Friday, May 28, 2010

Η υποκρισία του κυπριακού κράτους απέναντι στην προσπάθεια ακτιβιστών να σπάσουν το αποκλεισμό της Γάζας

Η απαγόρευση προσέγγισης των κυπριακών ακτών από τον στόλο ακτιβιστών που επιχειρεί να σπάσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ιατροφαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυπριακού κράτους που προφανώς υποτάχτηκε στις πιέσεις του Ισραήλ. Η δε ατολμία της κυβέρνησης Χριστόφια να τοποθετεί πολιτικά πάνω στο ζήτημα κρυβόμενη πίσω από Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων που λένε ότι δεν τους ζητήθηκε ανθρωπιστική βοήθεια από την Παλαιστιανιακή Αρχή συνιστά στρουθοκαμηλισμό. Η αναφορά σε δήθεν “πάγια στήριξη του Παλαιστινιακού λαού” αναιρείται από την αναφορά που προηγείται για τα “ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας”. Αλήθεια πως ορίζονται τα ζωτικά συμφέροντα και πως απειλούνται από τα πλοία των ακτιβιστών; Μήπως ο πρόσφατα αυξανόμενος ανταγωνισμός Τουρκίας – Ισραήλ μεταφράζεται βλακωδώς σε ευκαιρία βελτίωσης των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ κλείνοντας τα μάτια στο συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό;

www.falies.com

Καλή δύναμη στους ακτιβιστές. Να σπάσει ο εξευτελιστικός αποκλεισμός της Γάζας. Να τερματιστεί το έγκλημα ενάντια στον Παλαιστιανικό λαό!

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί

http://digitalship.shiptogaza.gr/

24 comments:

rose said...

απλά η υποκρισία συνεχίζεται...

λυπάμαι πολύ για οσα ακουω τον τελευταίο χρόνο

δεν εχω και άλλα λογια να πω

κατα τα άλλα κανουν φιεστες οι υπουργοι για τους ξεριζωμενους, τους κατατρεγμενους και της γης τους κολασμενους

μπράβο σας που το αναδειξατε αλλά να ρωτήσω το απλό ένα;
οι υπόλοιποι κυπριοι ακτιβιστές γιατι τους κάνουν πλατες; Που είναι ΄τωρα;

Anef_Oriwn said...

Gregory,

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Αντιπολιτευόμενος said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος. Η κυβέρνηση ασκεί, όπως πάντα, πολιτική που βασίζεται πάνω σε αρχές, το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γίνεται να έχουν οι Τούρκοι δίκαιο, έστω και σ' αυτό το θέμα;

rose said...

:-)

θυμάστε τότε που προήδρευε ο Χριστοφιας του υπουργικου όταν ελειπε ο Τασσος και επέτρεψε τις πτήσεις των Αμερικανων από την Κύπρο προς και από το Ιρακ, συμπεριλαμβανομενης και της πιθανης μεταφοράς αιχμαλώτων ?
δεν ηταν τότε, 1-2 μερες μετά που έβγαζε κάτι ομιλίες κατα του πολεμου?

άλλαξε ο ανδρωπος σιορ!

gregoris said...

18:00: Οι δημοσιογράφοι του πλοίου «Σφενδόνη» του «Στόλου της Ελευθερίας», που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, αποστέλλουν επιστολή προς το κοινό με την οποία επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους θα αναγνωριστεί ως «παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου», αλλά και ως ένα «έγκλημα».

17:30: Μετά την απαγόρευση από την Κύπρο και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι πλοία της αποστολής θα εισέλθουν στο λιμάνι της Αμμοχώστου -κάτι το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με έγκυρες πηγές- ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην αποστολή. Παράλληλα, ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, κατάφερε να επιβιβαστεί σε πλοίο της αποστολής.

