Thursday, July 23, 2009

Για τους φασίστες στην Κύπρο

1. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι η ακροδεξιά εδυνάμωσε. Εστεγάστηκεν μέσα στον αντι-ομοσπονδιακό χωρό τζιαι φαίνεται που τες τελευταίες θκιο δημόσιες της παρεμβάσεις, την "επέτειο" του Όχι τζιαι την τελευταία "αντικατοχική", ότι μπορεί να αποτελέσει εν δυνάμει υπολογίσιμη πολιτική δύναμη ακριβώς επειδή εκφράζουν μια κατεστημένη ιδεολογία. Τζιαι αν οδεύσουμεν προς λύση, πιθανότητα θα αποπειραθεί να σταθεί εμπόδιο. Μάλιστα, τούτην τη φορά σε αντίθεση με το 2004, με δεδομένο ότι εν θα έσιει θεσμική ή τουλάχιστον κυβερνητική στήριξη, ενδεχομένως να δράσει παρακρατικά. Έσιει ιστορία πίσω της τζιαι παράδοση σε τούτον τζιαι εν πρέπει να υποτιμηθεί η δυνατότητα της να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή με σκοπό τη μη εφαρμογής της συμφωνίας για την επανένωση.
2. Όμως σπασμωδικές τζιαι ηλίθιες κινήσεις όπως οι συλλήψεις για "εξύβριση του Προέδρου" εν αποτελούν ουσιαστική απάντηση. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να συλληφτούν διάφοροι φασίστες διαδηλωτές τζιαι να δοθεί το κατάλληλο πολιτικό μήνυμα. Πετροπόλεμος με τους απέναντι στη διαδρομή, ρατσιστικά συνθήματα που υποθάλπτουν φυλετικό μίσος, ξυλοδαρμός τριων νεαρών από ομάδα 15 αποχωρούντων από την διαδήλωση (που αγνοήθηκεν τόσον που την αστυνομία όσο τζιαι που τα ΜΜΕ)κλπ.
3. Η αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου μπορεί τζιαι πρέπει να εν πολυεπίπεδη τζιαι πλουραλιστική. Τζιαι δαμέ μπορεί να χωρέσουν πολλές ιδεολογικές τζιαι πολιτικές τάσεις, δίχτυα τζιαι ομάδες, έξω αλλά τζιαι ακόμα τζιαι μέσα που το κράτος. Το ζητούμενο έν πρέπει να ένι μια τζιαινούρκα αντιφασιστική οργάνωση ομπρέλλα, τούτον εν ούτως ή άλλως αδύνατον σε τούτη τη φάση, ούτε βέβαια τζιαι βίαιη απάντηση. Το ζητούμενο εν μια κοινωνική αντιφασιστική συμμαχία που εννά απομονώσει τους φασίστες τζιαι εννά τους εκθέσει στην κοινή γνώμη. Οι φασίστες πρέπει να εξουδετερωθούν πρώτα που ούλλα πολιτικά.

9 comments:

rose said...

έχεις δίκιο, ιδιαίτερα για την συμμαχία όσων σκεφτονται το ίδιο και θελουν να πάρουν θέση

Anonymous said...

Μια νέα Πλατφόρμα

Anonymous said...

@>--}-----}-----------

Xronia polla re file!

Panta na exis igia ke eswteriki armonia.Efxome i kenourgia dekaetia pou mpenni na sou feri mono xara, stigmes eftixias ke prosopiki oloklirwsi.

Distixws elipa sta vouna ke en ixa texnologia, simera ekatafera na dw to minima tis Evgenias.
Efxome tou xronou na ine pio kalo to timing mou!

Filakia polla xxxxx

Anonymous said...

