Thursday, July 14, 2011

Ούτε όπλα, ούτε πυρομαχικά, ούτε θανάτους!

Σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία. Τζιαι πολιτικές τζιαι ποινικές για εγκληματική αμέλεια. Τζιαι τούτες αφορούν τζιαι την πολιτική τζιαι την στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως ο λαϊκισμός τζιαι η επιλεκτική εστίαση στην κυβέρνηση αποσιωπά είτε που αφέλεια είτε πιθανόττερα που σκοπιμότητα, τες ευθύνες των υπολοίπων – της επιτροπής άμυνας της βουλής, των επιτελικών του ΓΕΕΦ, των γραφειοκρατών/τεχνοκρατών κλπ.

Αλλά η ουσία εν αλλού. Η τραγωδία έννεν απλά αποτέλεσμα λανθασμένων χειρισμών ούτε απλά ζήτημα κακής διοίκησης. Τούτα εν το δέντρο, όι το δάσος...η εστίαση διαφόρων στο δέντρο εν ακριβώς για να μεν φανεί το δάσος!

Η Κύπρος εν σε αναλογία εδάφους - εξοπλισμών η πιο στρατιωτικοποιημένη περιοχή του πλανήτη! Έσιει 6 μόνιμα εγκατεστημένους στρατούς – ε/κ, τ/κ, ελληνικό, τουρκικό, εγγλέζικο, ΟΗΕ. Οι πλείστοι κάτοικοι έχουν όπλα τζιαι πυρομαχικά σπίτι τους, η χώρα εν γεμάτη στρατόπεδα τζιαι οπλικά συστήματα, στα χωράφκια έσιει νάρκες κόμα, αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλους κλπ. Η χώρα εν σε μια κατάσταση πολεμικής εκεχειρίας τζιαι αποτελεί μιαν πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί...Γυρόν μας διεξάγεται ένα χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι για ζώνες επιρροής που διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Παιχνίδι που χοντρυνίσκει με τες πολιτικές εντάσεις τζιαι τους ανταγωνισμούς για τα εναπομείναντα ενεργειακά αποθέματα. Οι ισορροπίες εν ρευστές στην εποχή της παρακμής της Αμερικάνικης ηγεμονίας που αδυνατεί πλέον μετά το φιάσκο στο Ιράκ, τζιαι στρατιωτικά να ελέγξει την περιοχή.

Εφορτώσαν της Κυπριακής Δημοκρατίας τα πυρομαχικά. (το ποιοι, πως τζιαι γιατί εξηγά το ο λινοπάμπακος http://sirmastocomputer.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html  . Ο τόπος που επιλέγηκεν προφανώς ήταν λανθασμένος. Αν τα εβάλλαν κοντά σε κατοικημένη περιοχή θα ήταν ακόμα σιηρόττερα. Τα της φύλαξης τζιαι της συντήρησης όμως ήταν δουλειά του στρατού – δηλαδή της Εθνικής Φρουράς – τζείνου του θεσμού που εσυγκροτήθηκε μέσα που τες εθνικιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις του 63, που έκαμεν το πραξικόπημα το 74 με αποτέλεσμα την τουρκική εισβολή, που βασιλεύκει το παράλογο, που διοικούν οι ηλίθιοι, που κάμνουν διάφοροι την μπάζα τους με τες μίζες, που καλλιεργείται ο πατριαρχικός τζιαι ο εθνικιστικός λόγος στους πολίτες που μετατρέπουνται σε στρατιώτες, μαθαίνουν δηλαδή να υπακούν διαταγές τζιαι να σκοτώνουν τζιαι που συντηρείται επί του εδάφους η διχοτόμηση τζιαι ο εθνοτικός ανταγωνισμός.