Επίσης, δύο από τα συνολικά οκτώ πλοία παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και η αποστολή θα συνεχιστεί με 6 (δύο ελληνικά, ένα τούρκικο επιβατηγό και τρία τούρκικα φορτηγά πλοία).

tvxs

gregoris said...

apo tvxs.gr

Σοβαρή εμπλοκή με το κυπριακό λιμενικό σημειώθηκε το μεσημέρι, καθώς το πλοίο «Σφενδόνη» της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» βρισκόταν ανοιχτά της Λεμεσού. Το λιμενικό τους απαγόρευσε να παραλάβουν αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών και βουλευτών που βρίσκονται στην Κύπρο και περιμένουν να επιβιβαστούν, προειδοποιώντας ότι όποιος το προσπαθήσει θα συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, μόλις η «Σφενδόνη» μπήκε στα κυπριακά χωρικά ύδατα τρία ελικόπτερα και ένα σκάφος του λιμενικού άρχισαν να την ακολουθούν, χωρίς ωστόσο να πλησιάζουν σε μεγάλη απόσταση. Όταν το πλοίο βρέθηκε σε απόσταση τριών μιλίων από την ακτή, ένα σκάφος του κυπριακού λιμενικού και ένα φουσκωτό το προσέγγισαν. Οι άνδρες του λιμενικού επεσήμαναν ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται η «Σφενδόνη» δεν είναι σημείο αγκυροβόλησης, πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται εκεί και πως πρέπει να μεταβεί σε ένα από τα τρία επίσημα σημεία αγκυροβόλησης. Παράλληλα, ένα αεροπλάνο του κυπριακού λιμενικού πετούσε κυκλικά πάνω από το πλοίο και σε χαμηλό ύψος.

Οι άνδρες του κυπριακού λιμενικού τόνισαν ότι έχουν εντολή από το υπουργείο να μην αφήσουν κανέναν να επιβιβαστεί. Την ίδια στιγμή, πάνω στη «Σφενδόνη» ακουγόταν ότι απαγορεύτηκε στην αντιπροσωπεία των βουλευτών να φύγει από τις ακτές. Ο καπετάνιος της «Σφενδόνης» ζήτησε από τους άνδρες του λιμενικού να του φέρουν γραπτώς τις αιτίες της απαγόρευσης. Εκείνοι απάντησαν ότι θα εξετάσουν το αίτημα και επανέλαβαν ότι οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επιβιβαστεί θα συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των βουλευτών που περίμεναν να επιβιβαστούν είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος έκανε μία απόπειρα να ανέβει στο πλοίο αλλά δεν τα κατάφερε. «Το λιμενικό ήταν συγκεντρωμένο στην ακτή, κρατώντας όπλα, σαν να περίμενε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη», δήλωσε ο ίδιος στο tvxs.gr. «Όταν επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε το φουσκωτό, ώστε να επιβιβαστούμε, μας απείλησαν ότι θα συλλάβουν τον καπετάνιο. Όχι εμένα, για να μην έχουν πρόβλημα, αλλά τον καπετάνιο», προσθέτει.

Ο κ. Κουράκης επισημαίνει ότι υπήρξε και «αποκλεισμός κινητών τηλεφώνων», κάνοντας λόγο για αθλιότητα, την οποία συνηθίζουν να κάνουν οι Ισραηλινοί. «Αυτή τη φορά την έκαναν οι φίλοι μας οι Κύπριοι», πρόσθεσε. Σχολιάζοντας τη στάση της Κυπριακής κυβέρνησης, ο Τάσος Κουράκης επισήμανε ότι πράττει «εν αδίκω», υπερασπιζόμενη «με λάθος τρόπο τα εθνικά της συμφέροντα, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα». Τέλος, αναφέρθηκε και στο Ισραήλ τονίζοντας ότι «έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή χωροφύλακα, ο οποίος εκβιάζει τους πάντες».

Η «Σφενδόνη» παρέμεινε για λίγη ώρα νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Πετούντα καθώς τελικά το λιμενικό τους άφησε να παραμείνουν στο σημείο, και λίγο πριν τις 20:00 συνέχισε το ταξίδι της, χωρίς την αντιπροσωπεία των βουλευτών.

Λεμέσια said...

Εδώ είναι η πορεία του πλοίου "Ελεύθερη Μεσόγειος" σε άμεση σύνδεση...

http://digitalship.shiptogaza.gr/

Η Κύπρος νίπτει τας χείρας της και αρνείται να υποστηρίξει μία ανθρωπιστική αποστολή. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι υπάρχει δικαιολογία γι αυτή τη συμπεριφορά. Κι αν πρόκειται για δήθεν αγκυροβόληση στα κατεχόμενα και δήθεν κίνδυνο αναβάθμισης/αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αυτό αποδεικνύει ακόμα μια φορά την αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ κρίσιμες καταστάσεις. Ελπίζω οι γείτονες Παλαιστίνιοι να μας το συγχωρέσουν κάποτε, αν και δεν το αξίζουμε ως κράτος...

rose said...

