Saturday, January 23, 2010

Το οδόφραγμα της Λήδρας ως ο δημόσιος χώρος των δυνάμεων της ειρήνης και της επανένωσης

Η δικοινοτική πρωτοβουλία ειρήνης Ενωμένη Κύπρος διοργανώνει δυο δημόσιες παρεμβάσεις Δευτέρα 25/1/10 18.00 και Τρίτη 26/1/10 17.00 στο τέρμα της οδού Λήδρας. Θα περιλαβάνουν μουσική, διανομή ενημερωτικού υλικού και άτυπη ανοιχτή συζήτηση την πρώτη μέρα και πάνελ την δεύτερη.
Το οδόφραγμα της Λήδρας είναι το μόνο οδόφραγμα που άνοιξε ως αποτέλεσμα της κοινής δράσης των δυνάμεων της ειρήνης και της επανένωσης μέσα από πολλές κινητοποιήσεις βόρεια και νότια. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις εκεί. Επειδή διεκδικούμε στην πράξη έναν νευραλγικό για την πόλη δημόσιο χώρο, στο κέντρο της παλιάς πόλης και επειδή με την παρουσία μας εκεί στέλλουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την κατάργηση των οδοφραγμάτων και την επανένωση της χώρας.
Όπως η εναλλαχτική νεολαία διεκδικά την πλατεία Φανερωμένης, το κίνημα της επανένωσης διεκδικά τον χώρο στο πέρασμα της Λήδρας. Ας μην αρκεστούμε όμως σε αυτά. Αν έρθουμε μαζί και πιστέψουμε στις δυνάμεις μας μπορούμε να οραματιστούμε και να πραγματοποιήσουμε μια ελέυθερη ζώνη που θα διασταυρώνει την πράσινη γραμμή, από το Μπουγιούκ Χαν μέχρι την Φανερωμένη. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και πολλή αποφασιστικότητα.
Ραντεβού στο οδόφραγμα,
Δευτέρα 18.00, Τρίτη 17.00

1 comment:

Anonymous said...

Η Λήδρας Γρηγόρη έσει τζαι άλλο συμβολισμό αφού ήταν κλειστή και πριν το 74. Ολες λοιπόν οι παρεμβάσεις στο συγκεκριμμένο χώρο δεν εξυπηρετούν απλά το μέγιστο στόχο της επανένωσης αλλά συμβολίζουν τζαι την Κύπρο τον τζαιρό της ηρεμίας, της δικοινοτικής συνήπαρξης τζαι της δημιουργίας τουλάχιστον όσων επιστέψαν σε τούντη προοπτική. Χρίστος Κωνσταντίνου