιαι 770 εκατομύρια σε περίπτωση καταστροφής. Η αλληλεγγύη σε συνδιασμό με την αποδοτικότητα μπορεί να μας φέρουν σε καλλύττερο σημείο που είμαστε πριν τες 11 του Ιούλη. Καρτεράτε τζιαι θα δείτε.

Ελπίζω επίσης να ανακοινώσουν ΡΗΞΗ με τον κρατικό ωχαδελφισμό. Άκουσα ότι κινούνται προς τα τζιεί. Ο κόσμος πιέζει. Ο πρώτος αγανακτισμένος εν ο απλός κόσμος της Αριστεράς. Όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ελπίζω να μεν κωλώσουν.

Πάντως από έγγυρες επίσης πληροφορίες θα προχωρήσουν τάχυστα οι απόδωση ποινηκών ευθυνών. Μόνον έτσι τζιαι με την αλήθκεια να γυαλλίζει μπορούν να καθαρίσει το πραγματικό μέγεθος των πολιτικών ευθυνών. Άρα τούτον το δηλώνουν, τζιαι εν αναγκασμένοι να το κάμουν.

Στην οικονομίαν βρίσκουνται ισοζύγια για να γινεί νοικοτζιύρεμαν χωρίς να την φαν οι κατώτεροι τζιαι οι μεσαίοι. Ως τωρά κρατεί τζιαι επιμένει.

Όπως άρκησεν η Λήδρας τζιαι ο Λιμνίτης να αννοίξει λόγω του πίσματος τζιαι της εμμονής προς τες αρχές έτσι πάει για ούλλα. Αννοίξαν όμως τζιαι αννοίξαν σωστά. Το ίδιον τζιαι η συμφωνία για την διακυβέρνησην. Εν τζιαι τούτον έναν είδος αριστερής πολιτικής άμαν έχεις 70% δεξιάν ποδά τζιαι 75% ποτζιεί για να συνθέσεις μαζίν. Ως τωρά δεν έκαμεν πίσω σε βασικά. Ούτε προς του Τούρκους, ούτε προς το κεφάλαιο. Τζιαι ήταν ο κύριος λόγος της επιτυχίας της προστεσινής επιτυχίας της εκδήλωσης. Δε το δάσος τζιαι όχι τα σαπιμένα δέντρα. Τα σαπιμένα δέντρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν τζιαι για λίπασμαν για να θρέψουν άλλα υγειή.

Aceras Anthropophorum said...

Για μένα φίλε Γρηγόρη η εκδήλωση ήταν τζιαι η ευκαιρία να βρεθώ τυχαία πολλά κοντά στο τι γένεται στες συνομιλίες. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο Χριστόφκιας δεν έκατσεν. Ακόμα τζιαι με τον Έρογλου πασκίζει με βάσει τες αρχές του ότι θέλουμε Κύπρον ομόσπονδη τζιαι ενωμένη τζιαι ακόμα πιστεύει ότι τούτη η επιμονή θα φέρει καρπούς που θα δούμεν λύαν συντόμως. Είναι τζιαι τα ηνωμένα έθνη μεταξύ μας εμάς τζιαι της Τουρκίας τζιαι δεν πρόκειτε να χάσουμεν ακριβώς επειδή τούτην η Κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ λύση. Τζιαι τα ηνωμένα έθνη (όπως τζιαι οι πραγματικοί αριστεροί) ξέρουν το ότι για να κρατηθεί η δυνατότητα λύσης ο Χριστόφκιας δεν έκαμεν πίσω μπροστά στον κίνδυνον να χάσει τους πολιτικούς του συμμάχους. Έχασεν τους Σοσιαλδημοκράτες (στραβάρα τους) τζιαι δεν εκόλωσεν ούτε τζιαι μπροστά στους αντάρτες του ΔΗΚΟ (τζιαι ούτε θα κολώσει). Τον Συναγερμόν τζιαι τους φιλελεύθερους θα τους δούμεν σε 3 μήνες ήντα επανενωτικοί είναι. Ελπίζω μόνον ναν τακτικισμός η στάση του Ερτογάν τζιαι να μεν έκαμεν στροφήν.