τι ντροπή!

Αντιπολιτευόμενος said...

Πολιτική αρχών, ρε παιδιά. Πολιτική αρχών! Πόσες φορές να το πούμε;

Αντιπολιτευόμενος said...

Το 2002, αποφάσισε να στηρίξει έναν φασίστα στην Κύπρο να γίνει πρόεδρος.
Το 2003, αναπληρωτής αυτού του φασίστα στην Κύπρο αποφάσισε να στηρίξει τον πόλεμο ενός άλλου φασίστα στην Αμερική, για να γίνει πρόεδρος.
Το 2004, ταυτίστηκε με την πολιτική του φασίστα στην Κύπρο που βοήθησε να γίνει πρόεδρος για να γίνει πρόεδρος.
Το 2005, προσέφερε κάλυψη στην πολιτική του φασίστα στην Κύπρο που βοήθησε να γίνει πρόεδρος για να γίνει πρόεδρος.
Το 2006, καταδίκαζε τις επιδρομές ενός άλλου φασίστα στο Ισραήλ για να γίνει πρόεδρος.
Το 2007 γύρισε την πλάτη στο φασίστα στην Κύπρο που έβγαλε πρόεδρο, για να γίνει πρόεδρος.
Το 2008, έγινε πρόεδρος.
Το 2009, αποφάσισε να εφαρμόσει την πολιτική του φασίστα στην Κύπρο που βοήθησε να γίνει πρόεδρος και του γύρισε την πλάτη, για να μείνει πρόεδρος.
Το 2010, στηρίζει την πολιτική ενός άλλου φασίστα στο Ισραήλ, ως πρόεδρος με αρχές.

s-n said...

ήθελα νά'ξερα με τί μούτρα θα βγαίνουν να ζητούν αλληλεγγύη από άλλους εταίρους και μή σύμφωνα με "τα ψηφίσματα του ΟΗΕ" για τα δίκαια αιτήματα του Κυπριακού λαού.
Τί να περιμένεις όμως από πραγματικά Μικρούς Ανθρώπους...

gregoris said...

Οι 20 πολιτικοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές εμποδίστηκαν με υπέρμετρο ζήλο από την κυπριακή αστυνομία να επιβιβαστούν στον στόλο. Οι 17 (πλην των Κύπριων και Ελλήνων) μετέβηκαν στην Αμμόχωστο όπου συνεχίζουν τις προσπάθειες να επιβιβαστούν. Οι 3 που έμειναν στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τις κυπριακές μυστικές υπηρεσίες. Η στάση του κυπριακού κράτους συντιστά πράγματι ντροπή. Επί της ουσίας στέρησε στους ακτιβιστές ακόμα και την ελάχιστη προστασία που θα μπορούσε να τους προσφέρει στην αποστολή η παρουσία βουλευτών και ευρωβουλευτών. Τα πλοία συγκεντρώνονται τώρα νότια της Κύπρου υπό την παρακολούθηση του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Αργότερα σήμερα ή αύριο αναμένεται η σύγκρουση με τις Ισραηλινές αρχές και τους “αγανακτισμένους Ισραηλινούς πολίτες”

Συνεχής ροή ειδήσεων από

http://digitalship.shiptogaza.gr/

και

http://thepressproject.gr/

gregoris said...

apo http://www.shiptogaza.gr/%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/272-%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%9F-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82
Ελεύθερη Μεσόγειος. Διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου, 29/5/2010, 13:00

Ο ρόλος της κυπριακής Κυβέρνησης

Η κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σεπανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα,από κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla(Στόλος της Ελευθερίας). Η στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης τραυμάτισετη διεθνή αποστολή, ειδικότερα το ελληνικό και το κυπριακό τμήμα της,στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.

Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής τους.

