Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη αλυσίδα εστιατορίων ήταν ανοργάνωτοι με ότι αυτό συνεπάγεται στην πράξη: 9ωρη μέρα και 6ήμερη βδομάδα εργασίας, καθόλου ωφελήματα και μισθούς που κυμαίνονταν γύρω στα 700 ευρώ το μήνα. Πριν 2 βδομάδες αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και οργανωθήκαν μαζικά στην ΠΕΟ. Η εργοδοτική πλευρά αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμα της ΠΕΟ να εκπροσωπεί τους υπαλλήλους της και προσπάθησε να εξακριβώσει ποιοι πρωτοστάτησαν στην κίνηση για την ένταξη των εργαζομένων στην ΠΕΟ παρά τις προειδοποιήσεις του συνδικάτου ότι θα υπάρξει δυναμική αντίδραση σε περίπτωση εκβιασμών ή προπυλακισμών σε εργαζόμενους.
Έτσι το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία τους. Η εργοδοσία θεωρεί την απεργία παράνομη και παράτυπη (εκτός Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων) ενώ η ΠΕΟ υποστηρίζει ότι δόθηκε σαφής προειδοποίηση. Εν πάση περιπτώση οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν αρχικά να σταματήσουν την απεργία για να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, αλλά η εργοδοσία πέρασε στην αντεπίθεση με επιστολή που αναφέρει ότι “θεωρεί σωστό να απουσιάζετε από το χώρο εργασίας με άδεια μετ' απολαβών η οποία ξεκινά από σήμερα”. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τους εργαζόμενους που ξαναβγήκαν στο δρόμο. Η εταιρεία έφερε εργαζόμενους από τα άλλα εστιατόρια της ενώ πρόσλαβε και καινούργιους με σκοπό να σπάσει την απεργία.
Ο πυρήνας της απεργίας είναι το κατάστημα στην Ακροπόλεως πάνω από το Marks and Spencer. Οι απεργοί είναι νεαροί άντρες και γυναίκες, Κύπριοι και μετανάστες και το ηθικό τους είναι ψηλό. Φωνάζουν με ντουντούκες, μοιράζουν φυλλάδια και ζητούν στήριξη στον αγώνα τους. Καλό είναι να περάσουμε όσοι μπορούμε να τους εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας. Ο αγώνας τους ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει το κεφάλαιο είναι και δικός μας αγώνας.