Monday, May 24, 2010

Η υποκρισία τζιαι η ξεφτίλα της κυπριακής εκκλησίας στο μεγαλείο της

Θα το γράφουμε και θα το ξαναγράφουμε, μέχρι να μην μείνει ούτε και ένας που να μην το πληροφορηθεί. Μιλάμε γι' αυτό που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην Πάφο και, εάν ρωτάτε εμένα, θα έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδο με πηχυαίο τίτλο, να έπαιζε σε τηλεοράσεις και ράδια και να έκανε ως είδηση το γύρο του κόσμου. Ο λόγος για την εκκλησιαστική επιτροπή της Χλώρακας, η οποία κατάγγειλε 61χρονη γυναίκα ότι εισήλθε τρεις φορές σε εκκλησία και έκλεψε από το παγκάρι 3 ευρώ τη μια φορά, 5 τη δεύτερη και 5 την τρίτη! Η Εκκλησία δεν δίστασε να καταγγείλει αυτή τη γυναίκα στην αστυνομία, υποστηρίζοντας - άκουσον άκουσον - ότι δεν το έπραξε για τα χρήματα, αλλά για την πράξη αυτή καθεαυτή της 61χρονης. Αντί, λοιπόν, η Εκκλησία να βοηθήσει τη γυναίκα να αντιμετωπίσει τη φτώχεια της, και ενώ είναι η ίδια Εκκλησία που δεν ξέρει πόσα εκατομμύρια έχει, προτίμησε να την καταγγείλει, να την εκθέσει και να τη σύρει στα δικαστήρια. Προσκυνήστε την και δοξάστε την, παρακαλώ!"

(ΦΩΦΩ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

6 comments:

Angelina said...

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω οτι αυτή η είδηση θα άλλαζε τις συνειδήσεις και τα πιστεύω των ανθρώπων, ακόμα και αν έκανε το γύρο του κόσμου. Το πρόσκαιρο της επίγειας ζωής και οι ψεύτικες υποσχέσεις της εκκλησίας για αίωνια μεταθάνατο ζωή έχουν ριζώσει για τα καλά μέσα στις ψύχες των ανθρώπων και μόνο μια μάζική ριζοσπαστική κίνηση θα μπορόυσε να τις ξεριζώσει..

gregoris said...

σίουρα μια είδηση που μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει συνειδήσεις τζιαι πιστεύω. εν ενδεικτική όμως του ήθους τους τζιαι μπορεί να σιοκκάρει τον μέσο πολίτη.
σίουρα χρειαζούμαστεν μαζικότητα στες ριζοσπαστικές μας κινήσεις αλλιώς περιθωριοποιούμαστεν τζιαι αγνοούμαστεν. ένα σχετικά μεγάλον μπουκοτάζ πχ των εκκλησιαστικών τελετών (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες-μνημόσυνα κτλ) θα έστελλεν ένα δυνατόν μήνυμα στην εκκλησία ότι οι πολίτες δεν αποτελούν ποίμνιον. για να ανατρέψουμεν την πολιτική τζιαι οικονομική εξουσία της εκκλησίας πρέπει να εξουδετερώσουμεν την κοινωνική τζιαι ιδεολογική της δύναμη. κάτι που φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο.

Anonymous said...

εδω λεεις δηλαδη να κλεβουμε απο το παγκαρι και οτι θα μας υποστηριξεις.με αυτη τη λογικη μπορουμε να κλεβουμε και απο τους γονεις μας τους φιλους εστω και ενα ευρω.ορθως επραξαν.ποιος ξερει τι γυναικα ειναι.η να υποθεσω οτι εισαι αλλο ενα αθεο παιδια της αριστερας?λογικα μονο ενας αριστερος αθεος θα ελέγε μπραβοσ την κλεψια και ειδικα ενας κλεφτης.εισαι κλεφτης?εδω το κομμα σου εξικοκκαλησε τον εργαζομενο.εφαε ζωντανους τους κυπριους και δινει τα λεφτα μας στους τουρκοκυπριους που κατεχουν την κατεχομενη γη μας και στους λαθρομεταναστες.δινει και κυβερνηση προδοφκια στα ιδρυματα?στον φτωχο?εσκεμμενα υποκρυπτετε το κοινωνικο εργο της εκκλησιας.αλλα κοντεψε ο καιρος που θα ανατραπει η δικτατορια προδοφια

Angelina said...

Anonymous,
για να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στην κλεψιά δεν ξέρεις πόσο μεγάλη ανάγκη μπορεί να έχει. Έιναι εύκολο να μιλάς μέσα απο το ζεστό σου σπίτι, το καινούριο σου αυτοκίνητο και να κατηγορείς αυτή τη γυναίκα, που κατά τα λεγόμενα σου "ποιος ξερει τι γυναικα ειναι". Η εκκλησία μπορούσε να πιάσει αυτή τη γυναίκα απο το χέρι και να της εξηγήσει πόσο κακό ήταν αυτό που έκανε ή ακομα και να την επιπλήξει. Να τραβάς όμως ένα άνθρωπο στα δικαστήρια για 10 ευρώ δίχνει πόσο ανάλγητη και απροσωπη είναι η εκκλησία "μας".

Disdaimona said...

Ανώνυμε παραδοσιακέ μικρόψυχε υποκριτή κυπραίε!

τράβα να ρωτήσεις τον πνευματικό σου ξανά τι εστί αμαρτία και σε ποιό ζύγι ζυγίαζονται τα 13 ευρώ έναντι των εκατομυρρίων των αρχικλέφταρων παπάδων που έκαναν την κατάγγελία τζαι ήντα που πρέπει να φκάλει η πιλάντζα της δευτέρας παρουσίας που εσύ νομίζεις εν να γίνει μόλις κατεβεί η παρούσα κυβέρνηση.

άντε βρε αρχίστε να μαζεύετε ξύλα, θα χρειαστείτε πολύ καύσιμη ύλη να κάψετε το 1/3 της κύπρου.

χαιρετισμούς στον άη Λάζαρο!

Anonymous said...

εσενα αν σου εκλεβαν πεντε σεντ θα απαιτουσες απο την κομμουνιστικη κυβερνηση σου να κρεμαστει ο ανθρωπος αυτος.ποσο υποκριτης εισαι τουρκε εισβολεα.