Η στάση αυτή θυμίζει άλλα καθεστώτα, άλλων εποχών, και ήδη προκαλεί την αντίδραση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Πέρα από το τραύμα που επέφερε στην αποστολή το ισραηλινής επιταγής σχέδιο που εκτυλίχθηκε τις μέρες αυτές στην Κύπρο, ένα μείζον για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της κυπριακής υπόθεσης και του κυπριακού λαού ζήτημα έχει δημιουργηθεί. Τριών χιλιάδων χρόνων ιστορία στην ανατολική Μεσόγειο που διαμόρφωσε ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης με τους γειτονικούς αραβικούς λαούς, και ειδικότερα με τον υπό καθεστώς κατοχής αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό, κοινή κληρονομιά αντικατοχικών αγώνων για την ελευθερία, απεμπολήθηκαν, αποκόπτοντας έτσι την Κύπρο από τους στρατηγικούς της συμμάχους. Η γεωπολιτική και διπλωματική αποδυνάμωση της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς προβάλλει ως κίνδυνος που μπορεϊ να εκδηλωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τρόπο που να βλάψει ανεπανόρθωτα την κυπριακή υπόθεση.

Η πειθήνια -από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης- εφαρμογή μέρους του ισραηλινού σχεδίου αποτροπής της αποστολής, αποτελεί αυτοχειρία για την Κύπρο καθώς υποχρέωσε πολλούς ευρωπαίους βουλευτές, απογοητευμένους και αιφνιδιασμένους από τη στάση της, να περάσουν στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της, ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από την Αμμόχωστο και να φτάσουν στα διεθνή ύδατα, ώστε από εκεί να μπορέσουν να συναντήσουν τα άλλα πλοία της αποστολής. Φίλοι της παλαιστινιακής υπόθεσης κινδυνεύουν τώρα να πάψουν να είναι και φίλοι της κυπριακής υπόθεσης.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης για την εκτός κάθε νομικού πλαισίου απόφασή της να πλήξει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αποστολή αλληλεγγύης και παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Γάζας, εκχωρώντας ουσιαστικά τα χωρικά
της ύδατα στο Ισραήλ.

Anonymous said...

Όπως όλοι γνωριζόυμε το κυπριακό κράτος(το οποίο διαχειρίζεται μάλιστα η δήθεν αντιιμπεριαλιστική αριστερά) ενεργώντας ως φασιστικό καθεστώς, απαγόρευσε χτες σε ακτιβιστές να αποπλεύσουν από κυπριακά λιμάνια για να ενσωματωθούν στη αποστολή αλληλεγγύης προς τη γάζα.
Με αιτία την γενικότερη κατάσταση σήμερα στην Κύπρο και με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα,θέλουμε να εκφράσουμε τη αγανάκτηση μας και τη θέληση μας να αγωνιστούμε εναντία στη πολιτική υποταγής στους ιμπεριαλιστές που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση. Έτσι συγκροτήσαμε μια πρωτοβουλία κυπρίων φοιτητών και εργαζομένων, από άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σε αυτό μας παρακίνησε και η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στη εξωκοινοβουλευτική αριστερά και το αναρχικό χώρο στην Κύπρο, όπου η αδράνεια που κυριαρχεί, καθιστά αδύνατη τη πραγματοποίηση εκδήλωσης μορφών διαμαρτυρίας και αντίστασης ενάντια στη πολιτική της καθεστωτικής αριστεράς, των συμμάχων της και των άλλων αστικών η εθνικιστικών κομμάτων. Ευελπιστούμε μέσα από τη δράση μας να συσπειρώσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό άτομα και ομάδες που κινούνται κοντά στους πολιτικούς χώρους που και εμείς δραστηριοποιούμαστε αλλά και κόσμο που έχει τη διάθεση να παλέψει ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου αλλά παραμένει για διάφορους λόγους αμέτοχος. Σκοπός μας είναι να υπάρξει μια αντιπληροφόρηση για το τι γίνεται στην Κύπρο, δημιουργώντας τους όρους για συγκρότηση οργανωμένων κοινωνικών αντιστάσεων.
Σαν πρώτο βήμα καλούμε σε συγκεντρωση διαμαρτυρίας στην κυπριακή πρεσβεία(ηροδότου 16 κολωνάκι) για τη στάση της ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στην παλαιστίνη,τη Δευτέρα 12 το μεσημέρι.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Anonymous said...