1. εν ειμαι σιουρος οτι "εδυναμωσεν" οπως λαλεις η ακροδεξια..νομιζω τωρα φαινεται η μοναξια τους τζαι αναγκαστικα ισως να ακουουνται παραπανω η υπαρχει παραπανω εστιαση που την υπολοιπη κοινωνια..μεν ξεχανεις οτι υστερα που το 2004 εκλασεν τους τζαι ο τασσος οταν επηαν να καμουν την παρελαση του κομπλεξικου αγγουρκου μπροστα του..
υπηρχαν παντα..που το 48 - η ισως τζαι πιο πριν..συνηθως εσυμβιωναν τζαι εκαλυφκαν τους στα πλαισια της δεξιας...η ρηξη των τελευταιων χρονων στο χωρο της δεξιας εφκαλεν τους που τα νερα τους νομιζω..τζαι ψαρευκουν τζαι που τονχωρο του απορριπτικου κεντρου..η αθλιοτητα..
οποτε το οτι προσδιοριζεται ενας νεοφασιστικος χωρος σημερα ισως να εσιει τζαι το καλο οτι τωρα εν θα μπορουν να χωνουνται ευκολα πισω που τες πλατες της εξουσιας..η να εν τοσο ευκολα [τζαι αορατα] χρησιμοποιησιμοι..
οι 2 τελευταιες τους κινησεις που αναφερεις εχουν στοιχεια βιας σαφως αλλα εν σαν να μεν ξερουν ακομα οι χειραγωγοι τους αν τους προτιμουν ετσι..θωρεις πριν ηταν 30 τζαι επηαν στην ληδρας..εκραξαν τους..τωρα ηταν στο παναυριν τζιαμαι τζαι υστερα επαιξαν το εκτονωση παρατζιει..τζαι αναγκαστηκαν να αποστασιοποιηθουν οι συνηθεις υποστηρικτες..ως τζαι ο λυκαυγης εισιεν κειμενο σημερα...
ηαναγνωριση του προβληματος εναν ενα αλλα εν υπαρχει λογος υπερβολης της σημασιας τους..οπως τζαι εν υπαρχει λογος να τους φοαται κανενας..γιατι το ζητουμενο εν να συνεχισει να τους ξιφοαται ο κοσμος..

2. νομιζω η πιο αναγκαια μορφη αντιστασης απεναντι σε ετσι συμπτωματα επιβολης/εξουσιας/τραμπουκισμου εν η κοινωνικη αυτοοργανωση..οκ..καταλαβω το οτι η αντισταση στον φασισμο ιστορικα ηταν σε ενα μεγαλο βαθμο μη-βιαια στην κυπρο..τζαι τουτη η στρατηγικη ταιρκαζειτζαι τωρα μπορει να πει καποιος/α..αλλα οπως τζαι πριν το 74..τζαι πιο πριν..η αντισταση πρεπει να εν τζαι πρακτικη τζαι αμεση..να ξερουν οτι εν να εβρουν απεναντι τους κοσμον που εν τους φοαται..

3. τωρα αν η δημοσια εστιαση εγινε με την δικαιολογια της προσβολης τους θεσμου της προεδριας η αλλωςπως, νομιζω εν εσιει τζαι τοση σημασια οσην η ιδια η εστιαση τζαι η αναγκη αποστασιοποισης που τους βαρναβες τους περδικηες κλπ..σαφως οσα αναφερεις οτι εγιναν ηταν ηδη αρκετα για να τεθει θεμα βιας-καλιεργειας μισους κλπ..αλλα δε που ηταν αναγκη να φτασουμε στον θεσμο της προεδριας για να υπαρξει αντιδραση..το "καλος τουρκος νεκρος τουρκος" εν εκαμνεν κλικ ως τωρα..
εσιει τζαι το χιουμορ της η υποθεση...
η ακροδεξια εμαθεν στο αππωμα [η εοκα β εισιεν τζαι καθημεινες εφημεριδες]..στο να εσιει ιδιαιτερα δικαιωματα..
στο ραδιο ακουσα οτι η αναζητηση της αστυνομιας για το ποιος εβαλεν τες τουρτσικες σημαιες στα κονια κλπ θα εβασιζετουν σε ενα αρθρο [συνταγματος, ποινικου κωδικα] εναντια στο φυλετικο μισος..ειδες που ανακαλυφκουνται τζαι ξεχασμενοι νομοι..