Η απώλεια της ζωής εν πάντα τραγική. Μια φορά σε “καιρό ειρήνης”, σιήλλιες φορές στον πόλεμο! Η προσπάθεια άντλησης πολιτικής υπεραξίας που τα πτώματα που την Δεξιά (στο σύνολο της!) εν αισχρότατη. Η συνύπαρξη τζιαι η συμπαράταξη φιλελευθέρων με την ακροδεξιά τζιαι στον δρόμο πλέον, με την συντηρητική, χριστιανική τζιαι εθνικιστική τάση να βάλλει τζιαι το πλαίσιο μάλιστα, εν ιδιαίτερα λυπηρή εξέλιξη. Εφανήκαν δυστυχώς τα όρια του προοδευτισμού της μερίδας τζείνης της δεξιάς που έδειξεν τουλάχιστον την περίοδο 2004-2009 ότι εμπορούσεν να αποτελέσει μια ελπίδα.

Η κατάσταση με την ενεργειακή κρίση εν σοβαρή. Κανούν τα μουσκουρούθκια! Άμεση συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους για ηλεκτροδότηση της νότιας Κύπρου που την βόρεια! Να ξεκινήσει σήμερα η απαγκίστρωση, η καταστροφή των εξοπλισμών τζιαι η αποστρατικοποίηση τζιαι να προχωρήσουμεν επιτέλους σε συμφωνία λύσης του Κυπριακού τζιαι επανένωση της χώρας. Πλήρης αφοπλισμός, τωρά! Ούτε όπλα, ούτε πυρομαχικά, ούτε θανάτους! Παράδειγμα ειρήνης για την Μέση Ανατολή, όι στρατιωτική αποθήκη για πολεμικούς ανταγωνισμούς, είτε εθνοτικούς είτε γεωπολιτικούς!

18 comments:

Anef_Oriwn said...

“Ανθέλληνα” και “φιλότουρκε” Gregoris,

Στραβά αρμενίζεις!!!

the Idiot Mouflon said...

Μόνο ρε Γρηγόρη που τούτη Κυβέρνηση μια χαρά αγκάλιασε τον στρατό τζιαι εσυν-παούριζεν για τους φυγόστρατους, κλπ.

Τζιαι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΑΚΕΛ βρέθηκε συνοδοιπόρος με το εδώ (και στην Ελλάδα) στρατιωτικό κατεστημένο και τους πολιτικούς του τατάδες.

Anef_Oriwn said...

Mouflonα Idiotε,

Η έκρηξη και τα συνεπακόλουθα της πρόλαβε ένα κείμενο μου για την λεγόμενη φυγοστρατία και τον κον πρώην ΥΠΑΜ!!!

Anonymous said...

με μια προτασηθα απαντησω σε οσα γραφεις.αισχος τουρκοσκορε διχοτομικε αναρχοφασιστα

Παύλος said...

Συμφωνώ σχεδόν απολύτως.
Τα διάφορα έγγραφα που βλέπουμε δείχνουν τους στρατιωτικούς να είναι οι πιο υπεύθυνοι από τους εμπλεκόμενους. Επανειλημμένα ανέφεραν το πρόβλημα που υπήρχε και φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του στρατου΄τα φόρτωσε στο ναυτικό χωρίς να προσφέρει την υποδομή που χρειαζόταν. Δεν μπορεί η ΕΦ από μόνη της να χτίσει αποθήκες ή στέγαστρα.Ασχέτως της ιδεολογίας τους οι στρατιωτικοί δούλεψαν όπως θα ανέμενε κανένας από αυτούς...

Anonymous said...

Εγώ συμφωνώ αρκετά με το πνεύμα, αλλά κυρίως με το γραμμα της τελευταίας παραγράφου.

Αν έχετε όρεξη να δοκιμάσουμε κάτι για την ΕΦ. Νεότερα όταν ηρεμήσουν λίγο οι καθημερινές εξελίξεις.

Anef_Oriwn said...

Αντιγράφω [για το χατίρι του Παύλου] από σχόλιο του Kyriakoυ στο Blog του Μιχαλη [link: http://mihalismihail.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html?showComment=1310647616016#c4546087026683263120]:
«Απ’ όσα ξέρω από τη θητεία μου η ΕΦ έχει χιλιάδες τέντες χιλιάδες δίκτυα παραλλαγής κτλ.. και μπόλικες άδειες αποθήκες.