Μαραζώνει η ψυσιή μου. Προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε, γιατί τούντο σκηνικό ούλλο. Εν νάβρω τις απαντήσεις, αν θα ηρεμήσει η ψυσιή μου εν ηξέρω. Έμαθα μια ζωή να μεν λειτουργώ με το συναίσθημα. Εν τα καταφέρνω πάντα. Που την άλλη όμως ρε κοπέλια κανεί, πόση χολή τα ευλοημένα? Τζαι καλά άτε τζαι ο Χριστόφκειας εκώλωσε, άραγες, λάλώ τωρα εγώ, έχουμε κανένα μέτωπο ανοικτό? κανένα κυπριακό ας πούμε?
Τζαι καλά αφού τους το είπε που την περασμένη Παρασκευή γιατί εν τον εκθέσαν εν τον εκατηγορήσαν κλ τζαι να κάμουν άλλες διευθετήσεις να πάει η αποστολή. Τζαι κάτι άλλον άκουσα σήμερα στα νέα του σίγμα για εκπροσώπους στην Κύπρο αυτής της οργάνωσης Λάμπρο Παπαδημητράκη τζαι Θέκλα Κίττου. Κάμετε ένα σερτς στο γκούκολ ιδιαίτερα εσύ Γρηγόρη, Ρόυζ και όσοι άλλοι ευαισθητοποείστε με τα ζητήματα μετανάστευσης. Χρίστος Κων/νου

rose said...

να κανω search στο google
ΑΛΛΑ ....

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ είχαν έτοιμες τις δηλώσεις τους πολύ πριν τους ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι!

τα ΜΜΕ εχουν συντονιστεί απόλυτα στην πιο πάνω γραμμή...

η δηλώσεις του Στέφανου Στεφάνου δεν απαντούν σε ζητήματα ουσιαστικά απλά ρίχνουν σταχτη στα ματια μας με παθος ιεροκήρυκα και ελάχιστα επιχειρήματα.

Σκόπιμα διεύρευσαν τα περι Κυπρο-Ισραηλινης συνεργασίας για τα υδατινα "οικοπεδα"

αλήθεια η θεοχάρους που χάθηκε???

rose said...

απ ότι φαίνεται γνωρίζουν καλά την Κύπρο

http://www.efylakas.com/archives/4139

rose said...

οι απόψεις τους για την μετανάστευση θυμίζουν ακριβώς τους υποστηρικτές τους στην Κύπρο ΕΔΕΚ (δεν το χάρηκα αλλά μετά το πρώτο σοκ μάλλον δεν με ταρακούνησε και πολύ)

Αυτο δεν αλλάζει τι έγινε με την αποστολή στη Γαζα ...

gregoris said...

After tremendous pressure from the Greek Cypriots, reneging on their agreement with us http://www.cyprus-mail.com/cyprus/cyprus-stops-mps-joining-gaza-flotilla/20100529
, we were forced to take our MPs and activists to Famagusta yesterday, on the Turkish/Cypriot side of Cyprus. We spent all day going from one port to the next, surrounded by helicopters and police. Clearly our deal with Cyprus officials had fallen through, and we ended up being pawns in a political soap opera. The Cypriot members of Parliament, the ones who had worked so hard to get us permission to leave, were outraged. The Greek Parliament members finally told us to go to the North. If they could, they would. The Cypriot government said they made their decision because, "The Republic of Cyprus is fighting for its survival" but it didn't bow to pressure from Israel. As they said this, they bowed their heads.

We made a deal with the Cypriot government that we would board our high-profile passengers and members of Parliament from Cyprus. We would board with no media coverage. We would not bring our boats into Cyprus. We would take small boats out to our own ships and board past the 12-mile territorial limit.

Authorities mandated that we couldn't even do that, essentially telling us that, even if we board small boats anywhere in Greek Cyprus from any port, we could not travel outside their territorial limits to go to Gaza. Twenty-seven people were supposed to board, including 9 Cypriots and two Greeks. None of them could come with us as we went North.

Then our two passenger boats mysteriously had mechanical problems at the same time, 3:30 pm. Challenger 2 was able to get 14 delivered to the IHH ship, then limped into the harbor in Limassol after being harassed by Cypriot helicopters http://www.youtube.com/watch?v=BjGoe3Gi-ns&feature=player_embedded, essentially forbidding us to bring our wounded boat into port.

Our other boat, Challenger 1 headed toward Famagusta with 16 passengers. It, too, was wounded, something wrong with the steering.

By the time we were jerked around yesterday. We had started at 7:00 am. By 10:00 pm, we had nowhere to board, and our boats were out of commission.

But we all have Gaza fever, and no one was giving up.

