Wednesday, January 30, 2013

Αλληλεγγύη στην απεργία των οικοδόμων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΟ

Στήριξη του αγώνα των οικοδόμων και του Απεργιακού Ταμείου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ σε σημερινή του συνεδρία επαναβεβαίωσε την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση όλων των Κλάδων της Ομοσπονδίας στον αγώνα των Οικοδόμων.

Τα ζητήματα που είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην απεργία των Οικοδόμων είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού τομέα.

Το Ε.Σ. αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενίσχυσης του Απεργιακού Ταμείου και διαβεβαίωσε τη Συντεχνία Οικοδόμων ότι θα υπάρξει όχι μόνο ηθική, αλλά και οικονομική στήριξη της απεργίας.

Η ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους και την κυπριακή κοινωνία να συμπαρασταθούν στους απεργούς Οικοδόμους και να στηρίξουν οικονομικά το δίκαιο αγώνα που διεξάγουν.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΒ και η πρόθεση της να προχωρήσει μονομερώς και αυθαίρετα σε παραβίαση και παράκαμψη των συλλογικών συμβάσεων, βάζει λάδι στη φωτιά και οδηγεί τις εργασιακές σχέσεις σε ολομέτωπη όξυνση.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, συμπεριφέρεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι όμως ολοφάνερο ότι οι εργοδότες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αγωνία και ανασφάλεια των εργαζομένων για να δημιουργήσουν τετελεσμένα οδηγώντας τις εργασιακές σχέσεις και τους θεσμούς πολλά χρόνια πίσω.

Η ΠΕΟ προκρίνει και επιλέγει τον δρόμο του διαλόγου, της διαπραγμάτευσης, στη βάση της προστασίας και του σεβασμού του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και έχει πλήρη επίγνωση της ανάγκης για κοινωνική συναίνεση και υπευθυνότητα.

Όμως, μια τέτοια προσέγγιση χρειάζεται αμοιβαιότητα και κοινά αποδεκτές ενέργειες.

Το Ε.Σ. εξουσιοδότησε το Εκτελεστικό Γραφείο της ΠΕΟ να διαβουλευτεί και με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη λήψη μέτρων αποφασιστικής αντίδρασης

Η αυθαιρεσία και οι μονομερείς αποφάσεις καθώς και η λογική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν μας βρίσκει σύμφωνους αντίθετα θα μας βρει αντιμέτωπους.


30 Ιανουαρίου 2013

1 comment:

Anonymous said...

Συγκλονιστικη ανακοινωση, πραγματικο χαστουκι στο αφρατο μαγουλο του ΔΝΤ, της ΕΕ και των λοιπων Ελιτ.

μμ

υγ: http://www.youtube.com/watch?v=V99ghTFKONM