Αν οι αξιωματικοί πραγματικά έκριναν πως το φορτίο είχε ανάγκη άμεσα τη σκιά αλλιώς θα εκρήγνυτω με τέτοια ισχύ. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε 24 ώρες με το στήσιμο ενός σκέπαστρου, όλοι φτιάξαμε σκέπαστρα στο στρατό. Αλίμονο αν κάποιοι πιστεύουν πως είναι ευθύνη του πρόεδρου της δημοκρατίας να τους υποδείξει πως πρέπει να φυλαχτούν τα εκρηκτικά. Οσο για την έλλειψη ρευστού η μονάδα είχε λάβει 4 εκατομμύρια σε ένα χρόνο για έργα αναβάθμισης, αν όντως υπήρχε θέμα φύλαξης - σκέπαστρου κτλ. είναι θέμα λανθασμένης ιεράρχησης των προτεραιοτήτων του στρατοπέδου και της ΕΦ. Ξεκάθαρο.»

μιστερ μαξ said...
This comment has been removed by the author.
Costas Ioannou said...

Αν σκεφτείς πόσο σχολαστικά φυλάγονταί και ελέγχονται τα οπλικά και όχι μόνο υλικά της ΕΦ, σε σημείο που ξεπερνά τα όρια της λογικής, σε κάνει να αναρρωτιέσε γιατί άφησαν την πυρίτιδα εκτεθιμένη σε τόσο μεγάλο βαθμό, στη ζέστη και στην υγρασία. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι το έκαναν για να εκθέσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Anonymous said...

Πρεπει να γινει πορεια με πανo που να ζηταει αφοπλισμο και αμεση δημοκρατια. Να γινεται καθε χρονο στην μνημη των θυματων.

μ.μ.

Anonymous said...

Polla swsta ta grafeis Grigori...prosypografw. Xristos Xatzhiwannou

Anef_Oriwn said...

Anonymous μ.μ.,

Σε θέλω να πας σε μια πορεία συγκέντρωση των “αγανακτισμένων” και να βγεις στο βήμα [τους] και να ζητήσεις «αφοπλισμο και αμεση δημοκρατια»!

Anonymous said...

ανεφ, θα ειπωθει οτι φταιει το αστικο συστημα και πως ολη η μηχανη του ειναι σαπια, γιατι το κρατος, ειτε φασιστικο, ειτε αστικο, ειτε κομμουνιστικο απο την στιγμη που αφαιρει την πρωτοβουλια απο τους ανθρωπους με σκοπο τον ελεγχο-βελτιωση παραγωγης, κανει τους ανθρωπους εργαλεια και να αποτελεσματα. Δλδ μαζι με τον αφοπλισμο και την αμεση δημοκρατια, θα υπαρξει και κραυγη για την Αναρχια. Οποταν θα παω να τα πω, φτανει να εισαι και συ εκει κοντα, να φκαλεις φωτο που την μαχη μετα.

μμ

Anef_Oriwn said...

μ.μ..
Εγώ ΔΕΝ παω σε συγκεντρώσεις και πορείες παρέα με φασίστες!

Anonymous said...

δεν θα πας για παρεα, θα πας να επιρρεασεις το ρου της ιστοριας. Ειναι πιο σημαντικο απο το να μεινεις ..αμολυντος.

μμ

Anonymous said...

eisai megalos

Anonymous said...

Που τις πιο σφαιρικές αναλύσεις που έχω διαβάσει για το θέμα. Εύγε!

Και για να συστηθώ...

http://aformoloimenos.wordpress.com/

Anonymous said...

ξεκαθαρα πλεον το φασιστικο τουρκικο ακελ δηλωνει οτι ανατιναξε την βαση για να προπαγανδισει υπερ της στερησης του δικαιωματος αμυνας της κυπριακης δημοκρατιας!ντροπη σου φυγοστρατε γρηγορη!ντροπη σας φυγοστρατοι καθεστωτικοι!