It has taken us all day to find someone on the Turkish side to ferry some of our passengers out to the flotilla who have been patiently waiting five hours away from Cyprus. At 6:00 pm, 20 of our passengers left for the flotilla, and the Swedish MP and the three German MPs are on board. Hedy is not, and we are heartsick that, once again, she will not be able to go to Gaza.

The flotilla leaves for Gaza early in the morning and should arrive tomorrow afternoon. We have persevered... Al Samoud.
--
Greta Berlin, Co-Founder
+357 99 18 72 75
witnessgaza.com
www.freegaza.org
http://www.flickr.com/photos/freegaza

gregoris said...

από tvxs.gr

Κυριακή 30 Μαΐου

16:05: Ο στόλος μπήκε στην τελική ευθεία με προορισμό τη Γάζα. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μέσα στο τουρκικό επιβατικό πλοίο Mavi Marmara μέλη της γερμανικής αποστολής στην οποία συμμετέχουν και μέλη του κόμματος Die Linke δήλωσαν ότι το σκάφος Challenger 2 αναγκάστηκε να πάει στην Αμμόχωστο λόγω τεχνικού προβλήματος. Οι τουρκοκυπριακές αρχές δεν ήθελαν να συνεργαστούν, αλλά τελικά συνεργάστηκαν ύστερα από παρέμβαση του Γερμανού πρέσβη και της τουρκικής κυβέρνησης.

14:30: Οι παλαιστινιακές σημαίες κυμάτιζαν στον αέρα και δεκάδες άτομα φώναζαν “free free Palestine” καθώς το σκάφος Σφενδόνη έφτανε στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για να ενωθεί με τον «Στόλο της Ελευθερίας». Ανταπόκριση από το πλοίο.

10:00: Ο «Στόλος της Ελευθερίας» εγκατέλειψε νωρίς το πρωί της Κυριακής τα κυπριακά ύδατα και κατευθύνεται προς τη Γάζα

gregoris said...

Χρίστο Κωνσταντίνου, έχω υπόψη μου το ζευγάρι Παπαδημητράκης-Κίττου. Πρόκειται για γνωστούς ενωτικούς εθνικιστές με αριστερίζουσα δήθεν αντι-ιμπεριαλιστική ρητορεία - οι λεγόμενοι αριστεροί πατριώτες με αναφορές στην ανάλυση Ψυρούκη, Καραμπελιά, Φτωχόπουλου κτλ. εν κρίμα πάντως για την κυπριακή εξωκοινοβουλευτική αριστερά που δεν εξορτώσαμεν να συντονιστούμεν τζιαι να αντιδράσουμεν (δικοινοτικά τζιόλας) αρθρώνοντας μια επί της ουσίας διεθνιστική κριτική της κυβέρνησης. η αδυναμία μας επέτρεψεν τελικά στους Παπαδημητράκη-Κίττου να φκουν μπροστά για να πιάσουν/εξαργυρώσουν πολιτική υπεραξία. εν κρίμα που ντε φάκτο επροβλήθηκεν η κριτική στην κυβέρνηση μόνο που την εθνικιστική σκοπιά...

Anonymous said...

http://mihalismihail.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html

Anonymous said...

ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ:

Ο «αριστερός» οπορτουνισμός εκδηλώνεται με υποτίμηση των αντικειμενικών νόμων της κοινωνικής εξέλιξης, με αδυναμία κατανόησης και εκτίμησης των εξελίξεων στη συνείδηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με τακτική τεχνητής «επιτάχυνσης» της επανάστασης, με τυχοδιωκτισμό.

gregoris said...

ανώνυμε 30-5
διαφωνώ με την προσέγγιση του φίλου Μιχάλη Μιχαήλ. νομίζω υιοθετεί στα πλαίσια ενός ρεαλ πολιτικ πραγματισμού την οπτική της ε/κ εξουσίας. τζιαι έννεν η πρώτη φορά (υπενθυμίζω παλιόττερη τοποθέτηση του υπερ της ύπαρξης της Εθνικής Φρουράς).
ανώνυμε 31-5. τι θέλει να πει ο ποιητής με το τσιτάτο; θέλεις να ξεκαθαρίσεις κάποια πράματα; (ποιος το είπε, πότε, σε ποιους αναφέρεται τζιαι πως συνδέεται με την σημερινή κατάσταση). εν τζιαι εν τοίχος δαμέ να γράφουμεν ωραία συνθήματα...