Tuesday, January 22, 2013

Σημειώσεις 30 – 22/1/2013


σενάρια για το ΑΚΕΛ στις προεδρικές
  1. περνά ο Μαλάς 2ο γύρο και ο Λιλλήκας δεν στηρίξει κανένα. (η ήττα θα είναι απλά εκλογική 40-42% αλλά το ΑΚΕΛ θα το εκλάβει ως μεγάλη καταστροφή) και άρα θα προσπαθήσει να το αποφύγει...
  2. δηλαδή περνά ο Μαλάς 2ο γύρο και το ΑΚΕΛ εκλιπαρεί την στήριξη του Λιλλήκα προσφέροντας του το Εξωτερικών ή το Εμπορίου (θα δικαιολογηθεί με το τι να κάνουμε ρε παιδιά...έτσι είναι η πολιτική, το προεδρικό σύστημα κλπ κλπ).
    α) Ο Λιλλήκας αρνηθεί άρα πίσω στο 1.
    β) Ο Λιλλήκας αποδεκτεί – ντάξει ρε εξεφτιλίστηκαμε αλλά τωρά έχουμεν τσιανς...φοβούνται ωρέ τα παλικάρια κλπ κλπ...
  3. δεν περνά ο Μαλάς 2ο γύρο και το ΑΚΕΛ στηρίξει Λιλλήκα ως το μη χείρον βέλτιστον, προοδευτικές πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις κλπ κλπ (η απόλυτη ξεφτίλα....τότε θα αρχίσει να φαίνεται και ο πάτος)   

5 comments:

Anef_Oriwn said...

Gregoris,

Θα σχολιάσω [στα πολύ σύντομα] τα σενάρια ΣΟΥ [και δη το τρίτο] το ίδιο απολίτικα όπως τα παραθέτεις… [Ποιες οι πιθανότητες να ΜΗΝ είναι ο Μαλάς στον δεύτερο γύρο;]…
Το τρίτο, λοιπόν, σενάριο αποτελεί ευσεβοποθισμό [εξ ου και η απόφαση για αποχή;], διάθεση για ρεβανσισμό, ή προφητεία;

gregoris said...

μικρές.
τίποτα από αυτά. βασική γνώση της κυπριακής πολιτικής γενικά και του ακελ ειδικά. απλή πολιτική ανάγνωση μιας ενδεχόμενης 4ης στη σειρά σε μια δεκαετία καταστροφικής επιλογής από το ΑΚΕΛ για την Κύπρο γενικά και την αριστερά ειδικά (τάσσος, όχι, μνημόνιο οι άλλες 3)

gregoris said...

ενδεχόμενης εννοώ επειδή είναι απίθανο να μην είναι ο μαλάς στον 2ο γύρο - όχι επειδή σε έτσι περίπτωση το ακελ μπορεί να μεν στηρίξει Λιλλήκα...

"απολίτικα" εννοείς βέβαια την μη στράτευση μου πίσω που τες κεντρώες πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ακελ...

Anef_Oriwn said...

Όχι, Gregoris! Το «απολίτικο» έχει να κάμει με τη δική ΣΟΥ [εν τέλει] παραδοχή ότι οι πιθανότητες να μην περάσει ο Μαλάς στον δεύτερο γύρο είναι «μικρές»… [Εγώ θα πω μηδαμινές]… Όμως στήνεις σενάρια πάνω σ’ αυτό!

Anonymous said...

Συγγνώμη ρε παιθκια αλλα στην περίπτωση που περάσει ο Λιλλήκας δεύτερο γύρο εγω εν δέχουμε την επιλογή που μας διάς. Παρά να πουλήσω την ψήφο μου σε ενα ξεφτυλισμένο πυροτέχνημα που στηρίζεται απο ακροδεξιά παράσιτα προτιμώ την αριστερά αντιπολίτευση τζαι ότι συνεπάγεται με τούτο.
Ξέρω οτι πολλοί συντροφοι διαφωνείτε αλλα συγγνώμη, οπως λέει τζαι το παραπούλλιν του Τάσσου, εγω είμαι της ρομαντικής εποχής τζαι προτιμώ την ήττα με τα σιέρκα μου ΚΑΘΑΡΑ!