4. γενικα το να ασχολουμαστνεν με απαγορευτικους ορους εν τζαι εσιει τζαι πολλην νοημα για τον χωρο ..το ζητουμενο εν να προχωρησει η ιδια κοινωνικη διαφοροποιηση..να μεν εν οκ να σηκωνεται ο φασιστας τζαι να απειλα..ακομα τζαι λοβοτομημενος να μαθει να μιλα..
για τουτον η κληση στο "δικαστηριο" εφανηκεν μου οτι εσιει χαζιν.. να πρεπει να επιχηρηματολογησουν..εν κοινωνικη προοδος να αναγκαζεται ο φασιστας να βαλει τον εγκεφαλο του να λειτουργησει..τζαι να ανακαλυπτει στην συζητηση τα ορια της συμβιωσης..
τζαιεκτος που την διαχυση της αισθητικης της αντιστασης μπορει να χρειαζεται τζαι νακκον
χιουμορ για το βλακεια του φασιστικου φαινομενου σαν τεθκιου..
τ.π.

gregoris said...

ευαγγελία ευχαριστώ.
σύντροφε τ.π. επιμένω στο ότι εδυνάμωσεν έστω τζιαι αν ο λόγος εν ότι εν έσιει πλέον τόσην πολιτική κάλυψη όσην είσιεν στο παρελθόν.
όμως το ότι καταφέρνουν ακόμα να κινητοποιούνται, ότι γράφουν ακόμα τζιαι στον Πολίτη, το ότι εκατεβήκαν αυτόνομα σε εκλογές τζιαι επιάσαν τζιαι 650 ψήφους, εν σημάθκια ότι υπάρχουν ως πυρήνας. τωρά μπορεί να μεν εν υπολογίσιμη δύναμη αλλά δυνητικά σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας που ενδεχομένως να έρτουν αν οδεύσουμεν προς λύση να γίνουν. σήμερα μπορεί να μεν έχουν καθημερινή εφημερίδα έχουν όμως διάφορα μπλογκς, φόρουμ κτλ. τωρά σίουρα εν βασικό να τους ξεφοηθεί ο κόσμος τζιαι εν καλό να ξέρουν ότι εννά βρουν κόσμο που μπορεί τζιαι να απαντήσει στην βία τους, όμως άμαν λαλώ όι στην βίαιη αντίδραση εννοώ ότι εν πρέπει να προσεγγίζεται το ζήτημα στρατιωτικά όπως έγινεν δυστυχώς που κάποιους εψές (ενημέρωση για την συνέλευση στο http://falies3.wordpress.com/2009/07/24/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9/) αλλά πολιτικά όπως ευτυχώς θεωρώ ότι εκατάληξεν η συνέλευση.

Aceras Anthropophorum said...

Να πάεις τζιαι τζιειπάνω στην Εδόν, να κτυπήσεις την πόρταν τους, να τους διακόψεις που ότι σημαντικόν κάμνουν, τζιαι να τους τα πείς όπως τα γράφεις. Παράλληλα τζιαι ανεξάρτητα με τα όσα άλλα κάμνεις. Τζιαι ότι θέλουν ας ακούσουν.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να έβρουν έναν καναλάρχην, έναν χαρισματικόν εκατομυριούχον που αντίς για ομάδαν φούρπου θα τους πιάσει τούτους να τον δοξάζουν, ή ακόμα σιειρόττερα, να καππελώσουν έναν κόμμα όπως το Δήκο. Τζιαι τζιειαμαί θα δείται την κάψη να έχετε ένα Δήκο ρατσιστικό του 25% που θα συνάξει όλην την σαβούρα της κυπριακής πολιτικής κοπριάς. Γιατί άλλον 650 ψήφοι τζιαι άλλον 65 σιηλιάες. Το σήριαλ έπαιξε ήδη στην Αυστρία, στην Ελβετία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία. Γιατί να μεν παίξει τζιαι στην Κύπρο που τους φκάλλουμε γιώρκην;