Ελπίζω η εκ-ρηξη να φέρει την ρίξη

Μπορεί να θέλει να κουντήσουμεν τζιαι μεις. Σωστά τζιαι δημιουργηκά. Μόνοι τους δεν μπορούν να κάμουν τίποτε, διότι συμμάχους μες την δεξιάν τζιαι μες τους σοσιαδημοκράτες γιόκ. Η ώρα της αριστεράς μες την διακυβέρνησην Χριστόφκια ίσως είναι τωρά. Έτσι, όπως είχεν εκ των πραγμάτων ΜΟΝΟΝ κυπριακές σημαίες στο προεδρικόν και ΚΑΜΙΑ ελληνικήν, έτσι μπορεί να γινεί τζιαι σε πιο ουσιαστικά θέματα: Κυπριακό, Ενέργεια, Οικονομία, Κράτική δομή. Τζιαι όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν. Έτσι τζιαι αλλιώς τζιαι να πάει πλέον ο Χριστόφκιας μαζίν τους αυτοί δεν τον θέλουν, τζιαι τούτον είναι υπέρ της αριστεράς.

Anonymous said...

Ρε Γρηγόρη, απίστευτον!

Τζιαι σύ κουρτισμένον ανθρωπάκιν;

Δηλαδή η έκρηξη έγινεν …για να ανακοπεί ο πετυχημένος χειρισμός του Κυπριακού από τον Χριστόφια προς τη λύσην;

Νομίζω, άλλα λαλείς συνήθως…


Τζιαι για να υπονομευτούν τα υπερδικαιώματα των πιο ευνοούμενων επαγγελματικών τάξεων!!!

Γιατί οι μη ευνοούμενες τάξεις έσιει τρία χρόνια που χάνουν που τα εισοδήματα τζιαι την ποιότητα ζωής τους.

Δεν ήμουν ούτε εντός ούτε εκτός του προεδρικού την 19ην, αλλά σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς σου δεν είμαι τίποτα περισσότερο από ένας αχάπαρος!

Ε, να αλλάξω τζιαι το όνομαν του μπλοκ καλό!

------------------------------------------------------------------------------

Ο φίλος ο Ασέρας φαίνεται έσιει πολλά δυνατά κκονέξιονς, αφού έμαθεν πράματα που κανένας άλλος που την Κύπρον δεν ξέρει!

Θα φυλάξω το κείμενον του, τζιαι πολύ φιλικά (τζιαι με πολλήν λύπην), θα του το θυμίσω τον Οκτώβρην, τζιαι για το Κυπριακόν, τζιαι για το ενεργειακόν, τζιαι για την οικονομίαν!

Πρώτα για το αέριον! (Που όταν φκεί σε 2-3 χρόνια, θα πρέπει να φκαίνει για πολλύυυυν τζιαιρόν για να καλύψει πρώτα τα έξοδα της καπιταλιστικής εταιρείας, τζιαι ύστερα θα έχουμε εμείς εισόδημα. Άσε που για να διευκολύνουν την καπιταλιστικήν εταιρεία, εδεχτήκαν να αλλάξει ο όρος, τζιαι να μην χρειάζονται προσφορές για την πλατφόρμα και τα τρυπάνια – άρα η καπιταλιστική εταιρεία, θα χρεώσει ό,τι θέλει!)

Ρε φίλε, ειλικρινά, τούτην την φοράν δεν έχω ούτε καν την δύναμην να ευχηθώ μακάρι να έσιεις δίκαιον όπως κάμνω συνήθως όταν γράφεις τέθκοιες πληροφορίες.

Στροβολιώτης.

Anonymous said...

Θωρώ ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ εδούλεψε καλά τούτες τις μέρες.Ως τζιαι τον Γρηγόρη,που εθώρε λλίο μπροστά του,εσυσπηρώσαν τον.Να δούμε ίντα που να ακούσουμε άλλο τούτες τις μέρες...

Anonymous said...

Ο ασερας μπορει να δει την πραγματικοητα πισω που τζινα θελουν να σου περασουν τα ΜΜΕ.
Το μελλον προδιαγραφεται λαμπρον αλλα λιοι μπορουν να το δουν τωρα

Παντως λιν επιθεση παστον βρωμοπολιτη και τις υπολοιπες ακροδεξιες φυλλαδες εσηκωνε να την καμουμε, ας εν τζαι που τον Κατσουριδη

Howard Cy said...

