Monday, September 16, 2013

Ελεύθερα σκεπτόμενος φιλελεύθερος - δείγμα εγκεφάλου (2)

για το προηγούμενο δείγμα φιλελεύθερου εγκεφάλου εδώ 

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει προσπάθειες Κενεβέζου για αναστύλωση εκπαίδευσης

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου να αναστυλώσει και τα αναλυτικά προγράμματα και τη δημόσια εκπαίδευση, μετά τα πολλαπλά πλήγματα που δέχτηκαν από μια διακυβέρνηση με κομμουνιστική λογική και λαϊκίστικη ακηδία, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Οι αντιδράσεις του ΑΚΕΛ στις προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας για τα αναλυτικά προγράμματα στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, "μαρτυρούν τη συνέχιση της απόπειράς τους να διατηρήσουν την ισοπέδωση, να διαστρεβλώσουν την ιστορική συνείδηση και να απεθνικοποιήσουν την παιδεία της Κύπρου, αγγίζοντας ακόμα και αυτή την ελληνική γλώσσα, μέσα από μια προσπάθεια ιδεοληπτικής «κυπροποίησης».

"Αυτό ακριβώς έκαναν μέσα από μια δήθεν `επιστημονική` προσπάθεια αποδόμησης", προσθέτει.
Αναφέρει ότι "η `επιστημονική προσέγγιση` που επικαλείται το ΑΚΕΛ δεν ήταν άλλο από το ψευδεπίγραφο πέπλο απορρύθμισης της εκπαίδευσης στο όνομα της δικής τους θέσης για ισοπέδωση των παιδιών στο όνομα μιας προκρούστιας εξίσωσης, η οποία καπηλεύεται και διαστρέφει το ιδεώδες της ισότητας", προσθέτοντας ότι "πολιτική του ΑΚΕΛ ήταν και στο χώρο της εκπαίδευσης να `κουρεύονται` δεξιότητες, ταλέντο και αριστεία τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς οι πολιτικές τους οδήγησαν και στο `κούρεμα` ολόκληρης της οικονομίας της Κύπρου".

Ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, στηρίζει "την προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για να διορθώσει, μέσα από διάλογο και πραγματική επιστημονική τεκμηρίωση, τις στρεβλώσεις που προκάλεσε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ και στα αναλυτικά προγράμματα και στο σύνολο της ελληνικής παιδείας, η οποία για αιώνες κράτησε ζωντανό αυτό το λαό και αυτό τον τόπο".

"Περιμένουμε, ιδιαίτερα, εκτός από τον απαραίτητο εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων και της παιδαγωγικής προσέγγισης, ότι θα αποκατασταθούν η θέση και ο ρόλος της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, μετά τα συνειδητά πλήγματα της `νεοκυπριακής` και αντεθνικής έμπνευσης που επέφερε η πενταετής διακυβέρνηση ΑΚΕΛ", καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=147386

1 comment:

Disdaimona said...

ου εκαμαμεν gadget! άρεσεν μου! :)