Φέρτε το νού σας τζιαι μεν μαλλώσεται πάλε ποιος εν να μπεί πρώτος στη διαδήλωση. Μπορεί να έχουμε τζιαι λύση τζιαι να θέλει τζιαι περιφρούρηση σε έξη μήνες. Τζιαι θωρείται ότι η αστυνομία είναι του κώλου, τζιαι ίσως να είναι κάποτε τζιαι δική τους. Άλλωστε είναι η αστυνομία που εσυνέλαβεν για εξύβρησην του προέδρου τζιαι όχι ο πρόεδρος. Την λύση εν ο κόσμος που μπορεί να την περιβρουρήσει. Ακριβώς όπως θα εξουδετερώσει τζιαι τους φασίστες. Αυτή η υπόθεση θέλει πολλήν ταπεινότηταν για να την χειριστείς σαν αριστερός, σαν αναρχικός, σαν κομμουνιστής, σοσιαλιστής ή ότι θκιάολο σου κάθεται να ονομάζεσαι.

ΠΛΑΝΗΤΑΣ said...

Θεωρώ και γω την σύλληψη για εξύβριση του Προέδρου ανώφελη πολιτικά, αναποτελεσματική επιχειρησιακά, αλλά κυρίως επικίνδυνη γιατί μπορεί οι κύκλοι αυτοί μετά την σύλληψη να αποκτήσουν πάτημα στις κατηγορίες τους, να το παίξουν αντισυστημικοί (μας πολεμάει το κράτος και μας φοβάται κλπ κλπ).

Δύο φορές μέσα στο χρόνο, βεβηλώθηκε το μνημείο του Jose Marti από εθνικιστές και το θέμα δεν "έπαιξε" ούτε στα ψιλά των εφημερίδων. Για συλλήψεις ούτε λόγος.

Δυστυχώς το θέμα σύλληψη βγήκε σαν επιλεκτική ευαισθησία.

Πάγια άποψή μου και νομίζω ότι συμφωνούμε σ'αυτό, είναι ότι η ακροδεξιά πρέπει να καταπολεμηθεί πρώτα απ'όλα ως προς τις πολιτικές της θέσεις, πρώτα απ'όλα ιδεολογικά και ύστερα όλα τ'άλλα.

Δεν θα διώξεις κάποιον από τον φασισμό με το να τον δείρεις (η βία επομένως νομίζω είναι ακόμη πιο ανώφελη, και αυτό είναι κάτι που δεν προσέχουν πολύ οι διάφορες antifa ομάδες), ούτε όταν τον συλλάβεις.
Το πιθανότερο είναι μετά το ξύλο ή τη σύλληψη να υποστηρίζει τα νεοφασιστικά αυτά πιστεύω με περισσότερη θέρμη! Το θέμα είναι να δείχνει ο αντιφασιστικός κόσμος συνεχώς τα αναμφισβήτητα απότοκα του φασισμού, αλλά και του απολυταρχισμού εν γένει.

Εκεί είναι που ακόμα θέλουμε πολλή δουλειά.

the Idiot Mouflon said...

Πλάνητα... άμα μάθουμε τη διαφορά της αντίδρασης με την αντίθετη δράση σφύρα μου κλέφτικα...

zappa said...

N abalw kai egw to zhthma poy e8ese o Planitas. Dystyxws oi oligomeleis "omades krousis" pou apla paizoun "antartiko" me tous fasistes den lynoun tipota