εδώκαν της Ε.Φ. πιρίτυδα να την προσέχει τζαι εκραγήκαμε μόνοι μας.. νομίζω τούτο δείχνει τζαι την κατάσταση του στρατού μας. Ας εν τούτο τουλάχιστο αφορμή για αποστρατικοποίηση.. έστω για μια αλλαγή..

Disdaimona said...

Στροβολιώτη λλίην αντροπή.

Στη Ψυχία ελάλες πως αν εν μάγκας ο Χριστόφιας εν να καλέσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας τζαι όποιος εν δεχτεί λαμπρόν να τον κάψει!

Εν είδα να τοποθετείσαι μετά τες δηλώσεις του Νίκου επί του θέματος.

Ποιός εν πουν το κουρτισμένον ανθρωπάκι;

κάτσε θκυό λεπτά τζαι σκέφτου τι σε οδηγεί να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο που ξέρεις τόσα χρόνια με αυτόν τον τρόπο τζαι τόσον εύκολα!

εν κάποιος πανικός ή εμετάνοιωσες που ήθελες να τους κάψει το λαμπρόν; πε μας.

Disdaimona said...

@Μαριος

Μάριε δε τζαι τη σημερινή Γνωμη. Μπορεί να μεν εν τέλεια μόνοι μας που εκαήκαμεν τελικά.

Τζαι ο στρατός να εν κάτι πολλά σιηρότερο που έναν εργοστάσιο εθνικισμού τζαι παραγωγής φυλετικής βίας. Μπορεί τουντο ατύχημα να επρόλαβεν κάποιον σιηρόττερο "ατύχημα" τελικά...ενι ξέρω για ποιά πράματα επροετοιμάζετουν η ΕΦ σε περίπτωση λύσης...

gregoris said...

στροβιώτη,
θκιάβαζε πιο προσεχτικά σε παρακαλώ.
εσύ αν δεν θωρείς ότι η έκρηξη έτυχεν εκμετάλλευσης που τζείνους που θέλουν να απαγορεύσουν όι μόνον την προοπτική αλλά ακόμα τζιαι την όποιαν ελπίδα για επανένωση, κοίταξε πιο καλά.

Disdaimona said...

@στροβολιώτης

...που να μεν σώσει δηλαδή να μπει μες την κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ αυτή την στιγμή ειδικά.

σιήλιες φορές καλλύττερα να ππέσει η κυβέρνηση αν θα μας μείνει καμιά ελπίδα να αντισταθεί ο κόσμος.

gregoris said...

για το ταξικό ζήτημα
μεν με σουξουλάς στροβολιώτη.
τζιαμέ θα μαλλώσουμεν που τα καλά
:)

η αρχική συμμετοχή σου στο πλήθος που οδηγούσεν η ακροδεξιά ήταν λυπηρή τζιαι είπα σου το.
αλλά το ότι
1. επερίγραψες ετεκμηρίωσες ότι όντως υπήρχαν ούλλες οι ακροδεξιές τάσεις στο προσκήνιο
2. αποχώρησες που το παναύριν ήδη που την περασμένη φτομάδα
νομίζω δείχνει ξεκάθαρα ότι εν είσαι αχάπαρος.

αν ξαναφουσκώσει με την επόμενη ευκαιρία η ακροδεξιά κερκίδα όμως (γιατί όπως φαίνεται έσβησεν το παναυρίν προς το παρόν) όπως έγραψα

"αναμένεται να τοποθετηθούν τζιαι να αντιδράσουν τζιαι τουλάχιστον κάποια τμήματα της πολιτικά φιλελεύθερης μεσαίας τάξης τα συμφέροντα τζιαι η πολιτισμική στάση των οποίων εν συνάδει ούτε με τον εθνολαϊκό συντηρητισμό που διαχέεται στην κοινωνία τζιαι που παραμένουν ελπίζουμεν μετριοπαθή τζιαι προσανατολισμένα προς την λύση."

gregoris said...

ανώνυμε 12.48
τα περί μηχανισμού ως λόγος συσπείρωσης αλλού φίλε μου

ακριβώς επειδή θωρώ μπροστά νομίζω εν μπορώ να αγνοώ ότι μερικές σιηλλιάες άτομα μεταξύ άλλων ετραουδούσαν ελληνικούς εθνικούς ύμνους, εφωνάζαν θάνατο στον εκλελεγμένο πρόεδρο τζιαι αποκαλούσαν αθάνατους έλληνες ήρωες τα θύματα της έκρηξης.

Anonymous said...

Αγαπητή Δις,

Βλέπω πως η αντίδραση σου στον χαρακτηρισμό που έδωσα στον Γρηγόρη είναι ανάλογη με την αντίδραση σου στον χαρακτηρισμό που έκανεν δικός σου σχολιογράφος, στο δικό σου μπλοκ για μένα 

Η θέση μου για τη συνέχεια παραμένει η ίδια όπως την κατέγραψα εδώ:



http://strovoliotis.wordpress.com/2011/07/18/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82/

Αν υπάρξει πρόταση από την πλευρά του Χριστόφια με τις προδιαγραφές που περιγράφω, και αρνηθεί ο ΔΗΣΥ, τότε θα κάνει λάθος, και δεν θα με βρει σύμφωνο.

*Αν υπάρξει.*


Και ειλικρινά, δεν θέλω να παραιτηθεί ο πρόεδρος! Θα είναι πολύ μεγάλη απώλεια χρόνου. Από εκείνον όμως εξαρτάται πως θα κυβερνήσει από εδώ και πέρα. Πόσο θα προσπαθήσει να αποδείξει πως εκπροσωπεί όλους τους Κυπραίους.

Γρηγόρη, άλλο αν η έκρηξη έτυχε εκμετάλλευσης – που έτυχε – και άλλο να έγινε σκόπιμα, ή ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, όπως αφήνεις να νοηθεί!

Εννοείται, πως με την μορφή που έχει ξεφτιλιστεί πλεον η διαμαρτυρία, χάθηκε κάθε επαφή με τον αρχικό αυθόρμητο και απόλυτα δικαιολογημένο θυμό.


Στροβολιώτης.

gregoris said...

Στροβολιώτη,
είπα σου να θκιαβάσεις πιο προσεχτικά!

1. εν έχω στοιχεία αν υπήρχεν ή όι σκοπιμότητα τζιαι δεν υπονόησα σκοπιμότητα για την έκρηξη.
σκοπιμότητα υπήρξεν στην εκμετάλλευση της!

2. είπα η έκρηξη υπήρξεν καταλύτης προϋπάρχουσων διαδικασιών τζιαι εστίασα στα πολιτικά αποτέλεσματα που επροκύψαν μετά.

για να είμαστεν ακριβείς.

Anonymous said...

ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΑΝΕΣ ΔΙΧΩΣ ΓΥΙΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΡΕΣ , ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝ ΔΙΧΩΣ ΜΑΝΑΔΕΣ……


ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΑ – ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ!!!!!

Anonymous said...

ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΑ – ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, Τελικά ο εγκέφαλος μάλλον πιάνει χώρο στο κεφάλι σας. Γίνατε και ειδικοί περί θεωριών συνομωσίας.

Κάποια χημικά στοιχεία η ενώσεις αυταναφλέγονται σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Κάποια χημικά στοιχεία η ενώσεις αυταναφλέγονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όταν έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο η τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Κάποια στοιχεία αντιδρούν βίαια μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό. Δημιουργούνται εκρήξεις και ανάφλεξη των στοιχείων αυτών αμέσως με την επαφή τους με το νερό.

Πέραν της πυρίτιδας, μέσα στα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν διαφόρων τύπων εκρηκτικές ύλες, μαγνήσιο και λευκός φωσφόρος.

Howard Cy said...

@Δις
εν ξέρω αν είναι μόνοι μας που εκαήκαμε ή αν μας εκάψαν άλλοι. Η σημερινή γνώμη του κοινού τουλάχιστο εν διαμορφωμένη που τα ΜΜΕ. Τούτη η εμμονή να πείσουν πως φταίει συγκεκριμένα ο Χριστόφιας διαμορφώνει τα 2 άκρα.

Όσο για την Ε.Φ. αντιλαμβάνουμαι το μέγεθος του έργου του στρατού τζαι για τούτο είπα την αποστρατικοποίηση. Ίσως να βάλουμε νου με τούτο που έγινε εν το λιόττερο που έχουμε να κάμουμε.

@Ανώνυμος 5:29
το νερό εβρέθηκε μετά που επριστίκαν τα κοντέινερ αλλά τζαι πριν να πριστούν αν τζαι λίον έβρεσιε τζαι τίποτε εν επάθαν. τζαι ο ατμοσφαιρικός αέρας ήταν τζαμέ έσιει 2.5 χρόνια.

Anonymous said...

Γρηγόρη,όσο ακραίοι ακούγονται οι άλλοι που απαιτούν εδώ και τώρα παραίτησου του προέδρου(υπό κανονικές συνθήκες θα το έπραττα και εγώ) και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα πολιτικά,τόσο ακραίος ακούγεσαι και συ, που μας γράφεις ένα ολόκληρο κατεβατο, για να τα φορτώσεις όλα της ακροδέξιας,μη εντοπίζοντας έστω και την παραμικρή ΑΜΕΣΗ ευθύνη του προέδρου και στοχοποιόντας ανθρώπους, οι οποίοι τόλμησαν να έχουν δοαφορετική άποψη από σένα. Για αυτό το αλλού στο επιστρέφω...Και όντως οι μάσκες εππέσαν...

Anonymous said...

ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ
ΠΑΜΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

ΠΩΛΕΙΣΤΕ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ
ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΦΩΤΟ ΒΟΛΤΑΙΚΑ

Anonymous said...

Μια σημειωση. Δεν επιταχυνει γεγονοτα. Απλως δειχνει σε πιο σημειο βρησκονται. Αυτο που βλεπουμε ειναι μια στιγμιαια φωτογραφια μιας δυναμικης πορειας η οποια ξεκινησε οντως πριν καμια 10αρια χρονια.

Οπως και να εχει, το φαινομενο δεν ειναι μονο κυπριακο, δεν ειναι μια κυπριακη ιδιαιτεροτητα. Η ανοδος της ψευδοριζοσπαστικης δεξιας εκφραζεται στην Αμερικα απο το Tea Party, στην Ευρωπη απο την δεξια του ΛΑΟΣ-ΧΑ, στην Ευρωπη απο τους ξενοφοβικους αρνητες του "multiculti".

Σε αυτο το δυναμικο σκηνικο παιζονται διαφορες παραστασεις, εμφανιζονται διαφορα φαινομενα. Το "να πεθανει ο Χριστοφιας" δεν ειναι και πολυ μακρυα απο το μακελιο που εγινε στην Νορβηγια.

μμ

Anonymous said...

Στη γενική φιλοσοφία του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το post σου αγαπητέ. Κάτι όμως που έμαθα που το πέρασμα μου από την οργανωμένη πάλη, εν ότι ο δρόμος προς το στρατηγικό στόχο, μπορεί να εκφραστεί ποικιλόμορφα μέσα που διάφορες τακτικές. Τζαι θεωρώ ότι τούντη στιγμή η τακτική της πύρκαυλης επίθεσης θα ήταν καταστροφική. Για δυο κυρίως λόγους:
1. Το "κίνημα των αγανακτισμένων", έστω τζαι αν υποθάλπτεται που τους πιο σκοτεινούς κύκλους της συντήρησης, συναποτελείται που ένα μεγάλο κομμάτι απλού κόσμου με αγνές προθέσεις. Πολλούς μάλιστα που τούτους μπορείς να τους συναντήσεις στις παρυφές της Αριστεράς. Εν πρέπει να τους τους χαρίσουμε.
2. Η αστική τάξη διαθέτει τα μέσα, τη δύναμη τζαι την εμπειρία να εκμεταλλευτεί το παραμικρό μας λάθος. Τζαι έχει αποδείξει πόσο αδίσταχτη είναι. Προσοχή - αυτοσυγκέντρωση - σύναιση!

http://aformoloimenos.wordpress.com